Леле мале, колко отдавна не съм писала направих собствен рекорд, причината е една единствена, нямам камера, дадох я назаем и още не съм си я прибрала вкъщи, тия снимки са със старата и не ми допадат особено, но тортето си заслужава и се насилих да снимам с нея, то човек като свикне на хубаво нали знаете!
Направих тортата ей така без причина с наличните продукти, кутията маскарпоне отлежаваше в хладилника и не можех да реша по точно кой вид тирамису да направя, но пък и тая торта съм си я заплюла много отдавана, та ги сдружих и "вечна дружба"!
Много лека, с нежен вкус и аромат, истинско удоволствие. Ще направя отново със сигурност. Много лесна и бърза се оказа и е идеална за неделя!
Торта с крем "Тирамису" и портокал!
Продукти:
идея "Готвим със сирена!"
За блата:
100 г краве масло
2 яйца
180 г брашно
170 г захар
2 ч.л. бакпулвер
100 мл прясно мляко
Загряваме фурната на 180 градуса и подготвяме форма за печене с диаметър 23 см.
Разтопяваме маслото и го оставяме на страна да изстине.
Разбиваме яйцата и захарта на водна баня, сваляме от огъня и бием още докато захарта се стопи напълно.
Пресяваме брашното и бакпулвера и го добавяме към яйцата.
Внимателно бъркаме и добавяме млякото и накрая е маслото.
Изсипваме в тавичката и печем 30-35 минути.
След като е готов оставяме да изстине напълно и разрязваме на три.
За крем "Тирамису" и сироп с портокал:
4 жълтъка
170 г пудра захар
500 г сирене Маскарпоне
200 мл сметана за разбиване
200 мл топло кафе
сокът от половин портокал
Разбиваме жълтъците и захарта на водна баня, на мен ми се стори прекалено гъста сместа и разредих с малко мляко.
Добавяме сиренето и предварително разбитата сметана.
Сглобяване на тортата:
В чинията, която ще използваме поставяме първият блат и сиропираме и на мажете с част от крема. Повтаряме същата процедура с другите блатове, измазваме цялата торта и украсяваме, аз използвах натрошени какаови бисквити за страните, а за отгоре какао.
Много сочна и деликатна!
Прегръдка от мен!
Направих тортата ей така без причина с наличните продукти, кутията маскарпоне отлежаваше в хладилника и не можех да реша по точно кой вид тирамису да направя, но пък и тая торта съм си я заплюла много отдавана, та ги сдружих и "вечна дружба"!
Много лека, с нежен вкус и аромат, истинско удоволствие. Ще направя отново със сигурност. Много лесна и бърза се оказа и е идеална за неделя!
Торта с крем "Тирамису" и портокал!
Продукти:
идея "Готвим със сирена!"
За блата:
100 г краве масло
2 яйца
180 г брашно
170 г захар
2 ч.л. бакпулвер
100 мл прясно мляко
Загряваме фурната на 180 градуса и подготвяме форма за печене с диаметър 23 см.
Разтопяваме маслото и го оставяме на страна да изстине.
Разбиваме яйцата и захарта на водна баня, сваляме от огъня и бием още докато захарта се стопи напълно.
Пресяваме брашното и бакпулвера и го добавяме към яйцата.
Внимателно бъркаме и добавяме млякото и накрая е маслото.
Изсипваме в тавичката и печем 30-35 минути.
След като е готов оставяме да изстине напълно и разрязваме на три.
За крем "Тирамису" и сироп с портокал:
4 жълтъка
170 г пудра захар
500 г сирене Маскарпоне
200 мл сметана за разбиване
200 мл топло кафе
сокът от половин портокал
Разбиваме жълтъците и захарта на водна баня, на мен ми се стори прекалено гъста сместа и разредих с малко мляко.
Добавяме сиренето и предварително разбитата сметана.
