вторник, 30 август 2011 г.

Торта с круши и моята награда!

    Няма нищо по-хубаво от това да получиш признание. Днес почитателите на моето мило местенце и на моят труд минаха сто, аз почти подскочих от радост, защото, стоенето до късно и лягането в три сутринта ми донесоха днес такова удовлетворение, че дори не зная дали ще мога да кажа всичко, което искам от вълнение.



    Някой би казал какво от това, но за мен правенето на този блог се превърна в мое ежедневие и го правя с голям интерес и удоволствие, много неща направих за пръв път, например правя снимки за пръв път /дори не знаех, че имам някакъв такъв усет/, но както се казва за всичко си има първи път.
    Нямах представа колко много хора ще срещна тук и колко приятелства ще  създам, /поне се надявам да е така/, толкова интересни личности и такива невероятни кулинари.


    Пазех тази тортичка за специални случаи като този. Много отдавна имам тази рецепта, никога не бях я правила, защото нямах кухненска везна, има едни нестандартни мерки вътре, които с чаша няма как да отмериш, но сега имам и в първият удобен момент я направих.
    Пазенето на разни изрезки, откъснати странички и купуването на разни списания понякога ми се отблагодаряват. 


    Това е една от най-интересни торти, които съм виждала и вече направила, а за вкуса какво да ви кажа, много лек, шоколадов и сочен!
    Чудесна торта за изненада на гости, аз поне така изненадах моите, много атрактивно изглеждат тези подаващи се навън круши, а сега се надявам да съм изненадала и вас.




    Торта с круши!


     Продукти:


    Малко промених пропорциите за форма с диаметър 26 см.
    120 гр. краве масло
    100 гр. захар
    120 гр. брашно
    180 гр. натурален шоколад
    6 яйца
    1 ч.л. бакпулвер
    5 големи круши
    800 мл. вода
    200 гр. захар
    1 есенция ром


    Намалих количеството на захарта, защото не обичам сладкишите,  които ти накъртват и не можеш да си хапнеш едно парченце без да пиеш вода на всяка хапка.




    Обелваме крушите и с остър нож изрязваме долната част за да могат да стоят изправени.
    Кипваме сироп от водата, 200 гр. захар и есенцията, сваряваме за 5 минути крушите и ги изваждаме внимателно да се отцедят.
    Разтопяваме на водна баня шоколада и оставяме на страна.
    Разбиваме маслото и останалата захар и добавяме яйцата едно по едно до пълното им смесване.
    Вече на ръка добавяме шоколада и разбъркваме много бавно и внимателно, следва и брашното пресято с бакпулвера също толкова бавно и внимателно.
    В подготвената форма нареждаме крушите в кръг и изсипваме сместа около тях.
    Печем на 180 градуса, 50-60 минути.




    След като е готoва и изстинала обилно полейте с вече готовият сироп.
    Готово!
    
    Завършвам с една награда, която направих аз, тоест снимах и искам да я дам на няколко дами, които ме стимулираха много и получих от тях изключителна подкрепа:
    на Габи, която винаги ми казва по някоя хубава дума и ме кара да се усмихна широко и денят ми винаги е чуден
    на Мони, която е много позитивна винаги и умее да стимулира така добре
    на Жани, която е страхотен разказвач и ни води из цяла Гърция и е вдъхновител на няколко рецепти, които направих наскоро
    на Еликсир за прекрасните думи и похвали и за невероятните идеи, които прочетох при нея 
    и на Катерина за това, че внася толкова романтика в нашето пространство
    Мили дами, много благодаря за вниманието, с което винаги се отнасяте към мен, поднасям ви това цвете с най-искрени прегръдки!




    Получи се една дълга публикация, с която исках да изкажа само благодарност към всички!




    Да ви е вкусно и сладко!

12 коментара:

  1. Благодаря за чудесното събуждане и за наградата!Розите са много красиви!
    Сладкиша изглежда много нежен,вкусен и красив!
    Поздрави и така и така си направила шоколадов сладкиш:
    Честит вторник:)

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравление за 100-те почитатели. Нека се умножават и винаги ти носят такова удовлетвориние!
    Разрезът на тортата с круши е възхитителен.
    Само предполягям колко е ароматна от сочните и уханни плодове...

    ОтговорИзтриване
  3. Ранобуди сте, много благодаря за думите!
    Кейт, наградата е от сърце и ти я давам с невероятно удоволствие!

    The Witch, добре дошла при мен, изключително ми е приятно, надявам се да ти е харесало и пак да дойдеш!

    ОтговорИзтриване
  4. Честита награда!
    Десертът е фантастичен - много харесвам плодови сладкиши с цели плодове.

    Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  5. Павлинче, десертът ти изглежда възхитително: фин, нежен, визуално божествено красив. :-)))А относно вкуса: круши и шоколад, вкусът не може да е лош, напротив - неустоим е!:-)) Снимките са прекрасни и допълват перфектно общото излъчване на предложението ти днес.
    Сърдечно благодаря за прекрасната награда! Приемам я с огромно удоволствие, защото розата си снимала ти и сама си оформила наградата! Поздравления за прекрасното и оформяне! Приемам я с радост от приятел. Благодаря ти за милите думи в публикацията, старая се винаги да съм позитивна, открита и отворена към хората.
    Чудесен ден днес и невероятна седмица ти желая от сърце!

    ОтговорИзтриване
  6. Павлинче,благодаря за поднесената специална наградка,ще си я сложа при другите и ще се похваля на другарчетата още в следващата ми публикация!Много е нежна с тези дъхави рози!
    Сладкиша ми е познат,но и в твое изпълнение изглежда невероятно неустоим!Снимките са страхотни,толкова подканящи,това парче в близък план направо ме кани да го погълна цяло!Толкова сочна, сиропирана и плодова торта,чудна,чудна,ще я направя обезателно,харесва ми!

    Хубав,усмихнат и спорен ден ти пожелавам!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Мили момичета много ви благодаря за милите думи и пожелания, толкова е вълнуващо.
    Поздрави на всички вас!

    ОтговорИзтриване
  8. Павлинче дори не знам от къде да започна :) Дали от поздравления за последователите, за които съм убедена, че в най-скоро време ще са най-малко 10 пъти по толкова; или за страхотните снимки, които правиш към всяка твоя рецепта - определено имаш усет и талант; а може би да кажа, че рецептата с круши ме грабна от пръв поглед - изглежда и сочна и ароматна и много вкусна! Остави ме безмълвна с твоята награда - толкова красива и нежна и подарена с толкова мили думи... наистина ме направи щастлива и ми върна усмивката и доброто настроение! Благодаря и лъчезарни почивни дни от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. Габи, надявам се наистина да съм ти върнала усмивката и давам тази награда с такова удоволствие!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Наистина съм си пропуснала наградата! Приемам я с най- голямо удоволствие. Много й се радвам, защото е направена от теб лично, което означава, че си мислила за нас, вложила си чувства,за да я създадеш. Много се радвам, че съм сред момичетата, които я получават. Благодаря ти от сърце!

    Аз пък си мислех, че само аз си лягам по късните нощи, занимавайки се с блога. То имало и друга като мен :)))))
    Честити 100 почитетели,а догодина по това време ти пожелавам да са 1000!
    Всеки път показваш все по-хубави снимки, да, имаш усет към красивото.

    Тортата с круши е чудесна! Има шоколад, има и круши,сиропирана е, какво друго да искам?:))))))
    Сърдечни прегръдки мила!

    ОтговорИзтриване
  11. Лелеее…какви снимки!
    Тортата е невероятна Павлинка:)

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...