Днес, мили мои, ви представям една от най-любимите ми торти. Това не и е първото посещение в моята кухня, изпробвана и изядена за втори път. Повод никога не е необходим за да си хапнеш едно парче съвършенство и не го казвам просто защото трябва да напиша някоя силна дума, в никакъв случай, казвам го защото е така.
Този път обаче си намерих повод, мъничък, получих един великолепен подарък от Billa, с който наистина ме зарадваха и ме усмихнаха. Зарадваха ме повече с вниманието си. Новата им серия продукти са истински кулинарни пиршества и са с великолепен вкус.
Сладката част от подаръка заслужаваше специално внимание и тази торта бе перфектния повод да я направя пак и тези великолепни бонбони да са черешката на тортата, въпреки че има и черешки.
Тиквена торта с течен шоколад!
Продукти:
идея EverydayFlavours
1 ч.ч.=250 мл
За блатовете:
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
6 яйца
100 г пудра захар
1 пак. захар с вкус на ром Dr.Oetker
2 с.л. олио
150 г тиквено пюре
За крема:
500 г маскарпоне
250 г течен шоколад
200 мл сладкарска сметана
Този път обаче си намерих повод, мъничък, получих един великолепен подарък от Billa, с който наистина ме зарадваха и ме усмихнаха. Зарадваха ме повече с вниманието си. Новата им серия продукти са истински кулинарни пиршества и са с великолепен вкус.
Сладката част от подаръка заслужаваше специално внимание и тази торта бе перфектния повод да я направя пак и тези великолепни бонбони да са черешката на тортата, въпреки че има и черешки.
Тиквена торта с течен шоколад!
Продукти:
идея EverydayFlavours
1 ч.ч.=250 мл
За блатовете:
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
6 яйца
100 г пудра захар
1 пак. захар с вкус на ром Dr.Oetker
2 с.л. олио
150 г тиквено пюре
За крема:
500 г маскарпоне
250 г течен шоколад
200 мл сладкарска сметана
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Подгответе две форми с големина 20 см, намаслени и покрити с хартия за печене.
- Пресейте заедно брашното, бакпулвера, канелата и солта. Разбъркайте и смесете добре.
- Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
- Разбийте белтъците с 3 с.л. от общата захар, оставете ги настрана.
- Разбийте жълтъците с останалата захар, докато захарта се стопи.
- Добавете към жълтъците олиото и тиквеното пюре, разбъркайте добре
- Следва брашното, сложете го на два пъти.
- С тел за разбиване добавете белтъците, без да бъркате много с кръгообразни движения докато не останат бели следи.
- Разпределете сместа в подготвените тавички, печете около 40-45 мин., до суха клечка
- След като са готови, оставете ги върху скара да изстинат напълно.
За крема:
- Разбийте маскарпонето за минута, да стане хомогенно.
- Добавете течния шоколад, разбийте добре.
- Разбийте сметаната до готовност и я добавете на два-три пъти към останалите продукти. Бъркайте с бъркалка не с миксер защото крема става прекалено твърд.
- Изстиналите блатове разрязваме за да получим четири блата.
- В подходяща чиния слагаме блат, мажем с крем и така продължаваме с останалите три.
- Покрийте тортата с крем и приберете в хладилник за една нощ или за около 10 часа.
- На другия ден украсете и се наслаждавайте на великолепна торта.
- Относно тиквеното пюре. Не можах да преценя колко тиква да сваря за да направя 150 г пюре. Просто сварих едно парче тиква, пюрирах и след това отделих количеството, вярно, че ми остана доста тиква, но това е положението.
Следва: Ароматен хляб със сушени домати!
Изящна торта! Имам пюре от тиква замразено, вече си имам и миксер, остава само да я направя! За Коледа! Снимките са много вкусни! А от била са те изненадали приятно!
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден!
Поли, неземна е! Прелестна и несъмнено вкусна! Благодаря за удоволствието от снимките и тази страхотна рецепта! Записвам си я веднага.
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки!
Инка, това е перфектната торта!
ОтговорИзтриванеА с тези черешки е божествена!
Прегръдка с много усмивки от мен :)
Много приятна изненада си получила и с много приказна торта ти ни изненадваш нас!
ОтговорИзтриванеНямам съмнения, че вкуса и е още по-прекрасен от вида й. :)
Прегръдки!
Павлинче, човек може да преяде само като гледа снимките ти!
ОтговорИзтриванеКакво е това бижу, уникално е! Мастърклас при тортите, браво!!
Ти си царица!!!
ОтговорИзтриванеНяма такъв разкош! Такова усещане, от всяко нещо до което се докоснеш и представяш лъха прелест и неповторим стил!
Прегръщам те силно, любима Поли :)
Чудесна торта!
ОтговорИзтриванеПрелестна торта, Поли! Уникална е - както вкусово, така и на външен вид!
ОтговорИзтриванеПрекрасни да са идните празници!
Невероятна рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви!
Изтриване