Моля, всички да извадят лист и химикалка и да запишат веднага рецептата за този кейк! Не зная дали при вас е така, но като видя нещо подобно и не ме свърта докато не го осъществя.
Само ще спомена комбинация от малини, шам фъстък, кокос, как да им устоя!
Много прилича на кейка с круши, с който гостувах при Габи, но този е много по лесен за правене, а вкусът не мога да опиша, направете си го и ще видите, не мога в момента да се сетя даже каква дума да ви напиша.
Този вид сладкиши са ми най-любими и както може да си го хапваш с кафето така можеш да очароваш знатни гости например като гарнираме с топка сладолед.
Добре, че е огромното кулинарно блогопространство, да намирам такива великолепни рецепти и така и най-вероятно няма да ми омръзне скоро да разглеждам, да чета, да уча, да правя, така си почивам след дългият ден и нищо, че е топло на мен не ми се излиза от кухнята и ми се правят все някакви сладкиши, торти и прочие...
Кейк с малини и невероятен топинг!
Продукти:
адаптирано от FussFreeCooking
2 1/2 ч.ч. брашно
3 ч.л. бакпулвер
2 яйца
1 ч.ч. захар
100 г краве масло /разтопено/
1 ч.ч. кисело мляко
ванилия
200 г малини
За топинга:
25 г студено масло
40 г шам фъстък
1/8 ч.ч. кокосови стърготини
1/8 ч.ч. брашно
2 с.л. кафява захар
Включваме фурната на 180 градуса
Приготвяме формите, в които ще печем, аз пекох в две малки форми, исках два кейка, а ако искате да стане един по-висок кейк печете в една форма и останалата смес може да се ползва за една-две големи мъфини.
Първо приготвяме топинга.
Смесваме всички продукти и с помощта на дървена лъжица или с ръце смесваме добре, трябва да се получат трохи.
Разбиваме яйцата и постепенно добавяме захарта.
Следва маслото и киселото мляко.
Добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера постепенно като бъркаме внимателно.
Малините са накрая, леко разбъркваме.
Разпределяме сместа във формите и посипваме с топинга плътно.
Печем 1 час и при необходимост още няколко минути.
Наблюдавайте кейка и след 40 минути можете да включите на долен реотан за около 10 минути и след това можем да продължим печенето нормално.
Както виждате захарта е много малко, за почитателите на по-сладкото може да се увеличи количеството.
Нали е лесно!
Добър апетит!
Само ще спомена комбинация от малини, шам фъстък, кокос, как да им устоя!
Много прилича на кейка с круши, с който гостувах при Габи, но този е много по лесен за правене, а вкусът не мога да опиша, направете си го и ще видите, не мога в момента да се сетя даже каква дума да ви напиша.
Този вид сладкиши са ми най-любими и както може да си го хапваш с кафето така можеш да очароваш знатни гости например като гарнираме с топка сладолед.
Добре, че е огромното кулинарно блогопространство, да намирам такива великолепни рецепти и така и най-вероятно няма да ми омръзне скоро да разглеждам, да чета, да уча, да правя, така си почивам след дългият ден и нищо, че е топло на мен не ми се излиза от кухнята и ми се правят все някакви сладкиши, торти и прочие...
Кейк с малини и невероятен топинг!
Продукти:
адаптирано от FussFreeCooking
2 1/2 ч.ч. брашно
3 ч.л. бакпулвер
2 яйца
1 ч.ч. захар
100 г краве масло /разтопено/
1 ч.ч. кисело мляко
ванилия
200 г малини
За топинга:
25 г студено масло
40 г шам фъстък
1/8 ч.ч. кокосови стърготини
1/8 ч.ч. брашно
2 с.л. кафява захар
Включваме фурната на 180 градуса
Приготвяме формите, в които ще печем, аз пекох в две малки форми, исках два кейка, а ако искате да стане един по-висок кейк печете в една форма и останалата смес може да се ползва за една-две големи мъфини.
Първо приготвяме топинга.
Смесваме всички продукти и с помощта на дървена лъжица или с ръце смесваме добре, трябва да се получат трохи.
Разбиваме яйцата и постепенно добавяме захарта.
Следва маслото и киселото мляко.
Добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера постепенно като бъркаме внимателно.
Малините са накрая, леко разбъркваме.
Разпределяме сместа във формите и посипваме с топинга плътно.
Печем 1 час и при необходимост още няколко минути.
Наблюдавайте кейка и след 40 минути можете да включите на долен реотан за около 10 минути и след това можем да продължим печенето нормално.
Както виждате захарта е много малко, за почитателите на по-сладкото може да се увеличи количеството.
