... или как създадох първата си рецепта. Да създадеш вкусна рецепта не е лесно, много отдавна исках да направя опит да събера някой от вкусовете, които обичам в едно, без никаква представа дали ще се получи се хвърлих в едно бъркане и смесване, за което ще ви разкажа сега.
Вкусният и мек кекс за мен винаги е бил майсторство, въобще правенето на кекс не е лесна работа, за да стане хубав трябва да се прави, първо с голямо желание и второ с още по-голямо желание!
Любими вкусове имам много, да говоря за фаворити е относително, но един от тях е вкусът на кафето, то е като с шоколада и още много други като тях, безброй са. Леко горчивия вкус на кафето и натуралният шоколад за мен са много по-хубави от всички сладкиши, за които се използва много захар, дори никога не спазвам количеството на захарта, което е посочено, употребата в моята кухня е сведена до минимум.
Рецептите за кекс са както много разнородни, така и много си приличат, не зная дали моята ще ви хареса, но ви гарантирам, че подбрах наистина страхотни вкусове заедно и се получи един доста добър кекс, с невероятна и мека текстура, а аромата не мога да ви опиша.
Кейк с кафе и шоколад!
Продукти:
180 гр. краве масло
150 гр. захар
300 гр. брашно
3 яйца
300 мл. сварено кафе
1 бакпулвер
1 есенция ром
1 с.л. пчелен мед
1 с.л. какао
1/2 к.л. джинджифил
1 к.л.сода бикарбонат
Ето това са моите продукти!
Подготвяме си съд, в който ще печем.
Разбиваме маслото и захарта до побеляване и до пълно смесване.
Добавяме яйцата едно по едно, без да прекаляваме много с бъркането, а само колкото яйцето се смеси.
Сваряваме кафето и в него смесваме медът и есенцията.
Пресяваме всички сухи съставки и ги смесваме добре.
Към яйчената смес постепенно добавяме една част брашно, една част кафе, докато изчерпаме с количествата.
Всичко това аз бъркам на ръка, а ако имате миксер снабден с едно от онези хубави гребла, /завиждам ви/, разбийте на най-бавната степен.
Печем за около 45-50 минути на 180 градуса.
След като кейкът е готов, вадим и чакаме да изстине.
За глазурата:
150 мл. течна сметана за разбиване
80 гр. черен шоколад
На много слаб котлон слагаме сметаната и шоколада и разтопяваме и докато е горещ заливаме кейка.
Може да сервираме със сметана или сладолед, а защо не с чаша ароматно кафе!
Да ви е вкусно и топло!
Вкусният и мек кекс за мен винаги е бил майсторство, въобще правенето на кекс не е лесна работа, за да стане хубав трябва да се прави, първо с голямо желание и второ с още по-голямо желание!
Любими вкусове имам много, да говоря за фаворити е относително, но един от тях е вкусът на кафето, то е като с шоколада и още много други като тях, безброй са. Леко горчивия вкус на кафето и натуралният шоколад за мен са много по-хубави от всички сладкиши, за които се използва много захар, дори никога не спазвам количеството на захарта, което е посочено, употребата в моята кухня е сведена до минимум.
Рецептите за кекс са както много разнородни, така и много си приличат, не зная дали моята ще ви хареса, но ви гарантирам, че подбрах наистина страхотни вкусове заедно и се получи един доста добър кекс, с невероятна и мека текстура, а аромата не мога да ви опиша.
Кейк с кафе и шоколад!
Продукти:
180 гр. краве масло
150 гр. захар
300 гр. брашно
3 яйца
300 мл. сварено кафе
1 бакпулвер
1 есенция ром
1 с.л. пчелен мед
1 с.л. какао
1/2 к.л. джинджифил
1 к.л.сода бикарбонат
Ето това са моите продукти!
Подготвяме си съд, в който ще печем.
Разбиваме маслото и захарта до побеляване и до пълно смесване.
Добавяме яйцата едно по едно, без да прекаляваме много с бъркането, а само колкото яйцето се смеси.
Сваряваме кафето и в него смесваме медът и есенцията.
Пресяваме всички сухи съставки и ги смесваме добре.
Към яйчената смес постепенно добавяме една част брашно, една част кафе, докато изчерпаме с количествата.
Всичко това аз бъркам на ръка, а ако имате миксер снабден с едно от онези хубави гребла, /завиждам ви/, разбийте на най-бавната степен.
Печем за около 45-50 минути на 180 градуса.
След като кейкът е готов, вадим и чакаме да изстине.
За глазурата:
150 мл. течна сметана за разбиване
80 гр. черен шоколад
На много слаб котлон слагаме сметаната и шоколада и разтопяваме и докато е горещ заливаме кейка.
Може да сервираме със сметана или сладолед, а защо не с чаша ароматно кафе!
Да ви е вкусно и топло!
Павлина, чуден ти е кейка - изглежда много вкусен, а като чета продуктите - ще е и много ароматен!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасен ден!
:) здравей :) кейка ти изглежда фантастично перфектен :) мммммммм !
ОтговорИзтриванеЛинчеее,Линче и сега какво ще правя,като съм на диета:(
ОтговорИзтриванеЗаписвам си рецептата за след това,защото много,ама много ми хареса!
Хем е красив,хем вкусен!
Прегръщам те и ти пожелавам сладък ден с този прекрасен сладкиш!
Павлинче, справила си се чудесно!
ОтговорИзтриванеКейка изглежда вкусен, ароматен и много пухкав!
Със сигурност ще опитам!
Прегръдки и уютна вечер!
Ами бих се гордяла с този кейк- чудесен е!
ОтговорИзтриванеТози шоколад едвам го гледам и се удържам да не хукна към магазина:-)
Аелис, много благодаря, липсваха ми твоите коментари!
ОтговорИзтриванеДани , мила, благодаря!
Кейт, завиждам ти за волята, която имаш да бъдеш на диета, аз не мога.Прегръщам те!
Леви, твоите думи са винаги голям комплимент.Прегръдки и от мен!
Мъхче, след толкова хубави думи,малко се възгордях, благодаря!
Павлинка как ме размечта за нещо сладко :) Аз току що се прибрах от снежно няколкодневно пътуване и вкъщи няма съвсем нищичко като шокоманиак като мен! Кексът звучи много ароматно и вкусно и непременно ще бъде опитан :) Хубава и уютна вечер мила!
ОтговорИзтриванеГаби, мила къде те затрупа това време, първо се стопли и тогава ще му мислим за десерта. Да ти е топла вечерта.
ОтговорИзтриванеПавлинче,страхотен резултат е дала волната ти импровизация!Много ми допада комбинацията от джинджифил,кафе,ром и какао!А заливката допълва перфектно цялата картинка!Снимките също са супер!
ОтговорИзтриванеПриветствам факта,че редуцираш захарта в рецептите,и аз винаги го правя,защото у нас обичаме умерено сладки десерти!
Прегръдки от мен!
Роси
Роси, благодаря! Май наистина когато се импровизира се получава наистина добре! Поздрави и от мен!
ОтговорИзтриванеИзключително сочен и пухкав изглежда кексът. И с любимата комбинация - шоколад и кафе :)
ОтговорИзтриванеНяма по-хубаво нещо от импровизацията, само малко смелост трябва и както ти казваш - желание, колкото по-голямо, толкова по-добре.
Ах, как можах да изпусна този съблазнителен кекс! Съдържа всички любими съставки, кафе, шоколад, мед... Честито за първата рецепта!
ОтговорИзтриванеУау, Павлинче, това се казва успешна импровизация! Поздравления! Страхотно ти се е получил. Браво за рецептата!:-))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни!