Веднага започвам с това, че тази торта съм ви я обещала отдавна, тоест от миналата година, а когато аз дам обещание го спазвам било то и след около 5-6 месеца, но то не бяха празници и чудо.
Вдъхновител на тази торта е моят племенник и неговият рожден ден, както разбрахте миналата година, но на мястото, където празнувахме беше толкова пленително и снимах толкова много, не заради друго, а защото исках да запаметя доста моменти и когато видях снимките реших да направя още веднъж тортата и да ви покажа всичко на веднъж.
Първо за тортата, обожавам я, имам 5-6 рецепти за "Шварцвалд" направих един микс и се получи наистина това, което се казва истински вкусна торта, а и не се учудвайте ако някой ден направя още някоя с друга интерпретация.
Всъщност имам една тайна, имам си тайна резерва от домашна вишновка, а както знаете основата на тази торта са вишните!
Тортата този път не се получи в търговският вид, в който обичам да бъдат нещата въобще, но блатовете са толкова сочни и хубави..., ще ми простите!
Торта "Шварцвалд"!
Продукти:
За блатовете:
250 г брашно
50 г какао
125 г краве масло
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
250 г захар
380 г извара
2 яйца
ванилия
Загряваме фурната на 180 градуса.
Подготвяме две форми с диаметър 23 см.
Пресяваме брашното, какаото, бакпулвера и солта заедно и смесваме добре.
Разбиваме маслото и захарта докато захарта се стопи напълно и се получи пухкав крем.
Добавяме яйцата едно по едно и прибавяме ванилията.
Постепенно добавяме брашното като редуваме с извара. Получава се гъсто тесто, но това да не ви притеснява.
Разделяме сместа в двете форми, заглаждаме добре отгоре и печем 35-40 минути.
... и докато печем блатовете да ви разкажа къде ще се разхождаме. Комплекс "Барите", там бяхме, а на мен толкова много ми хареса и с огромно удоволствие споделям това с вас.
В няколко изречения ще се опитам да опиша обстановката.
Страхотна природа, която е пред вас на тепсия седнали в лятната градина, носи се страхотен аромат на прясно изпечен хляб, а салатите са наистина пресни, зеленчуците просто са от тяхната градина, която е на няколко метра от вас, кухнята им е страхотна. Ако ви е станало малко тежко от огромните порции можете да станете и спокойно да се разходите...
... и да разгледате!
...имат си завидно количество интересни животни!
...интересни тикви, за които ни обясниха, че от тях можеш да си отрежеш колкото искаш, а те после порасвали пак, направо зяпнах!
...да поиграете мини голф!
Време е да довършим тортата, блатовете са готови!
За крема:
200 г вишни /замразени, от компот/, отделяме няколко за украса
500 мл бита сметана
100 г конфитюр /аз ползвах от сини сливи/
120 мл ликьор /вишновка/
250 г черен шоколад
Разбиваме сметаната и изцеждаме вишните добре като запазваме и малко от отцеденият сок.
Единият от блатовете разрязваме на половина за да получим три блата.
Сглобяваме, отдолу слагаме един тънък блат, поливаме с малко вишновка смесена с малко от сока, мажем с конфитюр, сметана подреждаме вишни и така до последният блат, който също се сиропира и се маже с конфитюр и така се оставя половин час в хладилник. След това можем да намажем със сметана и пак в хладилника за колкото време имате, препоръчително е няколко часа.
За шоколадовите плочки:
Разтапяме 200 г шоколад и разстиламе върху лист хартия за печене на тънък пласт с помощта на шпатула. Трябва да изстине на стайна температура, това отнема време, така че можете да го направите предварително, когато вече е готов го разрязваме с остър нож на правилни парчета, с които ще гарнираме.
Украсата е по ваш избор и фантазия!
Да продължим разходката.
..., а ако не ви се тръгва има къде да ви настанят, има малки самостоятелни къщички!
... бях напълно запленена от цветовете на тази птица, май е фазан, но не съм сигурна!
... и от малките детайли!
...и от грижата за цялото това място!
Великолепно място, ако идвате насам някой ден и имате малко време посетете този хубав комплекс, даже само за един обяд, ще останете очаровани!
Това е от мен, моята торта и една хубава разходка!
Добър апетит!
Вдъхновител на тази торта е моят племенник и неговият рожден ден, както разбрахте миналата година, но на мястото, където празнувахме беше толкова пленително и снимах толкова много, не заради друго, а защото исках да запаметя доста моменти и когато видях снимките реших да направя още веднъж тортата и да ви покажа всичко на веднъж.
Първо за тортата, обожавам я, имам 5-6 рецепти за "Шварцвалд" направих един микс и се получи наистина това, което се казва истински вкусна торта, а и не се учудвайте ако някой ден направя още някоя с друга интерпретация.
Всъщност имам една тайна, имам си тайна резерва от домашна вишновка, а както знаете основата на тази торта са вишните!
