четвъртък, 23 юни 2016 г.

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешната рецепта е с изключителното съдействие на Био Магазин Spirala, на които благодаря за проявеното търпение. 
    Дано заглавието да не ви обърква, аз мащерка консумирам под всякаква форма и в сладкиши я използвам, получава се великолепно. Ако искате да е напълно вегетариански, можете да използвате желатин на растителна основа, аз използвах стандартен, тоест десерта е почти вегетариански. Рецептата е простичка и лесна с много малко продукти!


    Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Продукти:

    1 ч.ч.=250 мл

    200 мл бадемова сметана
    600 мл ванилово соево мляко Joya
    1 ч.ч. смлени бадеми
    1 1/2 ч.ч. кафява захар
    10 г желатин
    
    За черешовия сос:
    2 ч.ч. почистени череши
    1/2 ч.ч. кафява захар
    1 стрък прясна мащерка

    За 5-6 порции
  • В касерола сложете сметаната и кафявата захар. Загрейте на слаб огън само докато захарта се разтопи. Оставете настрана да изстине леко.
  • Смесете желатина с 5-6 с.л. вода, разбъркайте и сложете в микровълнова за 30 секунди да се разтвори. Разбъркайте добре и оставете леко да се охлади.
  • Подгответе си бадемите, трябва да са добре смлени, почти на паста.
  • Добавете бадемите и ваниловото мляко към сметаната. Разбъркайте добре.
  • На тънка струйка и с интензивно разбъркване добавете желатина.
  • Разпределете сместа в подготвените чаши или купички. Покрийте всяка със свежо фолио и приберете в хладилник най-добре за една нощ.
      За черешовия сос:
  • Сложете черешите, захарта и мащерката в касерола, оставете да заврат на слаб огън.
  • Махнете от котлона когато сместа стане на половина.
  • Махнете мащерката и заделете няколко от черешите за декорация.
  • Останалата смес сложете в блендер и направете сос.
  • Прецедете го за да се махнат останалите едри парченца.
  • Можете да го подготвите заедно с панакотата и да го приберете в хладилник за да е готов за сервиране.

      
    Следва: много интересен кейк
    

    
    

   
    
   
      
   
   
    

5 коментара:

  1. Много красиви снимки и перфектно представяне. Браво, Павлинка!
    Пиши пи - често, че липсваш!
    Ще чакам с интерес кейка.
    Усмихнато лято!

    ОтговорИзтриване
  2. Не ме обърква нищо друго, освен фантастичните ти снимки! Прекрасни са! Надявам се по-често да пишеш тук, точно онзи ден и от Бримка гледах за публикации:). Вдъхновяващо лято!

    ОтговорИзтриване
  3. Иха, фантастична е, ама не съм виждала бадемова сметана.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много! Сложи си стрелката на компютъра върху "бадемова сметана" има активен линк към онлайн магазина на Спирала! Прегръдка!

      Изтриване
  4. Тази страхотна панакота е точно по вкусна ми, Павлинка! И тооолкова примамлива форма! Чудесна!

    ОтговорИзтриване