Конкурсите са хубаво нещо, не говоря за състезателната част, а за тази, че можеш да изкажеш гледната си точка, а наградата е след това, ако си я заслужил. Винаги е хубаво някой да те оцени, така се стимулираш да си винаги на ниво и по-добър, аз честно казано обичам да участвам, не мога да кажа, че съм печелила, но това никак не ме обезкуражава.
Изпуснах първия срок, а сега съм на косъм да изпусна и втория срок. След две любезни покани, не мога да не се включа. Блоговодител ми един от любимите кулинарни указатели, там съм открила много от блоговете, които следя, а и сега съвместно с FoodPanda това предизвикателство пак ни стимулират интереса.
Харесвам такива платформи, не разчитам винаги на тях, но често ги използвам, аз съм човек, който работи до почти осем вечерта и много бързо готвя с тях. Истината е, че са много удобни и да аз ги използвам.
Избрах точно тази рецепта без да се замисля! Вкуса на тези тарталети е нежен, много фин и изискан, за секунди е леко кисел, но много бързо преминава, приказен резултат. Ето такава за мен е всяка жена отвън е нежна и ефирна, но винаги разбираш, че с нея шега не бива.
Бадемови тарталети с малини и домашен сладолед!
Продукти:
идея What Katie Ate
180 г брашно
65 г бадемово брашно
100 г пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1 ч.л. лимонова кора
щипка сол
2 ч.л. ванилов екстракт
120 г краве масло
2 големи яйца
1 ч.ч. малини
30 г филирани бадеми
2 с.л. кафява захар
Подготвяме 12 форми за тарталети или кексчета.
В купа смесваме брашното, бадемовото брашно, захарта, бакпулвера, канела, солта и лимоновата кора. Разбъркваме добре и оставяме на страна.
Разбиваме маслото заедно с ванилията и добавяме яйцата едно по едно.
На два пъти добавяме сухата смес и разбъркваме внимателно.
Разпределяме сместа в подготвените форми, посипваме с малини, бадеми и кафява захар.
Печем 25-30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като са готови изкарваме върху решетка да изстинат напълно.
За домашния сладолед:
Това е моя много пъти изпитана рецепта и никога не ме предава, продуктите са само основа, може да се импровизира напълно.
Продуктите и съда, в който ще замразите сладоледа трябва да са максимално изстудени.
125 г сметана за разбиване
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. прясно мляко
Разбиваме сметаната и захарта, добавяме млякото, разбъркваме много бързо и прибираме във фризера, най-добре за 1 нощ.
Преди сервиране извадете сладоледа 5 минути на стайна температура.
Прекрасна и топла неделя ви пожелавам!
Изпуснах първия срок, а сега съм на косъм да изпусна и втория срок. След две любезни покани, не мога да не се включа. Блоговодител ми един от любимите кулинарни указатели, там съм открила много от блоговете, които следя, а и сега съвместно с FoodPanda това предизвикателство пак ни стимулират интереса.
Харесвам такива платформи, не разчитам винаги на тях, но често ги използвам, аз съм човек, който работи до почти осем вечерта и много бързо готвя с тях. Истината е, че са много удобни и да аз ги използвам.
Избрах точно тази рецепта без да се замисля! Вкуса на тези тарталети е нежен, много фин и изискан, за секунди е леко кисел, но много бързо преминава, приказен резултат. Ето такава за мен е всяка жена отвън е нежна и ефирна, но винаги разбираш, че с нея шега не бива.
Бадемови тарталети с малини и домашен сладолед!
Продукти:
идея What Katie Ate
180 г брашно
65 г бадемово брашно
100 г пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1 ч.л. лимонова кора
щипка сол
2 ч.л. ванилов екстракт
120 г краве масло
2 големи яйца
1 ч.ч. малини
30 г филирани бадеми
2 с.л. кафява захар
Подготвяме 12 форми за тарталети или кексчета.
В купа смесваме брашното, бадемовото брашно, захарта, бакпулвера, канела, солта и лимоновата кора. Разбъркваме добре и оставяме на страна.
Разбиваме маслото заедно с ванилията и добавяме яйцата едно по едно.
На два пъти добавяме сухата смес и разбъркваме внимателно.
Разпределяме сместа в подготвените форми, посипваме с малини, бадеми и кафява захар.
Печем 25-30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като са готови изкарваме върху решетка да изстинат напълно.
За домашния сладолед:
Това е моя много пъти изпитана рецепта и никога не ме предава, продуктите са само основа, може да се импровизира напълно.
Продуктите и съда, в който ще замразите сладоледа трябва да са максимално изстудени.
125 г сметана за разбиване
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. прясно мляко
Разбиваме сметаната и захарта, добавяме млякото, разбъркваме много бързо и прибираме във фризера, най-добре за 1 нощ.
Преди сервиране извадете сладоледа 5 минути на стайна температура.
Прекрасна и топла неделя ви пожелавам!
Прекрасни рецепти!Непременно ще ги приготвя!БЛАГОДАРЯ!
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Инка!
ОтговорИзтриванеПридърпвам си една :)
Хубава неделя!
Павлинка, все се опитвам да се сдържа, ама пред твоите снимки и вкусотии не мога. Явно са ми слаби ангелите... Прекрасен десерт, толкова изискан!
ОтговорИзтриванеУспех и усмихнат ден! :)
Много изискани и стилни тарталети с прекрасни снимки! Поздравления!
ОтговорИзтриванеДесерт за ценители - много красиво поднесен и записвам идеята на момента! Снимките няма нужда да ги хваля за N-ти път. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
За мен тарталетката със сладоледчето моля! И ако не е много нахално нека да се гушнат още 2 - 3 тарталетки до нея за да не и е самотно! Тъкмо ще ми стигнат, че рецептата ти и изпълнението ти са превъзходни!!!!
ОтговорИзтриванеПавлинче, както винаги снимките ти просто сами говорят за вкуса!
ОтговорИзтриванеНеустоими са ти тарталетките, особено тази със сладоледа е УНИКАЛНА!
Нахрани всичките ми сетива,мила,толкова е колоритно и красиво,а за вкуса кой би имал съмнение,че си заслужава всяка хапка!Пожелавам ти успех в конкурса и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеп.п.За първи път срещам такава рецепта за сладолед,някак изненадваща и ме накара да скролна наново нагоре,за да му обърна специално внимание.
Росинка, много ти благодаря, безкрайно мила както винаги! Сладоледа се получава изненадващо добре, използвах сметана на Мегле и мляко от Лидл, доказателство е че няма вода в тях, защото не се получават никакви кристали! Прегръдка!
ИзтриванеМного красиво си ги поднесла, Павлинка! Страхотни са! Взимам си една със сладолед.
ОтговорИзтриванеУсмихната нова седмица!
Поздрави!
Успех и силно стиснати палци! Хубав "гъдел" са конкурсите. ;) Снимките ти ги обожавам, както всичко останало! <3
ОтговорИзтриванеЕ, страхотни тарталетки си приготвила!Красота!Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеДа, истинската жена - винаги може (и трябва!) да изненадва! В това е предизвикателството :) Много интересен паралел между женската същност и тарталетите в класическа комбинация от малини и бадеми!
ОтговорИзтриванеУспех в начинанието с това красиво предложение!