Тортата този път не се получи в търговският вид, в който обичам да бъдат нещата въобще, но блатовете са толкова сочни и хубави..., ще ми простите!
Торта "Шварцвалд"!
Продукти:
За блатовете:
250 г брашно
50 г какао
125 г краве масло
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
250 г захар
380 г извара
2 яйца
ванилия
Загряваме фурната на 180 градуса.
Подготвяме две форми с диаметър 23 см.
Пресяваме брашното, какаото, бакпулвера и солта заедно и смесваме добре.
Разбиваме маслото и захарта докато захарта се стопи напълно и се получи пухкав крем.
Добавяме яйцата едно по едно и прибавяме ванилията.
Постепенно добавяме брашното като редуваме с извара. Получава се гъсто тесто, но това да не ви притеснява.
Разделяме сместа в двете форми, заглаждаме добре отгоре и печем 35-40 минути.
... и докато печем блатовете да ви разкажа къде ще се разхождаме. Комплекс "Барите", там бяхме, а на мен толкова много ми хареса и с огромно удоволствие споделям това с вас.
В няколко изречения ще се опитам да опиша обстановката.
Страхотна природа, която е пред вас на тепсия седнали в лятната градина, носи се страхотен аромат на прясно изпечен хляб, а салатите са наистина пресни, зеленчуците просто са от тяхната градина, която е на няколко метра от вас, кухнята им е страхотна. Ако ви е станало малко тежко от огромните порции можете да станете и спокойно да се разходите...
... и да разгледате!
...имат си завидно количество интересни животни!
...интересни тикви, за които ни обясниха, че от тях можеш да си отрежеш колкото искаш, а те после порасвали пак, направо зяпнах!
...да поиграете мини голф!
Време е да довършим тортата, блатовете са готови!
За крема:
200 г вишни /замразени, от компот/, отделяме няколко за украса
500 мл бита сметана
100 г конфитюр /аз ползвах от сини сливи/
120 мл ликьор /вишновка/
250 г черен шоколад
Разбиваме сметаната и изцеждаме вишните добре като запазваме и малко от отцеденият сок.
Единият от блатовете разрязваме на половина за да получим три блата.
Сглобяваме, отдолу слагаме един тънък блат, поливаме с малко вишновка смесена с малко от сока, мажем с конфитюр, сметана подреждаме вишни и така до последният блат, който също се сиропира и се маже с конфитюр и така се оставя половин час в хладилник. След това можем да намажем със сметана и пак в хладилника за колкото време имате, препоръчително е няколко часа.
За шоколадовите плочки:
Разтапяме 200 г шоколад и разстиламе върху лист хартия за печене на тънък пласт с помощта на шпатула. Трябва да изстине на стайна температура, това отнема време, така че можете да го направите предварително, когато вече е готов го разрязваме с остър нож на правилни парчета, с които ще гарнираме.
Украсата е по ваш избор и фантазия!
Да продължим разходката.
..., а ако не ви се тръгва има къде да ви настанят, има малки самостоятелни къщички!
... бях напълно запленена от цветовете на тази птица, май е фазан, но не съм сигурна!
... и от малките детайли!
...и от грижата за цялото това място!
Великолепно място, ако идвате насам някой ден и имате малко време посетете този хубав комплекс, даже само за един обяд, ще останете очаровани!
Това е от мен, моята торта и една хубава разходка!
Добър апетит!
Страхотна е тортата!!!. Благодаря и за хубавата разходка. Пожелавам здраве и късмет на рожденика, той е щастливец с такава леля :).
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Благодаря ти, той племенника само десерти иска от леля си...ама нали е един на леля и тя прави! Поздрави!
ИзтриванеПавлинче, чудесна разходка!
ОтговорИзтриванеТортата е страхотна!
Основата със сигурност е много сочна!
Обичам вишни, но ми липсва вишновка!
Поздрави с пожелания за много слънчев ден!
Дани, благодаря ти! Вишновката е много ценна за разни неща, ще публикувам рецепта! Поздрави!
ИзтриванеМного хубава публикация!Истинско удоволствие беше да се насладя на разходката, гарнирана с тази невероятно вкусна торта!Чудно място,толкова свежо и зареждащо!
ОтговорИзтриванеТортата е неустоима,сочна и много апетитна!
Благодаря за споделената красота!
Поздрави и слънчев ден!
Благдаря ти, удоволствието е мое! Поздрави и от мен!
ИзтриванеПавлинче, с голямо удоволствие се разходих с теб! Мястото наиситна си заслужава да се види, благодаря, че сподели с нас. А тортата, ах, тортата е невероятна вкусотия, да е жив и здрав племенника!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Благодаря ти, мила! Малко ми се губиш от хоризонта! Поздрави от мен!
ИзтриванеЛинка, удоволствие е за мен. Тортата и на мен ми е любима, а в твое изпълнение е просто перфектна.
