Честита Нова Година!
Каня Ви да изпием по кафе и да хапнем много бисквити.
Пожелавам много здраве и красота около всички вас и много любов!
С пожеланията до тук, да поговорим за бисквити. Аз моите ги правя преди Нова година, такава ми е настройката от дете. Спомняте си, че преди не се празнуваше Коледа и каквото се правеше то беше преди Нова година. Когато ми замирише на сладки, значи годината свърва. За първи път правя такива сладки и вече са ми от любимите, рецептата без да преувеличавам е великолепна. Виновна е сестра ми, ходила на пазар, видяла формички, защо да не купи едни, а те точно за линцери, как да не ги употребя.
Линцери!
Продукти:
идея: MidwestLiwing
За 40-45 бисквити
1 ч.ч.=250 мл
1/2 ч.ч. смлени бадеми
2 1/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. царевично нишесте
щипка сол
170 г краве масло
2/3 ч.ч. захар
1 пак. захар с вкус на ром Dr.Oetker
ванилия, под каквато форма имате
2 жълтъка
конфитюр от малини или ягоди
пудра захар за поръсване
Да ви е сладко и до скоро! П.
Следва: Какаови сърца!
Каня Ви да изпием по кафе и да хапнем много бисквити.
Пожелавам много здраве и красота около всички вас и много любов!
С пожеланията до тук, да поговорим за бисквити. Аз моите ги правя преди Нова година, такава ми е настройката от дете. Спомняте си, че преди не се празнуваше Коледа и каквото се правеше то беше преди Нова година. Когато ми замирише на сладки, значи годината свърва. За първи път правя такива сладки и вече са ми от любимите, рецептата без да преувеличавам е великолепна. Виновна е сестра ми, ходила на пазар, видяла формички, защо да не купи едни, а те точно за линцери, как да не ги употребя.
Линцери!
Продукти:
идея: MidwestLiwing
За 40-45 бисквити
1 ч.ч.=250 мл
1/2 ч.ч. смлени бадеми
2 1/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. царевично нишесте
щипка сол
170 г краве масло
2/3 ч.ч. захар
1 пак. захар с вкус на ром Dr.Oetker
ванилия, под каквато форма имате
2 жълтъка
конфитюр от малини или ягоди
пудра захар за поръсване
- В купа пресейте брашното, царевичното брашно и солта. Добавете смлените бадеми. Разбъркайте добре и оставете на страна.
- Разбийте маслото, добавете захарта с вкус на ром и ванилията, пак разбийте за кратко. На два или три пъти слагайте захарта и разбийте докато е почти стопена.
- Добавете жълтъците и разбийте, колкото да се смесят.
- Сменете бъркалките с тези за тесто.
- Започнете да добавяте на порции сместа от брашното и бадемите. Разбърквайте, докато се усвои цялата смес. Получават се едри трохи. Изсипете сместа на леко набрашнен плот и съберете с ръце на топка. Завийте с фолио и приберете в хладилник най-малко за 40 минути.
- Подгответе две плитки тави с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса.
- Извадете тестото и го разделете на две, приберете едната част отново на хладно.
- На набрашнен плот разточете тестото, да се получи дебелина около 5 мм дебелина, изрежете бисквити, съберете остатъците и повторете.
- Направете същото и с останалото тесто.
- Не забравяйте да изрежете еднакъв брой бисквити, горна и долна част.
- Печете от 7 до 10 минути. Наблюдавайте ги, стават бързо.
- Готовите бисквити, оставяме да изстинат напълно. Сглобяваме като правим малки сладки сандвичи.
- Прибираме ги в плътно затворена кутия и преди да сервираме поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко и до скоро! П.
Следва: Какаови сърца!
Какви красотички си сътворила?! Много са красиви и изваяни :) чисто съвършенство!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Благодаря ти, мила моя! Прегръдка!
ИзтриванеЧестита Нова година, любима Поли! Бъди здрава, усмихвай се и продължавай да твориш и да радваш света с таланта си!
ОтговорИзтриванеПрелестни са сладките и обещавам да ги приготвя и аз точно по тази рецепта, малко по-различна е от тази която съм опитвала. Какво като не е Коледа, по всяко време са удоволствие за сетивата :)
Прегръдки!
Нали за хубавите бисквити никога не е късно или рано! Прегръщам те много!
ИзтриванеЗа много години! Нека е здрава, щастлива и пълна с вдъхновение цялата година!
ОтговорИзтриванеЧудесни домашни сладки!
Прегръдка!
Светле и всички около теб да са здрави и усмихнати! Прегръдка и от мен!
ИзтриванеКъде Коледа или Нова година без линцерови сладки?! Топят се в устата.
ОтговорИзтриванеКакто винаги - невероятни снимки - да протегне човек ръка и да се почерпи!
Поздрави, Павлинка!
Благодаря ти, Инка! Да е Честита и на вас!
ИзтриванеЧестита нова година и от мен, Павлинка! нека бъда усмихната, мирна и красива! Сладките ти са чудесни, още повече, че пред мен имам точно такива ( и аз ги правих тази година) и сега имам усещането че си пийваме чайчето (или кафето) заедно...на една маса! Наистина много вкусни сладки, а щом престоят - сладкото ги прави още по-мекички! Пожелавам ти един прекрасен януари!
ОтговорИзтриванеА, ей това е страхотно усещане, дано ни се случи някой ден да си пием кафенце заедно! Прегръдка и от мен!
ИзтриванеДо преди година-две се чудех кво пък толкова се прехласва народа по тези линцери. после ги направих и също като теб, се влюбих;) причината според мен е в бадемит. но както и да е.
ОтговорИзтриванеЖелая ти слънчева и здрава година, много аромати кафенца с още по-ароматни сладки да минат през ръцете ти
Много, много красиви снимки!
ОтговорИзтриване