Ех, тая щайгичка нямаше свършване, голяма си беше, казвам беше, защото свърши, а с нея и моите плодови десерти, за сега, въпреки че има какво да ви покажа, но малко ще разнообразя не за нещо друго, а заради самата мен, че взех да омръзвам сама на себе си, но стига приказки излишни.
Постелила съм ви нова покривка, ей така заради промяната, нещо много присъщо за мен, да сменям и променям света около себе си, имам нужда от това, не хората разбира се, говоря за интериора, цвета, прическата та и за сладкишите се отнася.
Дилемата върху тази рецепта беше много шоколадов чийзкейк или ябълков, вторият надделя, не съм се отказала от шоколада повярвайте, но превес даде любопитството относно блата, който не е обичайния с бисквити, а с нещо наподобяващо брауни, то и заглавието му е малко такова и от там тръгна всичко.
Малко е занимавка цялата подготовка, докато дойде време всичко да се смеси, но резултата е великолепен.
Забелязали ли сте, че моите всички рецепти са все големи занимавки, не зная защо все такива ми се набиват на очи, ей сега се сетих за Наполеоновият сладкиш, колко време ми отне, но колко е вкусен само, който е хапвал той знае и него ще покажа някой ден, може и скоро да е!
Чийзкейк... с ябълки!
Продукти:
идея My Recipes
За блата:
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кафява захар
113 г краве масло /разтопено/
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. обелени и нарязани ябълки
3/4 ч.ч. нарязани орехи
Загряваме фурната на 150 градуса.
Подготвяме форма за печене с подвижни стени с диаметър 23 см, намаслена и покрита с хартия, а отвън опаковаме с алуминиево фолио за да не изтече крема.
Нарязаните орехи поставяме в купа с 1 с.л. вода и леко препичаме в микровълнова фурна /това е лесният начин/ и разстиламе равномерно на дъното на формата.
Пресяваме брашното, канелата, бакпулвера и солта.
Разбиваме маслото със захарта и добавяме яйцето. Смесваме и добавяме нарязаните ябълки и разстиламе внимателно върху орехите.
Оставяме на страна.
За чийзкрема:
3 яйца
450 г крема сирене
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. ванилов екстракт
Разбиваме крема сиренето заедно с внилията за да няма бучки и добавяме захарта по-малко докато напълно се разбие. Следват яйцата едно по едно с кратко разбиване след всяко. Полученият крем иззливаме внимателно върху вече подготвеният блат.
Печем 1 час и 15 минути.
Ябълковият топинг и карамеловия сос са естествено по желание, но са една много приятна добавка.
За ябълковият топинг:
1/2 пак. краве масло
1/2 ч.ч. захар
сокът от 1/2 лимон
4-5 големи ябълки, обелени и нарязани на филийки
Маслото се загрява в дълбок тиган, добавя се захарта и лимоновият сок и се бърка непрекъснато с дървена лъжица, когато захарта се стопи се добавят ябълките и се варят около 15 минути да си пуснат всички сокове.
За карамеловия сос:
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 пак. краве масло
1/4 ч.ч. мед
1/4 ч.ч. сметана за разбиване
Смесваме всички продукти в касерола и на слаб огън оставяме всичко да заври. Получава се много приятен на гъстота.
Може да се съхранява в хладилник и леко да се притопли в микровълнова преди ползване.
Е, чийзкейка е изпечен, напълно изстинал, покриваме с ябълките и поливаме със сос и любопитството ми беше възнаградено.
Прегръдка голяма на всички и...
Добър апетит! :)
Постелила съм ви нова покривка, ей така заради промяната, нещо много присъщо за мен, да сменям и променям света около себе си, имам нужда от това, не хората разбира се, говоря за интериора, цвета, прическата та и за сладкишите се отнася.
Дилемата върху тази рецепта беше много шоколадов чийзкейк или ябълков, вторият надделя, не съм се отказала от шоколада повярвайте, но превес даде любопитството относно блата, който не е обичайния с бисквити, а с нещо наподобяващо брауни, то и заглавието му е малко такова и от там тръгна всичко.
Малко е занимавка цялата подготовка, докато дойде време всичко да се смеси, но резултата е великолепен.
Забелязали ли сте, че моите всички рецепти са все големи занимавки, не зная защо все такива ми се набиват на очи, ей сега се сетих за Наполеоновият сладкиш, колко време ми отне, но колко е вкусен само, който е хапвал той знае и него ще покажа някой ден, може и скоро да е!
Чийзкейк... с ябълки!
Продукти:
идея My Recipes
За блата:
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кафява захар
113 г краве масло /разтопено/
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. обелени и нарязани ябълки
3/4 ч.ч. нарязани орехи
Загряваме фурната на 150 градуса.
Подготвяме форма за печене с подвижни стени с диаметър 23 см, намаслена и покрита с хартия, а отвън опаковаме с алуминиево фолио за да не изтече крема.
Нарязаните орехи поставяме в купа с 1 с.л. вода и леко препичаме в микровълнова фурна /това е лесният начин/ и разстиламе равномерно на дъното на формата.
Пресяваме брашното, канелата, бакпулвера и солта.
Разбиваме маслото със захарта и добавяме яйцето. Смесваме и добавяме нарязаните ябълки и разстиламе внимателно върху орехите.
Оставяме на страна.
За чийзкрема:
3 яйца
450 г крема сирене
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. ванилов екстракт
Разбиваме крема сиренето заедно с внилията за да няма бучки и добавяме захарта по-малко докато напълно се разбие. Следват яйцата едно по едно с кратко разбиване след всяко. Полученият крем иззливаме внимателно върху вече подготвеният блат.
Печем 1 час и 15 минути.
