четвъртък, 12 юни 2014 г.

Овесен сладкиш с орехи и шоколад и "Дама Пика"!

    Откакто се е стоплило нещо не ме свърта на едно място и с нетърпение чакам да дойдат почивните дни та да хукнем нанякъде, особено докато не е съвсем горещо и e приятно за разходка, никога не се уморявам да ходя по северното черноморие, за да се разхождам по скалите, /въпреки, че ме е страх от високо/, ненадмината красота. 
    Малко съм се улисала отново и съм натрупала доста снимков материал на какво ли не, нещо не се застоявам пред компютъра и не публикувам много, но трябва да събера смелост да ги обработя и да ви покажа каквво съм снимала напоследък.
     Главната причина за днешната публикация е старта на един невероятен сайт, който мен лично много ми хареса, дори и бях искрено изненадана от цялостната концепция на сайта. Бях наистина искрено изненадана и поласкана от поканата им да участвам заедно с всички други прекрасни блогъри и експерти. Браво на всички и на добър път. 
    Посетете Dama Pika и станете член на ClubDamaPika във Фейсбук!



    Овесен сладкиш с орехи и шоколад!

    Продукти:
      идея: Златна книга на шоколада

    400 мл вода
    250 г овесени ядки
    100 г захар
    125 г краве масло
    2 яйца
    200 г брашно
    1 с.л. какао
    1/2 ч.л. сода бикарбонат
    1/4 ч.л. сол
    100 г черен шоколад
    100 г орехи
    пудра захар за поръсване 



    Загрейте фурната на 180 градуса.
    Пригответе тавичка за печене с хартия, квадратна 20/20 или кръгла с диаметър 23 см.
    В голяма купа заливаме овесените ядки с гореща вода за 10 минути.
    Добавете към тях маслото захарта и яйцата, разбъркайте докато се смесят добре с помощта на шпатула.
   Пресейте заедно брашното, какаото, солта и содата.
   Смесете заедно с другите продукти.
   Добавете шоколада и орехите.
   Сложете в тавичката и изравнете, печем 25 минути.
   Извадете от фурната и оставете в тавичката за 10 минути, след това извадете върху решетка и оставете да изстине напълно.
   Поръсваме с пудра захар и поднасяме.
    



    Невероятно лесен сладкиш, който ще се хареса на всички, може да се съхрани до 3 дни в кутия с капак.
    Да ви е много слънчево и усмихнато!

19 коментара:

  1. Павлинка, успех желая и на теб!
    И моля те.. Поздрави морето от мен, кой знае дали ще успея да го видя скоро...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря и на теб ти желая също много успех и вдъхновение! Аз поздрави ще му предам на морето, обаче ще му обещая да дойдеш! Прегръдка!

      Изтриване
  2. Павлинче, ела да видиш южното ни Черноморие ;)
    Шегувам се, имате страхотни места. Какви снимки имам от Камен бряг ........ не мога да им се нагледам :)
    Чакам с нетърпение снимки.
    И да не забравя да спомена колко изкушаващ е сладкиша ти :)
    Хубави слънчеви дни ти желая за приятни разходки и хубави снимки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Каква шега, аз съм обмислила да попътувам малко надолу, само не зная кога, има места, които са ми в списъка и искам обезателно да ги видя! Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  3. Прекрасни морски снимки, така навяват за лято, пикник на плажа, безгрижие и почивка :) И този нежен сладкиш за капак... направо се размечтах, Поли! Благодаря ти :)
    Усмихнат ден от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, прекрасно момиче! Пикниците това лято са ми приоритет и момент няма да изпусна да се възползвам! Прегръдка много голяма!

      Изтриване
  4. Иха...страхотни снимки, размечтах се и аз за море...Избягвам сладкишите с орехи, пропускам ги често, не за друго, ами все нямам изчистени в момента..., но ти обещаваш да е вкусно...ще впрегна мъжО значи...Успех Павлина в новото начинание!

    ОтговорИзтриване
  5. Честито представяне,Линка!
    На тази рецепта и аз й бях хвърлила око,в твое изпълнение е по-разкошна и от книгата,поздравления!Много е сочен сладкиша!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Честито, Павлинче, много се радвам за теб! Наистина рецептите ти заслужават медийни изяви навсякъде, много са добри! А снимките ти в тази публикация направо ме предизвикват и за море и за сладкиш!:))) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Толкова лятно ми стана от снимките! Нямам търпение и аз да се насладя на вкусен десерт и морска разходка! Поздравления и за участието в новия сайт!
    Прегръдка, Линка! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Усмихнато и слънчево и на теб Павлинка!
    И аз обожавам северното крайбрежие!
    Поздравления за участието ти в сайта и прекрасна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  9. Ех, май се загуби коментарът ми... Ще опитам отново...

    Честит имен ден, Павлинче! Да си носиш със здраве красивото име, както и всичките ти обични хора да са много здрави!
    Всичко най-добро ти желая от сърце, бъди щастлива!

    ОтговорИзтриване
  10. Този сладкиш много ще се хареса на мъжа ми. Ще го спретна тези дни, Павлинка!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зорчи, много е лесен, направих го за няма и един час, всичко беше готово, а като престои е още по! Прегръдка и се надявам да се чувстваш долу-горе добре в тая жега!

      Изтриване
  11. Направих сладкиша и се вгнети ужасно! Освен това 25 минути печене според мен му бяха крайно недостатъчни. Но дори и след допичането му не става за нищо и се чудя какво да го правя.

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте! Съжалявам, че не се е получил! Не зная какво значи, "вгнети", но след изпичане сладкиша е леко лепкав и влажен, има леко сбита структура, лепкавото се получава от овесените ядки, а и не се надига много от 1/2 ч.л сода бикарбонат не се очаква това, относно печенето, хубаво е да си преценявате силата на фурната и така да се определя времето, моята е силна и на напълно загряти 180 градуса, пека точно 25 минути! Благодаря все пак за коментара, не се разочаровайте ако не се получило, ако знаете колко материал съм изхвърлила..., Поздрави от мен

    ОтговорИзтриване
  13. Разбирам, значи просто такава е консистенцията на сладкиша. За първи път правя сладкиш с овесени ядки, но някак очаквах да е по-въздушен каквито са и предпочитанията ми. Поздрави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Порови се малко в "сладкиши", от по-старите ми рецепти, казва се Мисисипи и е изключителен, ще ти хареса!

      Изтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...