..., а колко е лесен дори не мога да ви опиша и не съм го разбърквала нито веднъж, повярвайте и няма яйца и ооо, страхотен е!
За пореден път се доверих на една моя много любима книжка, от многото любими естествено, където няма рецепта, която да съм пробвала и да не ми е харесала и с тази не се излъгах.
Единственият ми съвет е да се ползват метални съдове, за разбъркване и замразяване, защото предният път използвах пластмасови и едната причина да не се получи може би е тази, а и още един времето за предварително охлаждане да се спази напълно.
Шоколадов сладолед feat. малини!
Продукти:
източник Малката голяма готварска книга
300 мл вода
150 г захар
6 с.л. какао /пресято/
120 г шоколад /черен/
250 мл сметана
малини /ако имате/
Сипваме в касерола водата и захарта и оставяме на слаб огън докато захарта се разтопи като разбъркваме постоянно.
Сваляме от огъня и добавяме пресятото какао и разбъркваме добре, връщаме на котлона и оставяме докато кипне като продължаваме да бъркаме.
Отстраняваме от котлона и добавяме шоколада и бъркаме отново докато добре се смесят.
Препоръчвам да се пресипе сместа в чиста метална купа за да изстине по-бързо. Когато изстине се бърка интензивно и се прибира в хладилник за 1 час, но не по-малко.
В това време разбиваме сметаната и прибираме и нея в хладилника за да се уеднаквят температурите.
Когато времето изтече смесваме сметаната и шоколадовата смес, прибавяме плодовете и прибираме във фризера и го оставяме поне за една нощ.
Преди сервиране оставете 10 мин. на стайна температура.
... и нито веднъж не се бърка...
... и няма нито един кристал...
Кремообразен и с великолепен вкус, вече замислям следващата комбинация!
Настройте се, уикенда идва, прекарайте си го добре! Прегръдки от мен!
Добър апетит!
Уау, Павлинче, направо ме ошашави с този сладолед. Мислех, че си го правила с машина, но като прочетох колко лесно става, направо ме предизвика да си направя. Скоро ще пробвам, със сигурност, че съм на такава вълна в момента. Прекрасни снимки!!!!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд и на теб!
Петинко, благодаря! Много е лесно наистина, пробвай и се получава да му се не види и сладоледа!
ИзтриванеЛинче, малини вече трудно ще намеря, но шоколадов сладолед ще ям, та каквото и да става;)
ОтговорИзтриванеЧудни снимки, едвам ме нави да го опитам;)
Хубав петък ти желая!
Чудесен сладолед :)
ОтговорИзтриванеИмам къпини и ще опитам с тях!
Хубав петък!
Почвам го веднага. Имам 2 неуспешни опита и аз и се бях отказала, но немога да устоя на твоя, Павлинче, чакай резултат утре ;)
ОтговорИзтриванеВече ти писах във ФБ и наистина чакам резултата! Благодаря и поздрави!
ИзтриванеУникален еееееее! Много благодаря за чудната рецепта и чакам още ;) Поздрави и от мен
ИзтриванеУхааааа, Павлинка, невероятно изглежда!
ОтговорИзтриванеПри това не мога да повярвам, че не се бърка, непременно ще пробвам в метален съд.Виждам, че ти си замразявала в кексова формичка, нали?
Поздрав и прегръдка!
Благодаря, Лети! Точно кексова форма е, сетих се за съдовете, в които се продава сладолед на топка и си помислих, че трябва да се получи! Прегръдка и от мен!
ИзтриванеАз все не се престрашавам да направя домашен сладолед. Само гледам жално красотите в чуждите блогове.
ОтговорИзтриванеНо вече е крайно време да опитам!
Тези дни ще пробвам и ще споделя какво се е получило :)
Елинка, благодаря! Това е най-безопасната рецепта и можеш да пробваш с половин доза!
ИзтриванеЖестоко изглежда този сладолед Павлинче!
ОтговорИзтриванеИ аз ще пробвам твоят сладолед!
Чуден уикенд::)
Благодаря, Ев! Много ще ви хареса, надявам се!
ИзтриванеЛинка, "и никога не се бърка ... и няма кристалчета" са вълшебни думички :) Спретвам ръкави и ще го пробвам още тези почивни дни! За сметанката само да питам - подсладена растителна ще свърши ли работа? Прегръдка!
ОтговорИзтриванеМила моя и аз така реагирах като разбрах, че не се бърка и не изисква никакви излишни движения, които да усложняват живота, затова смело напред!
ИзтриванеСметаната е растителна MyDay и напоследък ползвам само нея, по-лека ми, спрях да купувам скъпи, няма смисъл! Прегръдка!
Вече е във фризера :)
Изтриванеfeat. малини е страхотна добавка към това вкусно нещо в голямата метална форма!:-) Невероятно изглежда сладоледът и толкова лесно си постигнала чудесен резултат! От тази серия книги имам малката голяма вегетарианска книга и съм доволна от почти всички рецепти, които съм опитвала!:-)
ОтговорИзтриванеПавлимче,сладоледа е страхотен!Само като го гледам......ще го правя и аз.До сега не съм се захващала,но този ме грабна от раз.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Как ще се отказваш от сладоледа, откажи се от рецептата:) Виж с тази се е получил е разкош! Рецептата е лесна и много ми допадна, а малинките са чудна комбинация със шоколад. Не знам дали ще се получи със замразени? Страхотен е - още веднъж!
ОтговорИзтриванеИзкушаваща рецепта и снимки! Ще се възползвам с удоволствие :) Друг блог ме доведе до твоето виртуално място, Павлинче, което много ми хареса и ще следя с интерес! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеРадвам се и добре дошла! Удоволствие да приемам нови гости!Поздрави!
ИзтриванеЗа сладоледа,знам от опит, че е хубав, но снимките ти са чудесни! Атмосферата, в която попада, като ги гледа човек е една такава уютна, лятна, лежерна....Благодаря ти за удоволствието!
ОтговорИзтриванеСтрахотен сладолед и много хубави снимки! Поздрави :)
ОтговорИзтриванеЛинче и аз съм го правила и знам, колко лесен и вкусен е!
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки!
Целувки*)
Благодаря, ви мили мои!
ИзтриванеСтрахотен е! Много вкусен, много бърз и без кристалчета! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието, радвам се, че ви е харесал! Поздрави от мен!
ИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта-сладоледът ми стана превъзходен,точно както сте описали и снимали!Цвети
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Сладоледа изглежда чудесно! Бихте ли ме посъветвали, дали би се получил ако го направя с кувертюр?
ОтговорИзтриванеЗдравей! Не мисля, че ще има проблем да е с кувертюр, стига да е повече от 50% какао. Сметаната трябва да ти е с висока масленост, дори и растителна. Правила съм го няколко пъти става великолепен, въпреки, че е без машина за сладолед.
ИзтриванеНещо, което не съм написала в рецептата, сега ще го добавя! Преди хапване оставете 10 мин на стайна температура.
ИзтриванеМного благодаря за бързия отговор и прекрасната рецепта! Още сега ще пробвам да го приготвя! Успех на блога!
ОтговорИзтриванеНяма за какво! Стискам палци да се получи и да сте доволна! Чакам снимка! :)
Изтриване