вторник, 16 септември 2014 г.

Шоколадов пай с круши!

    В превод, копринено-шоколадов пай с круши! Какво да кажа, освен, че е великолепен, наистина копринен. Много хубава орехова коричка, с невероятен аромат, леко хрупкава, а отгоре великолепен мус от шоколад, с лек вкус на ром и меки и невероятно хубави круши! Изключително лесна рецепта, приготвя се с малко продукти, но пък са достатъчни за да е вкуса много лек и наистина фин. Добре ли го описах, ако не съм и не сте ми повярвали, то снимките надявам се да довършат историята.




    Шоколадов пай с круши!

    Продукти:
      идея Recipe.com

    За кората:

    250 г шоколадови бисквити
    1/4 ч.ч. орехи
    120 г краве масло
    1 с.л. захар
    1/4 ч.л. канела

    За плънката:

    1 консерва компот от круши /400г/
    300 г черен шоколад
    2 с.л. ром
    1 ч.ч. сладкарска сметана
    орехи за украса



    Фурната се загрява на 180 градуса.
    В блендер се смесват всички продукти за кората и се смилат много добре докато се получи еднородна смес.
    Готовата смес се изсипва в подходяща тавичка и се изравнява добре с леко притискане с помощта на лъжица докато се получи равна кора по всички стени и по дъното.
   Кората се пече 10-12 минути, трябва да е твърда на пипане.
   Оставя се на страни да изстине напълно.



    Крушите се отцеждат от сока, след това се нарязват на едри парченца.
    В малка тенджера се слагат 1/3 ч.ч. от изцедения сок, шоколада и рома. 
    Разтопяват се на слаб огън, разбъркваме до еднородна смес и се оставя да изстине напълно.
    Сметаната се разбива и към нея се прибавя шоколадовата смес. Добавят се и нарязаните круши, разбъркваме внимателно.
    Шоколадовия мус се изсипва върху вече изстиналата кора и се изравнява. Прибира се в хладилник за една нощ.
    Гарнира се с нарязани орехи.


   Амиии, да ви е много шоколадово! Прегръдки!


    


    

24 коментара:

  1. Невероятно шоколадово вълшебство, Инка!
    Хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  2. Снимките не довършиха историята, довършиха мен и волята ми :) Това със сигурност ще има продължение в моята кухня и съответно блог :) Неустоимо, чак престъпно вкусно си ни го сервирала, Поли.
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, Снежи, толкова мила както винаги! Очаквам отзиви! Прегръдка!

      Изтриване
  3. Линка,даже думите ми избягаха,толкова силно ми въздействаш с този приказен десерт!Умопомрачителен е,дяволски разглезващ небцето!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мила моя за теб винаги, ако имаше още с удоволствие щях а направя лична доставка! Прегръдка!

      Изтриване
  4. Разкошен е! Шоколад, шоколад и само шоколад! Като в една вълшебна приказка съм!
    Поздрави, Павлинка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно така, трябва да се подкрепяме ние шоколадовите хора!

      Изтриване
  5. Ох,много ми хареса-нямам търпение да го направя....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като се заканиш зная, че ще го направиш! Прегръдка!

      Изтриване
  6. Не е честно :( бях си обещала, че скоро няма да приготвям нищо шоколадаво, а все на там ме влече! Ти ме довърши, Поли, с този прелестен, пухкав, шоколадов, разкош на всичкото отгоре с круши! Поздравления, перфектен пай!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, не може такива неща, не съм го очаквала точно от теб! Даже моля следващия десерт да ти е шоколадов! Прегръдка!

      Изтриване
  7. Ох, не добре си го описала, ами отлично, пък и снимките наистина довършват историята! :)
    Изкусително!
    Поздрави, Лина!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тили! Надявах се такова да е въздействието, без много приказки! Прегръдка!

      Изтриване
  8. Влюбих се в този сладкиш и в снимките ти !!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, направо ме разтапяте с тия думички, благодаря ти Нат! Приказна вечер!

      Изтриване
  9. Това е класическа, есента и вкусна комбинация, която трябва да направя съвсем скоро! Прегръдки, Линче, снимките опияняват;)

    ОтговорИзтриване
  10. Ах, ти изкусителке!!! Обичам да ми говориш в снимки, да знаеш! Страхотна презентация, размазващо вкусна и шоколадова и ароматна!!! Прегръдки, Павлинче!

    ОтговорИзтриване
  11. Павлинка, най-сетне успях да дойда и да ти кажа "УАУ"! Снимките ти не само довършиха историята, ами довършиха и мен... Блаженство се нарича това, което си измайсторила, прекрасен десерт, прекрасни снимки! Направо ми взе ума, морско момиче...
    Прегръдки от мен. :)

    ОтговорИзтриване
  12. Ами аз не зная ... да чета ли или снимките да гледам? :) И обясненията отлични и снимките довършват картинката :)
    Изглежда пленително ... ще го сънувам да знаеш Павлинка :)

    ОтговорИзтриване
  13. Наистина снимките говорят за копринена мекота и деликатно усещане! Прекрасен сладкиш!
    Беше ми много приятно да разгледам блога ти и да прочета историята за сътворяването му. Звучи така познато :) Освен удоволствие и стимул за овладяването на ред умения и изкуства, едно от хубавите качества на този вид творчество е чудесното чувство за подкрепа от страна на близките в това всъщност отговорно занимание :)
    Успех и занапред! Благодаря, че се включи в компанията на моята страничка :) С интерес ще се отбивам при теб, Павлина! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. Лелеее, ама си една омайницааааа....защо не си ми наблизо?
    Обичам ти писането, обичам ти снимките и рецептите, обичам и теб!
    Целувам те Линаааа*)

    ОтговорИзтриване
  15. Поли, разкошен се получи! Благодаря ти за рецептата и вдъхновяващите снимки! Макар и леко променен при мен, все пак вкусът му е пленителен! За това го нарекохме шоколадовия "time off" :) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...