Колко е хубав този кейк? Много! Жесток вкус, така сочен и с разтичащ се течен шоколад, леко карамелен вкус с хрупкави препечени банани. Изключително лесен за приготвяне, а толкова зашеметяващ. Имам няколко любими плода за сладкиши, банани, малини и череши и всичко заедно с шоколад, зная че често присъстват тук, но не издържам да направя всяка рецепта, която видя, затова, че простете, но наистина са неустоими. Събудихте ли се вече! Е, добро утро с вкусен кейк! Хубаво е да започнеш понеделник с нещо такова!
Бананов кейк с течен шоколад!
Продукти:
идея TheBakerMama
100 г краве масло + 100 г олио или 200 г краве масло
1/2 ч.ч. захар
2 големи яйца
1 ч.л. ванилов екстракт или 1 есенция ванилия
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
3-4 банана на пюре /около 1 1/2 ч.ч./
1 ч.ч. течен шоколад
1/2 банан за гарниране, нарязан на филийки
Трябват ви две купи, форма за печене и една бъркалка.
Загрейте фурната на 170 градуса.
Подгответе форма за печене 24/9 см, леко намаслена и с хартия за печене.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и содата.
Разтопете маслото и добавете олиото към него, оставете да изстине за 5 минути.
Добавете захарта и разбъркайте докато захарта е почти разтопена.
Следват ванилията и яйцата едно по едно, като след всяко бъркате леко докато се разбият.
Добавете брашното на два пъти, може и да има бучки, не пребърквайте сместа.
Накрая са бананите. Сместа не е нужно да е гладка.
Сложете 1/4 от сместа и няколко лъжици течен шоколад във формата, с дръжката на лъжица направете няколко "осмици" в тестото. Сложете още една част смес и течен шоколад и така още веднъж докато сместа и шоколада свършат, направете още няколко "осмици".
Отгоре с остър нож направете лек разрез по средата.
Наредете от двете страни на разреза нарязания банан.
Печем около 60-70 минути, до суха клечка.
След като е готов кейка охладете напълно и гарнирайте с още малко шоколад за разкош.
Бананов кейк с течен шоколад!
Продукти:
идея TheBakerMama
100 г краве масло + 100 г олио или 200 г краве масло
1/2 ч.ч. захар
2 големи яйца
1 ч.л. ванилов екстракт или 1 есенция ванилия
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
3-4 банана на пюре /около 1 1/2 ч.ч./
1 ч.ч. течен шоколад
1/2 банан за гарниране, нарязан на филийки
Трябват ви две купи, форма за печене и една бъркалка.
Загрейте фурната на 170 градуса.
Подгответе форма за печене 24/9 см, леко намаслена и с хартия за печене.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и содата.
Разтопете маслото и добавете олиото към него, оставете да изстине за 5 минути.
Добавете захарта и разбъркайте докато захарта е почти разтопена.
Следват ванилията и яйцата едно по едно, като след всяко бъркате леко докато се разбият.
Добавете брашното на два пъти, може и да има бучки, не пребърквайте сместа.
Накрая са бананите. Сместа не е нужно да е гладка.
Сложете 1/4 от сместа и няколко лъжици течен шоколад във формата, с дръжката на лъжица направете няколко "осмици" в тестото. Сложете още една част смес и течен шоколад и така още веднъж докато сместа и шоколада свършат, направете още няколко "осмици".
Отгоре с остър нож направете лек разрез по средата.
Наредете от двете страни на разреза нарязания банан.
Печем около 60-70 минути, до суха клечка.
След като е готов кейка охладете напълно и гарнирайте с още малко шоколад за разкош.
Павлинка, хубаво за понеделник, ама неделната нощ? Как ще я изкарам сега след тези снимки...
ОтговорИзтриванеОмайващ кекс, направо е омазващо омаен! :)
Прегръдки и спорна седмица. :)
Това нещо е превъзходно, Павлинче! Може ли така още от сутринта да ме изкушаваш с тези снимки?!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмихната седмица.
Неустоимо.............
ОтговорИзтриванеПрекрасна нова седмица,Павлинче!
Павлинче,и на мен не би ми омръзнал подобен сладкиш-направо е уникален....
ОтговорИзтриванеХубава седмица !
Неустоим е наистина!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица, Павлинче!
Както казваш, Поли - жесток е! Колкото повече чета продуктите и приготвянето толкова повече си представям поредната вкусотия при теб! Поздравления, момиче хубаво! :)))
ОтговорИзтриване