Е, мина още една година, още запознанства, още рецепти, много научени неща, много поуки. Малко закъснявам напоследък, във всичко, не сварвам нищо да направя навреме, имам купчина с материал, и купчина с планове. Надпреварвам се със себе си, искам в един ден да направя някакви невъзможни неща, но не ми се получава колкото и да искам. Въпреки, че мина време трябва задължително да ви покажа тази торта. Много благодаря на всички, които ме поздравиха във Фейсбук, много ви обичам и искам да изразя колко са ценни за мен всички ваши думи.
Идеята ми отначало беше само за пандишпан, предизвикана от една кора домашни яйца, но в крайна сметка се получи една доста бърза и хубава торта, да не се надява човек.
Досега не бях правила един блат, от който да направиш цяла торта и опита ми на немайстор не ми вдъхна много голямо доверие и се застраховах, но в крайна сметка се получи много добре.
Извода е за един час и половина може да сътворите торта за чудо и приказ и то с една шепа плодове и малко сметана.
Пандишпанова торта с ягоди и ореховки!
Продукти:
идея: Златна колекция класически десерти
6 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
150 г захар
150 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
щипка сол
Фурната се загрява на 180 градуса.
Подготвяте тава с големина 23 см, намазана с масло и облепена с хартия за печене.
Жълтъците разбиваме на висока скорост като добавяме захарта постепенно и бием до пълно стопяване на захарта.
Брашното заедно с бакпулвера пресяваме директно върху жълтъците и разбъркваме леко с шпатула.
Белтъците заедно с щипка сол разбиваме на висока скорост докато станат бели и пухкави.
Добавяме ги към другата смес на два или три пъти, разбъркваме с шпатула, но не прекаляваме.
Печем около 45 минути без да отваряме вратата на фурната.
За крема:
1 1/4 ч.ч. сметана за разбиване
2 ч.ч. нарязани ягоди
7-8 бисквити ореховка
Разбиваме сметаната и добавяме натрошените бисквити и ягодите, разбъркваме добре и прибираме крема в хладилника докато ни потрябва.
За сиропа:
1/2 ч.ч. вода
5 с.л. кафява захар
ванилия
Всички продукти се смесват в един съд и се слагата за две минути в микровълнова, разбърква се и се оставя да изстине.
Сглобяване:
Крема се изважда от хладилника.
Изстиналия блат се разделя на три равни части.
В подходяща чиния се поставя един блат, сиропира се леко с четка и се маже с крем, върху втория блат може освен сиропа и крема да се наредят един ред по едро нарязани ягоди, завършваме с третия блат и мажем тортата изцяло с крем.
Прибираме в хладилник за половин час и можем да сервираме.
Приказен ден!
Идеята ми отначало беше само за пандишпан, предизвикана от една кора домашни яйца, но в крайна сметка се получи една доста бърза и хубава торта, да не се надява човек.
Досега не бях правила един блат, от който да направиш цяла торта и опита ми на немайстор не ми вдъхна много голямо доверие и се застраховах, но в крайна сметка се получи много добре.
Извода е за един час и половина може да сътворите торта за чудо и приказ и то с една шепа плодове и малко сметана.
Пандишпанова торта с ягоди и ореховки!
Продукти:
идея: Златна колекция класически десерти
6 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
150 г захар
150 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
щипка сол
Фурната се загрява на 180 градуса.
Подготвяте тава с големина 23 см, намазана с масло и облепена с хартия за печене.
Жълтъците разбиваме на висока скорост като добавяме захарта постепенно и бием до пълно стопяване на захарта.
Брашното заедно с бакпулвера пресяваме директно върху жълтъците и разбъркваме леко с шпатула.
Белтъците заедно с щипка сол разбиваме на висока скорост докато станат бели и пухкави.
Добавяме ги към другата смес на два или три пъти, разбъркваме с шпатула, но не прекаляваме.
Печем около 45 минути без да отваряме вратата на фурната.
За крема:
1 1/4 ч.ч. сметана за разбиване
2 ч.ч. нарязани ягоди
7-8 бисквити ореховка
Разбиваме сметаната и добавяме натрошените бисквити и ягодите, разбъркваме добре и прибираме крема в хладилника докато ни потрябва.
За сиропа:
1/2 ч.ч. вода
5 с.л. кафява захар
ванилия
Всички продукти се смесват в един съд и се слагата за две минути в микровълнова, разбърква се и се оставя да изстине.
Сглобяване:
Крема се изважда от хладилника.
Изстиналия блат се разделя на три равни части.
В подходяща чиния се поставя един блат, сиропира се леко с четка и се маже с крем, върху втория блат може освен сиропа и крема да се наредят един ред по едро нарязани ягоди, завършваме с третия блат и мажем тортата изцяло с крем.
Прибираме в хладилник за половин час и можем да сервираме.
Приказен ден!
Инка, честита 3-та годинка :)
ОтговорИзтриванеТортата е прекрасна!
Аз много рядко правя отделни блатове!
Прегръдка и слънчево лято!
Поли, нека да ти е честит рождения ден на прекрасния блог :) Продължавай да твориш със същото вдъхновение и да радваш всички свои почитатели със страхотните си рецепти и идеи! Дано времето за в бъдеще да бъде на твоя страна, така че да можеш да осъществяваш с лекота всичките си планове :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Както винаги-перфектна!
