сряда, 29 май 2013 г.

Бананов сладкиш с елементи на разсъждение!

    Ще разсъждавам за себе си! Обичам да се случват неща, някакви, мънички, но да са неща различни. Обичам промените и имам много голяма нужда от тях, не от ония генералните, но от тия които те карат да се усмихнеш и да вземеш голяма въздишка. За това например не пиша нищо напоследък, става много еднакво някак. Както писах наскоро много чета, гледам филми, сериали, /главно за вампири/, ходих на концерта на живота ми, /чакам го доста отдавна/, и такива разни. Когато съм в такова настроение не ми се получават нещата, дори и снимките ми не ставаха и не показах доста произведения, които пък бяха добри.
    Не планувам много, но сега съм решила да направя някой друг план, за да се случват някой малки неща, малки...


    Обещавам тържествено, че ще ви разкажа за концерта, с главно К, за обичта ми към Bon Jovi, за козунаците, за една великолепна торта и за още един страхотен чийзкейк, но сега ще говорим за този много лесен сладкиш, ще се уверите в това.

    
    Бананов сладкиш с шоколад!

     Продукти:
      идея "Златната книга на шоколада"

    300 г брашно
    150 г захар
    1 1/2 ч.л. бакпулвер
    1/2 ч.л. сода бикарбонат
    1/4 ч.л. сол
    1/2 ч.л. канела
    3 големи банана, намачкани
    2 яйца
    125 мл прясно мляко
    50 г черен шоколад, нарязан
    100 г млечен шоколад
    2-3 с.л. гореща вода

    Трябват ви две купи и една шпатула.
    Загряваме фурната на 180 градуса и подготвяме форма за печене, каквато искате.
    Аз изпекох сладкиша в квадратна форма, 20/20 см.
    В едната купа смесмаваме брашното, захарта, бакпулвера, содата, солта и канелата.
    В другата купа слагаме намачканите банани, яйцата и млякото.
    Смесваме двете смеси и добавяме черният шоколад. Разбъркваме всичко само с една шпатула.
    Сипваме всичко в приготвената форма и печем за около 45 минути.
    Готовият сладкиш оставяме да изстине за малко във формата, след което го изваждаме от формата и го оставяме да изстине напълно.


    В малка касерола слагаме водата и млечният шоколад, загряваме на слаб котлон докато шоколада се разтопи, бъркаме докато се получи еднородна смес.
   Заливаме изстиналият сладкиш с получената глазура.


    Прекрасен ден и до скоро..., а и добър апетит!

    PS: Заради много спамове напоследък се наложи да модерирам коментарите. 
    ...и някой да ми каже при отваряне на блога излиза ли съобщение, че съдържанието на блога може да е само за пълнолетни или нещо подобно, защото при мен постоянно излиза и не зная как да го махна...

17 коментара:

  1. И сладкишчето, и снимките носят такъв домашен и уютен полъх, дъх на лято и ваканция. Благодаря ти за хубавия момент :) Относно питането ти, не излиза никакво ограничаващо съобщение. Хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Явно сме от една порода хора(жени):) с теб Павле!И аз обичам малките,но така прекрасни и зареждащи с настроение промени(без значение от естеството):).
    Та да си дойда на думата:сладкишът е наистина лесен за приготвяне и съм сигурна в прекрасния му аромат и вкус(тези дни ще се уверя:))).
    Съобщението излиза ,но не знам как да го премахнеш..Поразбърникай се в настройките!
    Лек ден:)!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда страхотно! Голям фен съм на комбинацията банан и шоколад, но въпреки това такъв бананов сладкиш не съм приготвяла. Хубав ден и на теб ти желая!
    П.с. На мен лично не ми излиза такова съобщение. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Поли, и при мен излиза това съобщение, но за съжаление не мога да ти помогна... Не знам как се решава.
    А сега за сладкиша - колкото е лесен, толкова е и прекрасен. Много ми харесва - банани, шоколад, чудо!
    А за другото - всеки има подобни моменти в живота си, но според мен нищо не трябва да е насила.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно така, на сила не става нищо, разбрала си ме точно! Поздрави!

      Изтриване
  5. Поли, сладкишът е прекрасен, страхотна комбинация между шоколад и банан! А при мен липсва подобно съобщение, но си спомням, че имаше в настройките на блога - основни, има кои хора могат да публикуват и под това - кои могат да бъдат читатели на блога, пробвай с него....Но не съм уверена дали това е пътят и как и при кого се появява!Прегръдки, Поли!

    ОтговорИзтриване
  6. Линче,
    затри се, но пък заради този сладкиш, ще ти простя;)
    И снимките ти харесвам, и произведенията.
    Иначе няма лошо човек да прави нещата както му харесват и щом си зациклила без желание, редно е било да се покриеш. Сега обаче се надявам всичко това да е минало и често да се появяваш насам;)
    За съобщението- да появява се, маха се от настройките, обаче на прима виста не мога да кажа къде беше.Ако не се справиш, драсни, ще ти направя един manual с print screen-Ове ако трябва да го разкараш;)
    Големи прегръдки и чакаме и другите разкази за душата, концертите и т.н.;)

    ОтговорИзтриване
  7. Чуден е сладкиша и се радвам, че го сподели с нас, ще очаквам с нетърпение и другите неща:) Относно съобщението, на мен ми се появи, дали има значение с кой браузър влизаш, не знам, аз съм с google chrome. Иначе в настройките имаше някъде какво съдържание предлага блога, но как така ти се е появило само не знам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Линка, да кажа че и аз виждам това съобщение, но не знам как се премахва ... Пожелавам повече малки неща ... които се натрупват и става ... онова търсеното и чаканото, с усмивки, въздишки... усещането е като след лятна буря - въздуха е свеж, всичко е различно - по светло някак, а ти си намокрен, но необяснимо щастлив :) Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Ахх колко близко ми е споделеното Павлинче, всичко ... дори и общата ни любима група ... Бон Джоуви :)
    Понякога и на мен никак не ми се получават снимките, ама като кажа никак имам предвид направо срам ме хваща ...
    А как само обичам промените ... особено онези, които ме усмихват, надявам се че имаш по много от тях :)
    А банановия десерт е разкошен и снимките!
    Прегръдка и много усмихната седмица :)

    ОтговорИзтриване
  10. Павлинка, много се радвам , че отново имам достъп до блога ти.От доста време при мен се появяваше съобщение, че блогът е само за поканени.Сега съм доволна, че мога да се насладя на рецептите и снимките,да съм съпричастна с емоциите....,защото при теб е интересно,повярвай ми.
    Разкошен е сладкишът!!!Само да ми кажеш как така шоколад и вода.Сто години пазя в купата да не попадне капка.А колко е блестяща и фина твоята глазура!
    Хубав уикенд, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ама как не ми писа по-рано за този проблем, при мен много често не се появяват много от блоговете, които следя, но надявам се повече да не се случва.
      Благодаря за изключителните думи, а за вода и шоколад, разбира се че става, пробвала съм и с черен шоколад и в случая с млечен, когато се ползва за глазура мисля няма проблем, но може би ако е за бонбони или някакви по-финни неща, трябва да се спазват всички правила. Лъскавостта винаги ми се получава, когато бъркам много интензивно шоколада, когато го махна от котлона, около 5-10 минути, някъде или съм го гледала или чела, но истината е че съм пробвала много и така се получава. Поздрави от мен!

      Изтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...