ОтговорИзтриванеМестенцето е приказно и се надявам това лято да имам възможност да го посетя :) Малко ми е далече :)
Зори, зная че е далеч от вас, но никога не е достатъчно далеч когато мястото си заслужава! Добре си ни дошла! Поздрави от мен!
ИзтриванеПрекрасно място, благодаря ти за споделянето! Обожавам разходките! А тортата е великолепна, записвам си рецептата! Поздрави и ти благодаря за прекрасните снимки!
ОтговорИзтриванеМястото наистина е приказно и с удоволствие споделих и винаги бих! Пздрави от мен!
ИзтриванеПавлинка, много ми беше интересна публикацията ти!
ОтговорИзтриванеНе стига, че ни черпиш с тази прекрасна торта, а и ни разхождаш на прекрасно място.
Аз никога не съм правила тази торта, въпреки че от доста време й се каня. Харесва ми твоята рецепта. И аз съм попадала на различни варианти, но твоят най-много ми допада.
Много ми допада и украсата с шоколада - лесно за изпълнение и страшно ефектно.
Ами само мога да кажа, поздравления :)
п.п. Каква е рецептата ти за домашна вишновка?
Ели, благодаря ти! Рецептата наистина е селектирана и изпробвана в този и вариант на мен ми харесва най-много! Рецептата за вишновка ще публикувам специално ако майка ми си я спомни, защото тази е доста отлежала! Поздрави!
ИзтриванеТвоята торта си я записвам за бъдещи сладкарски прояви,както и местенцето за бъдещи посещения, но виж...вишновка ще се наложи да си направя и аз...тази година, щом това е ключът към нея :)
ОтговорИзтриванеДиве, не зная дали вкусът на вишновката е същият като на киршвасерът, с който по принцип се прави, обаче като име поне е близо и първият път нямах нито едното нито другото и не се получи този вкус, затова и аз ще правя! Поздрави от мен!
ИзтриванеПавлинка,
ОтговорИзтриванеи аз си записвам и тортата и местенцето.Само дето по онази част на БР почти никога не намирам път да ходя- много далечеееее, а е толкова хубаво на снимките ти!!!
Прекрасно украсена торта, а този вишнев аромат в нея, отсега ме плени!
Марте, ти ела до Варна пък ние ще те заведем! Поздрави!
ИзтриванеКое не й е търговското на тортата? Умирам за едно такова парче точно в момента.. за сладки сънища! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, много! Ами малко криви блатове, обаче вие толкова ме похвалихте, че ...! Поздрави и сладки сънища!
ИзтриванеСтрахотна торта! Размечтах се за едно тънко парченце от нея, изглежда толкова красиво!
ОтговорИзтриванеСнимките от разходката са чудесни!
Поздрави
Сервирам ти едно хубаво парченце, с голямо удоволствие! Благодаря и поздрави!
Изтриванеооо невероятна торта,всичко което обичам си събрала на едно място
ОтговорИзтриванеа мястото много ми хареса,ще се радвам ако някой ден го посетя
снимките ти са невероятни
поздрави
Благодаря ти, наистина си заслужава да се отиде до там дори и само за разходка! Поздрави!
ИзтриванеЛинче,аз в търговската мрежа верно не съм виждала толкова пищна и красива торта,така че видът не само че не е търговски,той си е направо за списание!С плочките пък е направо изящна!И безобразно съблазняваща!
ОтговорИзтриванеСподелям симпатиите ти за Барите,а на всички,които са се запътили натам да имат предвид в почивни и празнични дни,че доста трудно ще си намерят свободна маса.
Пърленките им са уникални!
Прегръдки!
Е, много благодаря, голям комплимент от теб е това да знаеш! Вярно е това за местата и то се отнася за всяко време, а хлебчетата ги снимах и забравих да ги публикувам, но от толкова много снимки щях да направя километрична публикация! Прегръдка!
ИзтриванеЛиночка, тортата наистина е много красива! Аз вече няколко пъти сядам да пиша и все нещо друго изкача и не успявам да те похваля, но наистина си заслужава всички комплименти! Прегръщам те и ти благодаря, че ме разходи макар и за малко извън София :)
ОтговорИзтриванеВинаги с голямо удоволствие щом е за теб! Черпя те с голямо парче и благодаря!Прегръдка от големите!
ИзтриванеПавлинка, страхотна наслада ми предложи!!!
ОтговорИзтриванеТортата е върховна, и на вкус с тази вишновка и на вид!Откъдето и да я п огледна е не-ве-ро-ятна!
Благодаря ти и за невероятната разходка и снимки!
Беше удоволствие за мен!!!
Хубави почивни дни ти желая !
Павлинка, много ми харесва начина, по който си поднесла публикацията! Много интересно и увлекателно :) Тортата е разкошна!
ОтговорИзтриване