ОтговорИзтриванеПрекрасни слънчеви дни и лятно настроение от мен!
Честити 3 годинки на блога, Линка! :) Не спирай да ни показваш вкусните рецепти, както и запечатаните от теб кадри! :)
ОтговорИзтриванеТортата е трепач! Прегръдка!
Времето наистина лети! :) Честити да са ти трите годинки, Лин! Още много по толкова! Вдъновяваш ме всеки път с красиви снимки, вкусни рецепти и интересни публикации! Продължавай смело напред, вдъхновявай се за нови неща - винаги ме усмихваш. Щастлива съм, че те познавам, макар и само виртуално! Пожелавам ти да имаш време за всичко! ♥ ♥ ♥
ОтговорИзтриванеЧестити 3 годинки, Поли! Все така вдъхновено да твориш тук! И ако продължаваш все така да се развиваш, и светлината ще задминеш скоро, прекрасни са ти и снимките, и вкусотиите!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
П.П. Само сиропът е много "воден". ;) Едната съставка май трябва да е захар...
Честит празник на красивото ти блогче Павлинка! Още много години вдъхновение!
ОтговорИзтриванеТортата ти е прекрасна ... личи си че е с домашни яйчица :) какъв жълт цвят си докарала на пандишпана :)
Ако можех да си придърпам ей това парченце от последната ти снимка ... няма да е зле :)
Честити ти 3 годинки на блога, Поли! :) Отбелязваш ги много стилно и вкусно! Не спирай да твориш вдъховена! :)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен!
Поли, честити годинки и още да трупаш, все така креативна и вдъхновяваща! Обичам блога ти, дори когато мълча, т.е. не пиша, но да знаеш, че винаги с голям интерес надничам тук! Тортата и този път е великолепна, неустоима, магнетична! Прегръдки и наздраве за повода :)
ОтговорИзтриванеЧестита годишнина,скъпа!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти и занапред това твое местенце да ти носи много удовлетворение!
А че имаш купища планове и купища несподелени изпълнени такива-позната история.
Все ще се намери време да ни ги споделиш....
Тортата е невероятна,фантастична и внушителна,а снимките-както винаги прелест!
Прегръдки!
Честита трета годинка на блога,Павлинка!Пожелавам ти да си здрава и позитивна,много успехи и нестихващо вдъхновение!Продължавай все така да споделяш своите прекрасни рецепти и тооолкова "вкусни" снимки!Пожелавам ти едно прекрасно лято,изпълнено с много усмивки!Сърдечни поздрави! :)
ОтговорИзтриванеЧестита годишнина, Поли! Още много успехи и радост този блог да ти носи! Тортата е много нежна и сладка - заоблизвах се! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМного секси торта!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Емо.
Честита годишнина на блога, Павлинка!
ОтговорИзтриванеТук е едно чудесно място, с много уют, вкусни рецепти и прекрасни снимки! Има особена атмосфера, която ми допада! И за всичко това се грижиш ти, благодаря ти!
Желая ти много нови вдъхновяващи рецепти, които да покажеш по твоя неповторим начин, и приятелства, които да те усмихват! И пътешествия, които да споделиш тук и много, много радост!
Прегръдки!
Честити три и по-честити следващи 100*3 годинки:))!
ОтговорИзтриванеНека е все така прекрасно при теб,Павлинче!
Честита трета блогогодинка! Да се умножават вкусните рецепти, читателите и годинките на блога! Много здраве, вдъхновение и забавление, Павлинка!
ОтговорИзтриванеОле, изтървала съм купона, но съм сигурна, че си ми запазила парченце! Поздравявам те, за празника, за блога, за всичките рецепти и публикации! Желая ти успехи, от сърце и се радвам, че в интернет пространството има толкова прекрасно местенце като това, за да ни зарежда положително и ни дарява красота! Прегръдки от мен!
ОтговорИзтриванеЧестито, Линче! Да ги направиш на 90 по три. Повече не е нужно;)
ОтговорИзтриванеПрекрсна торта, прекрасни снимки, а виждам, че и късите панталони за лятото са готови;) Поздрав и хубава неделя!
Честита годишнина на блога ти, Лина! Вдъхновението да не те напуска и да продължиш да публикуваш интересните си рецепти в това уютно местенце!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Лина, би ли ми казала мерителната чаша за кейка с малини 200 или 250 гр е? Честичко се отбивам при теб и не напразно! Честита годишнина и не спирай да твориш! Поздрави, Мари
ОтговорИзтриванеЗдравей! Отново много късно пиша, но мислех че си ми видяла отговора от снощи, нищо пак ще ти кажа, от 250 мл, но ако ползваш една и съща чаша за цялата рецепта пак ще спазиш пропорцията, без значение, че не е точно 250. Поздрави!
ИзтриванеЛинчееееее! ЧЕСТИТРОЖДЕНДЕНКАССАПЕРФЕТТА! Обожавам рецептите, снимките и настроенията! Прегръдка*)
ОтговорИзтриванеХа, и блогчето ти било зодия Рак, като теб :) Забавих се с честитката, ама не мога да не споделя колко обичам кътчето ти - фотографията, рецептите, настроението и емоциите, които ми носи всеки път, когато го посетя! Прегръдки!
ОтговорИзтриване