Намерих си една невероятна книжка, сладка и шоколадова и искам да ви кажа, че това е първият сладкиш, който правя по нея и вкусът е невероятен и топящ се в устата. Шоколад и крема сирене, това е една от комбинациите, които са толкова неустоими и винаги искаш и още и още и ...
И така това е първият от многото сладкиши, които ще направя по тази книга и обещавам най-тържествено, че няма да ви разочаровам с нито един, защото във всички рецепти има шоколад, а доколкото знам май всички сме пристрастени.
Брауниса за мен е странен сладкиш, прилича малко на фъч, или на чийзкейк, а малко дори и на кекс, но искам да ви кажа, че тази рецепта става една от фаворитите, защото е великолепна. Голяма хвалба стана, но надявам се някой път да си го направите и ще разберете какво имам предвид.
И така след два доста изморителни работни дни нямам търпение вече да ви напиша рецептата.
Този път реших да има повече снимки отколкото приказки, защото дори и те няма да ми помогнат наистна да опиша този вкус, затова надявам се да мога поне малко да ви принеса малко от аромата му.
Браунис с крема сирене!
Продукти:
175 гр. натурален шоколад
55 гр. масло
2 яйца
175 гр. пудра захар
120 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. есенция /аз сложих ванилия, защото това имах/
Подготвяме си квадратна тавичка, моята е малко голяма за този случай, но се получи много добре, аз покрих с хартия за всеки случай.
На водна баня разтапяме шоколада и маслото, след като се разтопи оставяме на страна.
Разбиваме в отделна купа яйцата и захарта докато сместа побелее и е гладка и кремообразна.
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера.
Добавяме към яйчната смес с бавни движения брашното и шоколада, като ги редувате за по-добро смесване/това не е по рецептата, но аз винаги спазвам това правило и никога не съжелявам/, добавяме и есенцията.
Може да изсипете или цялата смес или половината в подготвената тава, аз предпочетох наведнъж за да се получат два отделни цвята иначе се получава малко мраморен ефект.
200 гр. масло
200 гр. крема сирене
55 гр. пудра захар
2 яйца
2 с.л. брашно /заделих малко от предното количество/
55 гр. орехи
Всички продукти се смесват и разбиват до пълно смесване и леко сгъстяване.
Сипваме върху шоколадовата смес и разпределяме равномерно.
Поръсваме с орехите.
Печем 30-40 минути на 175 градуса.
Това е! Изглежда доста дълго, но не е, даже става доста бързо.
Добър апетит и не забравяйте, че това е десерт, който непременно трябва да опитате!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!
Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...
-
Трябва да уточня тройно шоколадова е тази торта, а фъстъчения крем беше отдавна запланувана дестинация. Фъстъченото масло е продукт, ко...
-
Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...
Мила Павлина, сладкишът ти изглежда чудесено, а така също и снимките. Понеже съм любопитна, ще го направя и аз. Личи си, че си се постарала!
ОтговорИзтриванеВесела неделя!
Шокохоликът в мен иска веднага да ти дойде на гости :) Изглежда невероятно! Ще чакам с нетърпение други рецепти от книжката :) Да не е случайно на аглийски с 200 рецепти за десерти с шоколад? Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеЗаповядайте, добре сте дошли, книжката е на български и е с 500 рецепти,препоръчвам ви я много е хубава!Поздрави!
ОтговорИзтриванеНамини към мен да си получищ наградата...
ОтговорИзтриване