Много харесвам идеите от рода "направи си сам" както ще разберете на по-късен етап, така аз откривам разни сайтове на тази тема, а кой според вас е домакиня номер едно ако не Марта Стюарт. Наред с раздела занаяти, в който има толкова много и винаги вдъхновяващи идеи за нови начинания, има и рецепти, които са от хубави по-хубави и те карат да подскочиш, да бръкнеш в хладилника, да видиш с какво разполагаш и да спретнеш я десертче, я нещо друго.Тези бисквити са един пример за това, защото аз точно това направих прочетох рецептата станах и ги направих леко промених съставките, защото нямах тези които трябваше, но резултата беше около 55 красиви и вкусни бисквитки. Само името не можах да преведа, но ще ги кръстим:
Бисквити с Усмивка
Продукти:
24 с.л. масло /това е около 250 гр./
1 ч.ч. захар
3 1/4 ч.ч. брашно
1 голямо яйце
3/4 ч.ч. някакъв конфитюр
1 к.л. бакпулвер /това е от мен/
Изключително лесно. Вадете продуктите и да започваме. Загрейте фурната на 180 градуса, застелете две тави с хартия за печене, не мажете с мазнина тавите тестото е доста маслено, просто намокрете леко хартията.
Разбийте маслото със захарта до побеляване след това е яйцето, тука е и моята промяна понеже нямах масло използвах маргарин получава се малко по-рядко отколкото с масло.
Пресейте си брашното заедно с бакпулвера, както вече съм казвала нека да е фино и хубаво. Направете си кладенче в средата и изсипете мокрите съставки и леко и плавно си замесете едно хубаво меко тесто, при мен се получи малко по-рядко може би заради маргарина, но няма нищо.
В оригиналната рецепта се използва лъжица за сладолед аз нямам и използвах пош. Дупчицата в средата я направих с дръжката на една вилица леко навлажнена, ако конфитюра ви е гъст разтопете леко и с лъжичка за кафе запълнете готови сме. Печем около 20 минути.
адаптирано от Martha Stewart
Ами това е! Да ви е сладко!
Бисквити с Усмивка
Продукти:
24 с.л. масло /това е около 250 гр./
1 ч.ч. захар
3 1/4 ч.ч. брашно
1 голямо яйце
3/4 ч.ч. някакъв конфитюр
1 к.л. бакпулвер /това е от мен/
Изключително лесно. Вадете продуктите и да започваме. Загрейте фурната на 180 градуса, застелете две тави с хартия за печене, не мажете с мазнина тавите тестото е доста маслено, просто намокрете леко хартията.
Разбийте маслото със захарта до побеляване след това е яйцето, тука е и моята промяна понеже нямах масло използвах маргарин получава се малко по-рядко отколкото с масло.
Пресейте си брашното заедно с бакпулвера, както вече съм казвала нека да е фино и хубаво. Направете си кладенче в средата и изсипете мокрите съставки и леко и плавно си замесете едно хубаво меко тесто, при мен се получи малко по-рядко може би заради маргарина, но няма нищо.
В оригиналната рецепта се използва лъжица за сладолед аз нямам и използвах пош. Дупчицата в средата я направих с дръжката на една вилица леко навлажнена, ако конфитюра ви е гъст разтопете леко и с лъжичка за кафе запълнете готови сме. Печем около 20 минути.
адаптирано от Martha Stewart
Ами това е! Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар