Напоследък пак се загубих, но си имах много сериозен проблем с едни хора дето им викат стоматолози, но попаднах на една уникална зъболекарка, която ме спаси от това да съм беззъба на млади години, в кратко резюме ходете редовно на зъболекар!
Забравила съм май да ви се похваля, че аз също съм горд собственик на
Златната книга на шоколада, в която се влюбих още щом видях и получих като подарък за Нова година от любимото момче, което обича много да ме изненадва и винаги когато може го прави.
Рецептата за тези бисквитки е от там, много са хубави и толкова лесни, признавам си това не е първото изкушение, което приготвям по рецепта от тази книга, но другите не намериха път до фотото и не можаха да се изявят, обещавам да ги направя пак!
Не изискват много време и усилия, нито особено много умения, само малко продукти една купа и един миксер.
Шоколадови бисквити!
Продукти:
адаптация от "Златна книга на шоколада"
250 г брашно
30 г какао
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
125 г меко масло
60 мл олио
100 г кафява захар
1 яйце
100 г бял шоколад /ползвах Schogotten Strachitela-харесвам го много/
50 г начупени орехи
ванилия
В подходящ съд пресяваме заедно брашното, какаото, бакпулвера и солта.
В друга купа разбиваме на хубав крем маслото, олиото и захарта, ако обичате по-сладко може да увеличите захарта, аз съм я намалила, обичам малко по-горчивият вкус.
Добавяме яйцето и ванилията, бъркаме за кратко.
Следват брашнената смес, шоколада, /начупен на дребни парченца/ и орехите.
Хубаво разбъркваме за да се получи еднородно маслено тесто, което прехвърляме върху домакинско фолио или хартия и оформяме на руло, като внимаваме да стане равно от всички страни. Големината и дебелината зависят от самите вас. Прибираме в хладилника за 30-40 минути.
Включваме фурната на 190 градуса. Подготвяме подходяща тава за печене.
Охладеното тесто нарязваме на филии не много тънки и печем за около 15-20 минути, но не ги препичайте за да твърди.
Изваждаме върху скара да изстинат и можем да хапваме!
Добър апетит!
Няколко бих си топнала с кафенцето,прелестни са,Павлинче!И не много сладки,точно като за мен!
ОтговорИзтриванеИ тук да те поздравя за страхотния подарък от твоя любим!
И утре като се видим /надявам се / ще те подпитам за стоматоложката,че искам да сменям моя.
Сърдечни поздрави и до утре!
Роси,благодаря и до утре!
ИзтриванеМоже да похапнем и повече от тези :) Вярно, не е много полезно за зъбките, но определено е полезно за настроението. Чудесни са, Павлинче!
ОтговорИзтриванеПолезни са и още как, по-малко но редовно!
ИзтриванеС тези бисквитки определено ще спечеля мъжките сърца във вкъщи :) Чудесни са Линчик :)
ОтговорИзтриванеИн, сигурна съм в това, получава се!
ИзтриванеПавлинка,
ОтговорИзтриванестрашно апетитни бисквитки. Аз пък обичам да ги правя, но ги ям само в офиса, че у дома и други неща ям и то къде ще му излезе края!
Ама много хубави бисквитки!
Благодаря ти, аз края отдавна го минах и не мога да се насиля да се спра за малко, но ще се наложи, че скоро може и да започна да се търкалям!
ИзтриванеСтрахотни бисквитки и страхотен подарък! Ако аз я имам тази книга сигурно няма да мога да спя:), Цяла книга посветена на шоколада!!! А каква фотосесия си им направила, само! Ще се почерпя от твоите бисквитки, много ми допаднаха! Лека вечер!
ОтговорИзтриванеБонбонче аз тая книга продължавам да я чета и да намирам много интересни неща! Поздрави!
ИзтриванеЗъборемонтирането и на мен ми е голяма мъка :( Гледам да го избягвам, но после съжалявам... Стискам палци да си приключила за дълго с тази дейност! А за книгата искрено завиждам, както и за Варненската ви среща :) Черпя се с 5-6 бисквитки за утеха! Прегръщам те и чакам другите рецепти!
ОтговорИзтриванеЗасега приключих, но от тук нататък на всеки три месеца съм там, товаюе положението! Черпи се и прегръдка!
Изтриване