Нали е лесно!
Добър апетит!
Какво говориш Павлинка?Лесно е ми,направо от раз и имаме вкусен и изкушаващ кекс.А ако можеше ей сега да има само едно парченце пред мен, нямаше да му се размине.Ама как ги правиш тези снимки?Все ми идва апетитно желание като ги гледам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря много, радвам се, че ти харесва! Хубав утрешен ден!
ИзтриванеМмм, как си ги нарязала на триъгълници тия парченца, толкова вкусни изглеждат :-)! Разкошни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Благодаря, Дени! Голям комплимент е от теб! Хубав ден!
ИзтриванеПавлинка, каква е тази вкусотия, с която ни изкушаваш толкова рано сутрин? Хайде моля те заделяй ми по едно парченце и звънкай после да идвам на дегустациая, а пък аз ще нося кафето ;)
ОтговорИзтриванеОх, представих си вкуса на този кекс и се размечтах :)) Онзи ден правих кексчета с малини и кокос и този кейк е доста подобен.
Прегръдки! Хубав ден!
P.S. Чакаме да се обадиш :)
Ще се обадя обещала съм, времето ми е малко! Благодаря!
ИзтриванеИ аз съм така, Павлинче - не ми се излиза от кухнята, а имам куп други задължения :D Кейкът наистина звучи обещаващо, а и изглежда прекрасно! Прелестни снимки!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Зори, благодаря! Много ни е хубаво хобито и няма да ни омръзне!
ИзтриванеПавлинче, страхотен е този кекс! Снимките също. Прекрасен ден! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани и на теб хубав ден!
ИзтриванеЛинче, кекса е с уникално съчетание на вкусове,а снимките са невероятно хубави!
ОтговорИзтриванеНай-много ми хресва чашката с малинките!
Прегръдки*)
Кейт, благодаря ти мила и от мен прегръдка!
ИзтриванеМммм наистина как да устоиш на тази комбинация?...:)
ОтговорИзтриванеЧуден кейк, а снимките са повече от прекрасни!
Прегръдки:)
Левинка, благодаря! Прегръдка!
ИзтриванеЛинка, как ме размечта само :)Тъкмо оглеждах малинките на пазара и съм събрала вече 3 рецепти с тях, обаче кексчето май, май ще измести останалите рецепти :) Прегръдка!
ОтговорИзтриванеП.П. Страхотна си със снимките! Трябва да ми спретнеш едни уроци :)
Е, чак пък уроци, не съм чак толкова добра, но както винаги много ме хвалиш! Целувки!
ИзтриванеНавих се и без да ме молиш :)) Само, че няма да преписвам, а ще се възползвам от новите технологии.
ОтговорИзтриванеПрисъединавям се към думите на останалите, както по отношение на кейка, така и относно снимките. Бомбастично поднесено!
Ин, благодаря! Поздрави и аз това имах предвид под химикала и тетрадката:)
ИзтриванеСтрахотни снимки :) а сладкишът несъмнено е божествен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Зори! Поздрави!
ИзтриванеАко щеш ми вярвай извадих лист и химикалка! Тотално съм слънчасала ми се струва!:) Разкошен е кекса, наистина! Ще го направя, записвам си, по новите технологии както казва Инчето:)
ОтговорИзтриванеТъкмо това казах и аз преди малко, че това имах пред вид с химикалката и листа, как ще слънчасаш, пази се! Благодаря и поздрави!
ИзтриванеВеднага го записах, още щом видях първата снимка. Уникален е!
ОтговорИзтриванеСтрахотен кейк,Линче,и поръската-тип щройсел много ми допада!Отиде ни диетата това лято май :)) .
ОтговорИзтриванеПрекрасна сряда!
Павлинка,
ОтговорИзтриванеЧудесен кекс!А невероятните снимки, които си направила го правят още по-желан!
Линче, и аз съм като теб и поради това си неспокойствие взех да мисля кога и аз да го направя този кейк- много е добър!!!
ОтговорИзтриванеА снимките ти стават все по-изкусителни, едвам се сдържам да не загризя монитора;)
Прегръдки!
Изглежда невероятно! Вече съм си намислила рецептите за следващите дни, но определено и тази се нареди сред тях! И с риск да повторя - страхотни снимки :))
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Чаена чаша 200 или 250гр
ОтговорИзтриванеЗдравей, извинявай за късният отговор, чашата е 250, стандартна, но ако нямате точна мярка, то всяка чаша ви върши работа, тоест използвайте само една и съща чаша и пак ще спазите пропорциите.Хубав ден и се надявам кейка да ви хареса, много любима рецепта ми е!
Изтриване