След няколко дни отсъствие от хоризонта с леко нетърпение сядам пред компютъра и съм доста изненадана! Феновете са се увеличили, за което благодаря на всички и за моя най-голяма изненада получих две много ценни награди от две мили момичета, Мони и Габи, които ме оцениха така скоро и бяха едни от първите забелязали ме! Тази публикация посвещавам на хората, които ценят успехите на другите и умеят да го показват и най-важното могат да кажат "Браво"!
Идеята на летните десерти е да са леки и засищащи, защото нуждата от десерт понякога е доста силна.
Любимите ми плодове наистина са прасковите, затова риших този десерт именно да е с тях.
Млечен крем с праскови!
Продукти:
За шест малки купички
3 големи праскови
1 1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч.ч. кафява захар
1 пакетче желатин
Много лесно и бързо, само стягането на крема отнема време.
Прасковите нарязваме на тънки филийки, които подреждаме в купички във форма по желание.
Разтваряме желатина в малко вода и изчакваме малко да набъбне, след това разтваряме на водна баня до втечняване и докато е още топло слагаме и захарта за да се стопи. Оставяме на страна леко да изстине и добавяме и киселото мляко и разбиваме добре за да няма бучици.
Изливаме в купичките и прибираме в хладилника за една нощ.
За да можете да обърнете в чиния потопете купичката в топла вода за половин минута.
Вкусът е изненадващо хубав и мек особено гарнирано с някакви ядки в случая използвах орехи.
Това са моите награди, за които отново благодаря на вас мили дами!
Споделям я с всички, които прочетат тази статия и се сещайте наистина поне веднъж да похвалите човека до вас, защото нещото, което мотивира хората да вървят напред е признанието и вярата, че правят нещо хубаво!
Да Ви е вкусно и сладко!
Насладете се на този млечен крем, топящ се и така сочен, че ти се иска никога да не свършва.
Идеята на летните десерти е да са леки и засищащи, защото нуждата от десерт понякога е доста силна.
Млечен крем с праскови!
Продукти:
За шест малки купички
3 големи праскови
1 1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч.ч. кафява захар
1 пакетче желатин
Много лесно и бързо, само стягането на крема отнема време.
Прасковите нарязваме на тънки филийки, които подреждаме в купички във форма по желание.
Разтваряме желатина в малко вода и изчакваме малко да набъбне, след това разтваряме на водна баня до втечняване и докато е още топло слагаме и захарта за да се стопи. Оставяме на страна леко да изстине и добавяме и киселото мляко и разбиваме добре за да няма бучици.
Изливаме в купичките и прибираме в хладилника за една нощ.
За да можете да обърнете в чиния потопете купичката в топла вода за половин минута.
Вкусът е изненадващо хубав и мек особено гарнирано с някакви ядки в случая използвах орехи.
Това са моите награди, за които отново благодаря на вас мили дами!
Споделям я с всички, които прочетат тази статия и се сещайте наистина поне веднъж да похвалите човека до вас, защото нещото, което мотивира хората да вървят напред е признанието и вярата, че правят нещо хубаво!
Чудна кремче, едно такова лятно:))).
ОтговорИзтриванеНаградите са чудесни и напълно заслужени !
Поздрави и усмихната нова седмица!
Павлинка, чудесно кремче, вземам си една лъжичка, ммммммм, много вкусно!:-)))
ОтговорИзтриванеЧестити ти награди! Напълно заслужени са, нека се множат и те и феновете ти, нека бъдем добри и да умеем да се радваме на успехите на другите от сърце!
Най-сърдечни поздрави!!!!:-)))
Благодаря за милите думи!
ОтговорИзтриване