сряда, 14 март 2012 г.

Време за бисквитка!

    Обичам много бисквити, но не обичам много да ги правя, а ги обичам! Ако има един начин да си купувам точно такива каквито ще ви покажа сега, то бих го правила най-вероятно, но такива няма или поне не съм виждала, говоря точно за такива, големи дебели бисквитки, а не от тези дето им викаме дребни сладки, /само като го казвам ми става смешно/! Наистина много рядко може да ми хареса нещо, може би единствено онези хубави гръцки сладки могат да се включат в моята класация.




    Напоследък пак се загубих, но си имах много сериозен проблем с едни хора дето им викат стоматолози, но попаднах на една уникална зъболекарка, която ме спаси от това да съм беззъба на млади години, в кратко резюме ходете редовно на зъболекар!




    Забравила съм май да ви се похваля, че аз също съм горд собственик на 
Златната книга на шоколада, в която се влюбих още щом видях и получих като подарък за Нова година от любимото момче, което обича много да ме изненадва и винаги когато може го прави.
    Рецептата за тези бисквитки е от там, много са хубави и толкова лесни, признавам си това не е първото изкушение, което приготвям по рецепта от тази книга, но другите не намериха път до фотото и не можаха да се изявят, обещавам да ги направя пак!




    Не изискват много време и усилия, нито особено много умения, само малко продукти една купа и един миксер.
    
    Шоколадови бисквити!


     Продукти:
       адаптация от "Златна книга на шоколада"


    250 г брашно
    30 г какао
    1 1/2 ч.л. бакпулвер
    1/4 ч.л. сол
    125 г меко масло
    60 мл олио
    100 г кафява захар
    1 яйце
    100 г бял шоколад /ползвах Schogotten Strachitela-харесвам го много/
    50 г начупени орехи
    ванилия




    В подходящ съд пресяваме заедно брашното, какаото, бакпулвера и солта.
    В друга купа разбиваме на хубав крем маслото, олиото и захарта, ако обичате по-сладко може да увеличите захарта, аз съм я намалила, обичам малко по-горчивият вкус.
    Добавяме яйцето и ванилията, бъркаме за кратко.
    Следват брашнената смес, шоколада, /начупен на дребни парченца/ и орехите.
    Хубаво разбъркваме за да се получи еднородно маслено тесто, което прехвърляме върху домакинско фолио или хартия и оформяме на руло, като внимаваме да стане равно от всички страни. Големината и дебелината зависят от самите вас. Прибираме в хладилника за 30-40 минути.
    Включваме фурната на 190 градуса. Подготвяме подходяща тава за печене.
    Охладеното тесто нарязваме на филии не много тънки и печем за около 15-20 минути, но не ги препичайте за да твърди.
    Изваждаме върху скара да изстинат и можем да хапваме!




    Добър апетит!



13 коментара:

  1. Няколко бих си топнала с кафенцето,прелестни са,Павлинче!И не много сладки,точно като за мен!
    И тук да те поздравя за страхотния подарък от твоя любим!
    И утре като се видим /надявам се / ще те подпитам за стоматоложката,че искам да сменям моя.
    Сърдечни поздрави и до утре!

    ОтговорИзтриване
  2. Може да похапнем и повече от тези :) Вярно, не е много полезно за зъбките, но определено е полезно за настроението. Чудесни са, Павлинче!

    ОтговорИзтриване
  3. С тези бисквитки определено ще спечеля мъжките сърца във вкъщи :) Чудесни са Линчик :)

    ОтговорИзтриване
  4. Павлинка,
    страшно апетитни бисквитки. Аз пък обичам да ги правя, но ги ям само в офиса, че у дома и други неща ям и то къде ще му излезе края!
    Ама много хубави бисквитки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, аз края отдавна го минах и не мога да се насиля да се спра за малко, но ще се наложи, че скоро може и да започна да се търкалям!

      Изтриване
  5. Страхотни бисквитки и страхотен подарък! Ако аз я имам тази книга сигурно няма да мога да спя:), Цяла книга посветена на шоколада!!! А каква фотосесия си им направила, само! Ще се почерпя от твоите бисквитки, много ми допаднаха! Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бонбонче аз тая книга продължавам да я чета и да намирам много интересни неща! Поздрави!

      Изтриване
  6. Зъборемонтирането и на мен ми е голяма мъка :( Гледам да го избягвам, но после съжалявам... Стискам палци да си приключила за дълго с тази дейност! А за книгата искрено завиждам, както и за Варненската ви среща :) Черпя се с 5-6 бисквитки за утеха! Прегръщам те и чакам другите рецепти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Засега приключих, но от тук нататък на всеки три месеца съм там, товаюе положението! Черпи се и прегръдка!

      Изтриване
  7. Здравствуйте

    Ваш блог привлек наше внимание качеством своих рецептов.

    Мы будем счастливы, если вы его зарегистрируете на Ptitchef.com, чтобы мы могли внести его в наш список.

    Ptitchef является справочником, в который входят самые лучшие кулинарные сайты интернет-сети. Многие сотни блогов уже записаны и с помощью Ptitchef рекламируют свой сайт.

    Чтобы записаться на Ptitchef, зайдите на http://ru.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form или зайдите на http://ru.petitchef.com и нажмите на "Добавить ваш блог-сайт" на верхней панели.

    С наилучшими пожеланиями

    Винсент
    Petitchef.com

    ОтговорИзтриване