сряда, 24 август 2011 г.

Кексчета с шоколад!

    Всъщност това са кексчета с четири вида шоколад, в оригиналната рецепта са три, но как пък не, защо да не сложа четири като мога. Тази рецепта ме грабна с това, че количеството е за двадесет кексчета, много хубаво количество, защото обикновено докато започнеш да им се наслаждаваш и те взели, че свършили ето затова я направих с невероятно удоволствие.




    Няма нужда да ви казвам колко вкусни и сочни бяха, а и нещо друго относно сложноста на тези кексчета, дори и миксер не ви трябва, всичко се разбива на ръка, вярно, че бавно и плавно, но така стават хубавите неща.
    Случвало ли ви се е да направите нещо поради някаква много малка причина, тоест покупката на тези много сладки хартиени кошнички,/особено заради цвета/ ме накараха да направя тези кексчета, въпреки, че напоследък не ми се правят много сладкиши не защото не ми се хапват, а защото милото ходи на фитнес и се опитва да отслабне, то и аз трябва да започна, но това е друга тема, та да не го изкушавам не правя често десерти напоследък.




    Не споменах само, че това е отново по онази книжка, която мога да кажа, че е "моята шоколадова библия", значи това е втората от петстотин, така че представяте ли си някой ден да кажа, "мили мои това беше последната от петстотинте", представете си пък, че стане.


    Кексчета с шоколад!


     Продукти:


    За 20 кексчета
    140 гр. натурален шоколад
    375 гр. брашно
    1 ч.л. бакпулвер
    1 ч.л. сода бикарбонат
    55 гр. какао
    85 гр. пудра захар
    2 яйца
    ванилова есенция
    6 с.л. олио
    375 мл. прясно мляко
    140 гр. бял шоколад
    70 гр. млечен шоколад
    70 гр. ментов шоколад /оригиналната рецепта е със 140 гр. млечен шоколад, но аз като видях ментовия не можах да издържа/



    Пригответе си 20 форми за кексчета.
    Разтопете на водна баня черният шоколад.
    Пресейте брашното с бакпулвера, содата,какаото и добавете с бъркане захарта.
    В отделна купа разбийте яйцата, ванилията и олиото и малко от млякото, добавете с леки движения разтопеният шоколад, започваме смесването малко брашно, малко мляко, бъркаме бавно и плавно.
    Накрая добавяме останалият шоколад натрошен на парчета.
    Разпределяме по формите и печем на 180 градуса, 30-35 минути, без да отваряме фурната и след като са готови оставете ги за още-малко във фурната.


    
    Това е от мен този път! Поздрави от мен!
     Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. Прекрасни са, Павлинка! Мнооооого шоколадови!:-))))
    И аз съм правила подобни, само че тройно шоколадови, пък като се сметне и какаото......
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Еха! Това се казва шоколадови кексчета :) Пълно блаженство за шокохолик като мен! И ние в къщи сме с опити за диета, но си признавам, че аз най-често се поддавам на изкушенията :)Ще чакам с нетърпение следващите рецепти от книжката. Хубав ден мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Двете ми любими дами, багодаря ви!

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, че сочни:) По екрана на компютъра потекоха, страхотни:) Непременно ще ги пробвам, не са изпускане!

    ОтговорИзтриване
  5. Перфектните кексчета!!! Толкова съблазнителни и подканящи!! А шоколад - колкото повече толкова повече :) експерт е Мечо Пух и това си е...

    Имаш при мен една блог наградка и ще се радвам да минеш да си я събереш :))

    ОтговорИзтриване
  6. Шоколадови и то с четири вида шоколад,какво по-хубаво и вкусно от това!Прелестни са,Павлина!
    Заповядай при в моя блог,за една споделена от сърце награда:
    http://sladkoisoleno.blogspot.com/2011/08/blog-post_25.html
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Жани, те наистина се разтекоха във фурната, че чак се изплаших дали ще остане шоколад, но резултата е добър. Поздрави!

    ..., а вие двете мили дами, каква изненада за мен от две ненадминати кулинарки и какви награди, след малко ще се похваля на всички. Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...