сряда, 6 януари 2016 г.

Честита Нова Година! Линцери за сладка година!

    Честита Нова Година!
    Каня Ви да изпием по кафе и да хапнем много бисквити.
    Пожелавам много здраве и красота около всички вас и много любов!
    С пожеланията до тук, да поговорим за бисквити. Аз моите ги правя преди Нова година, такава ми е настройката от дете. Спомняте си, че преди не се празнуваше Коледа и каквото се правеше то беше преди Нова година. Когато ми замирише на сладки, значи годината свърва. За първи път правя такива сладки и вече са ми от любимите, рецептата без да преувеличавам е великолепна. Виновна е сестра ми, ходила на пазар, видяла формички, защо да не купи едни, а те точно за линцери, как да не ги употребя.




    Линцери!

    Продукти:
      идея: MidwestLiwing

    За 40-45 бисквити

    1 ч.ч.=250 мл

    1/2 ч.ч. смлени бадеми
    2 1/4 ч.ч. брашно
    1/4 ч.ч. царевично нишесте
    щипка сол
    170 г краве масло
    2/3 ч.ч. захар
    1 пак. захар с вкус на ром Dr.Oetker
    ванилия, под каквато форма имате
    2 жълтъка
    конфитюр от малини или ягоди
    пудра захар за поръсване

  • В купа пресейте брашното, царевичното брашно и солта. Добавете смлените бадеми. Разбъркайте добре и оставете на страна.
  • Разбийте маслото, добавете захарта с вкус на ром и ванилията, пак разбийте за кратко. На два или три пъти слагайте захарта и разбийте докато е почти стопена.
  • Добавете жълтъците и разбийте, колкото да се смесят.
  • Сменете бъркалките с тези за тесто.
  • Започнете  да добавяте на порции сместа от брашното и бадемите. Разбърквайте, докато се усвои цялата смес. Получават се едри трохи. Изсипете сместа на леко набрашнен плот и съберете с ръце на топка. Завийте с фолио и приберете в хладилник най-малко за 40 минути.
  • Подгответе две плитки тави с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса.
  • Извадете тестото и го разделете на две, приберете едната част отново на хладно.
  • На набрашнен плот разточете тестото, да се получи дебелина около 5 мм дебелина, изрежете бисквити, съберете остатъците и повторете.
  • Направете същото и с останалото тесто.
  • Не забравяйте да изрежете еднакъв брой бисквити, горна и долна част.
  • Печете от 7 до 10 минути. Наблюдавайте ги, стават бързо.
  • Готовите бисквити, оставяме да изстинат напълно. Сглобяваме като правим малки сладки сандвичи.
  • Прибираме ги в плътно затворена кутия и преди да сервираме поръсваме с пудра захар.



    Да ви е сладко и до скоро! П.


    Следва: Какаови сърца!

    

12 коментара:

  1. Какви красотички си сътворила?! Много са красиви и изваяни :) чисто съвършенство!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита Нова година, любима Поли! Бъди здрава, усмихвай се и продължавай да твориш и да радваш света с таланта си!
    Прелестни са сладките и обещавам да ги приготвя и аз точно по тази рецепта, малко по-различна е от тази която съм опитвала. Какво като не е Коледа, по всяко време са удоволствие за сетивата :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали за хубавите бисквити никога не е късно или рано! Прегръщам те много!

      Изтриване
  3. За много години! Нека е здрава, щастлива и пълна с вдъхновение цялата година!
    Чудесни домашни сладки!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле и всички около теб да са здрави и усмихнати! Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  4. Къде Коледа или Нова година без линцерови сладки?! Топят се в устата.
    Както винаги - невероятни снимки - да протегне човек ръка и да се почерпи!
    Поздрави, Павлинка!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита нова година и от мен, Павлинка! нека бъда усмихната, мирна и красива! Сладките ти са чудесни, още повече, че пред мен имам точно такива ( и аз ги правих тази година) и сега имам усещането че си пийваме чайчето (или кафето) заедно...на една маса! Наистина много вкусни сладки, а щом престоят - сладкото ги прави още по-мекички! Пожелавам ти един прекрасен януари!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, ей това е страхотно усещане, дано ни се случи някой ден да си пием кафенце заедно! Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  6. До преди година-две се чудех кво пък толкова се прехласва народа по тези линцери. после ги направих и също като теб, се влюбих;) причината според мен е в бадемит. но както и да е.
    Желая ти слънчева и здрава година, много аромати кафенца с още по-ароматни сладки да минат през ръцете ти

    ОтговорИзтриване
  7. Много, много красиви снимки!

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...