Сглобяване на тортата:
В чинията, която ще използваме поставяме първият блат и сиропираме и на мажете с част от крема. Повтаряме същата процедура с другите блатове, измазваме цялата торта и украсяваме, аз използвах натрошени какаови бисквити за страните, а за отгоре какао.
Много сочна и деликатна!
Прегръдка от мен!
Павлинка, всичко, което напомня за тирамису много ми допада.А с портокаловия аромат е много оригинално!
ОтговорИзтриванеЛинче, не знам, защо намираш кусури на снимките.
ОтговорИзтриванеНа мен лично и тортата и снимките много, ама много ми харесват!
Беше удоволствие да си изпия кафето в компанията на превъзходно парче тирамису!
Прегръщам те!
О, и аз пийнах кафенце с твоята торта, а както пробвам да постя, все едно, че похапнах от тази вкусотийка. Обичам тирамису и портокал, а заедно сигурно правят вълшебна комбинация.
ОтговорИзтриванеИ аз, и аз, само че си пия кафенцето и само преглъщам пред монитора:)
ОтговорИзтриванеТортата ти Павлинка е прекрасна с този портокалов привкус, и как само си я изпипала, като че ли с ръка не пипната!Поздравления!И снимките ти са прекрасни, ама така е, когато знаеш че може и по-прекрасни да бъдат:)
Записвам си рецептата за подходящ случай
На кафето ми, което пия в момента, много ще му подхожда :)) Прекрасна изглежда на вид (за моето непрофесионално око снимките са чудесни) и звучи неустоимо вкусно. Благодаря за рецептата! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеПодходяща за неделя?! Подходяща за празник! Подходяща за неделя е бисквитена или бишкотена торта, направене надве-натри :))
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда, Лин! Усещам колко сочна и ухаеща на кафе е.
Мисля да се възползвам от рецептата ти :)
Хубава сряда :)
Павлинка, аз дори и такива снимки не правя, но пък си ги харесвам, защото блога ми е не е за фотография:) Искам да ти кажа, че са наистина супер, а тортата не може да се скрие лесно, дори и в тъмното да беше снимала, пак щях да усетя вкуса и аромата! Разкошна е!
ОтговорИзтриванеЕха, разкошна торта, чудесни снимки! Харесах си парченцето от последната снимка. Сърдечни поздрави и прекрасен ден! :)
ОтговорИзтриванеТортата е великолепна и много сочна,Линка!Снимките отново блазнят окото!Не мога да не отбележа и декорите,които използваш от време навреме вместо покривка и са страхотна хрумка :) ,като онзи вестник например!
ОтговорИзтриванеВиждам,добре сте си подсладили душичките,така че с лекота си преглътнала липсата на камерата в този момент.Черпя се с едно виртуално парченце и аз!Прегръдка и успешна сряда!
Линка, как ми се иска и аз да се присъединя към тази "вечна дружба" :) Прегръдка!
ОтговорИзтриванеАз мисля, че и със старата камера си се справила много добре и не виждам защо ни лишаваш от удоволствието да се облизваме пред мониторите;)
ОтговорИзтриванеЛинче, чакам следващата изкусителна торта. Може и солено, ако това ти е желанието;)
Хубава вечер!
Ех, момичета толкова сте мили и готини! Благодаря за всички думички мили и приятелски, преди малко си взех камерата и повече няма да се назландисвам /уникална дума/, обещавам! Прегръщам ви много!
ИзтриванеИзглежда наистина страхотно! Направо ми се дояде! Определено ще я пробвам много скоро! :) Поздрави
ОтговорИзтриванеПавлинче снимките и така са си екстра, много ми харесва рецептата ти за торта и мисля да я опитам :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави:)
Чудесна е, а и толкова обичам Тирамису, че ми идва да се пресегна за това последното парченце :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Thank you fοг the good writeup.
ОтговорИзтриванеIt in fact was a amusemеnt account it. Look advanceԁ to fаr added agгeeable from уou!
Ηowever, hοw could wе communicate?
Stop by mу blog: buy instagram likes