Ябълковият топинг и карамеловия сос са естествено по желание, но са една много приятна добавка.
За ябълковият топинг:
1/2 пак. краве масло
1/2 ч.ч. захар
сокът от 1/2 лимон
4-5 големи ябълки, обелени и нарязани на филийки
Маслото се загрява в дълбок тиган, добавя се захарта и лимоновият сок и се бърка непрекъснато с дървена лъжица, когато захарта се стопи се добавят ябълките и се варят около 15 минути да си пуснат всички сокове.
За карамеловия сос:
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 пак. краве масло
1/4 ч.ч. мед
1/4 ч.ч. сметана за разбиване
Смесваме всички продукти в касерола и на слаб огън оставяме всичко да заври. Получава се много приятен на гъстота.
Може да се съхранява в хладилник и леко да се притопли в микровълнова преди ползване.
Е, чийзкейка е изпечен, напълно изстинал, покриваме с ябълките и поливаме със сос и любопитството ми беше възнаградено.
Прегръдка голяма на всички и...
Добър апетит! :)
Съвършена фантазия!
ОтговорИзтриванеПрегръддки*)
Вярно, че е голяма занимавка, но пък е разкошен! А твоите рецепти всичките са такива, но няма как, заглавието на блога го предполага:):):) Радвам се, че избираш завъртяни рецепти, толкова са вкусни! Прекрасни снимки! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного уютни снимки отново,Линка!
ОтговорИзтриванеЗа десерта съм с десет ръце-високо горе-фантастичен е!Добре,че избра ябълковия вариант.... :) .
Сърдечна прегръдка!
Красиви снимки и великолепен десерт! Слънчев и усмихнат ден! :)
ОтговорИзтриванеТози десерт изглежда превъзходно и обещава да е също толкова вкусен! Мисля, че ще се влюбя в него. Благодаря ти, че го сподели! Непременно ще го опитам!
ОтговорИзтриванеИзглежда неустоимо, Павлинка!
ОтговорИзтриванеНаистина доста трябва да се повърти човек в кухнята, но крайният резултат си заслужава.
Страхотни снимки!
Звучи и изглежда убийствено вкусно! Колко и да е връткаво си заслужава! Благодаря за рецептата и хубавите снимки! Записвам си я! Поздрави, с пожелание за хубав ден!
ОтговорИзтриванеМили момичета, благодаря ви, знаех си аз, че ще оцените подобаващо и затова не устоях да споделя! Прегръщам всички!
ИзтриванеЛинче,
ОтговорИзтриваневръткавостта няма никакво значение, когато човек опита от някой божествен сладкиш- цялото време и усилия си струват! И аз се радвам, че избра ябълките, защото обрахме нашата и съм в чудене как да ги оползотворя ( в по-голямата им част).
А не мога да не се възхитя и на новата ти покривка- от най-най-любимите ми е - на токи;) И също от долната чинийка-пак на точки- абе, какво да кажа? Много ме усмихна и ми е вкусно!
Ако знаеш колко време избирах новата покривка, знаех че трябва задължително да е на точки, но някакси ей такава като вехта хартия, а за ябълките мога само да ти завидя за дръвчето, направи си сладко великолепно е, трябва да покажа и него между другото! Прегръдка!
ИзтриванеАко и следващата рецепта е толкова убийствено вкусна, мисля, че ще се "караме" - много ми се отваря апетита от последните две публикации :)))
ОтговорИзтриванеВеликолепни снимки и също толкова великолепен десерт, Лин!
Ще се опитам да го приготвя в неделя, че имаме повод :)
Хубава вечер от мен :)
Виновна...:) Благодаря ти!
ИзтриванеМного ми допада новата премяна :) И аз сериозно съм се замислила в тази посока, но ... накрая май само ще си боядисам косата ;) А чийзкейка според мен си заслужава всяка минутка време! Както винаги перфектна :) Прегръдка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, слънце, оказа се че цвета за косата го избирам по-бързо от това тук! Прегръдка!
ИзтриванеМного свежа премяна, а чийзкейка си заслужава всяка минута или час, посветени на него - истинска фантазия е! Непременно ще го пробвам скоро, само да се сдобия с ябълки...
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много, сега е момента за ябълките! Поздрави!
ИзтриванеQue torta maravilhosa, adoro maçã, pequei a receita em breve vou fazer.
ОтговорИзтриванеTenha uma ótima semana.
Muito obrigado a você ótimo fim de semana!
ИзтриванеРазкошен чийзкейк, заслужавало си е да му се обърне внимание несъмнено:)
ОтговорИзтриванеСега е сезонът на ябълките и не че ги няма през останалите сезони, а защото сега са най вкусни*
Благодаря за рецептата и красивите снимки!
Може ли да кажете по-точно колко краве масло е нужно за рецептата? :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не мога да разбера точно въпроса ви, ако имате предвид 1/2 пак. масло, това е 62,5 г., а другото количество го пише, приравнила съм ги към грамове защото в оригиналната рецепта е в унции. Поздрави и дано да съм помогнала!
ИзтриванеТук ми напипа пулса много точно. Разкошен чийзкейк. Много обичам ябълки и сигурна съм ще е много вкусен. Непременно ще се пробва в най-скоро време. Благодаря ти! Снимките са уникални!
ОтговорИзтриванеНай-вкусният чийзкейк който съм опитвала някога! Благодаря за невероятната рецепта!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, благодаря за рецептата, изглежда много апетитно, но нещо не се справих с печенето. Спазих точно последователността на приготвянето, но днес, като срязах, видях, че блатът не се е запекал. Всъщност останал е полутечен и като взехме да хапваме парчетата се разпадаха. А и вкусът някак беше на брашно. Всичко останало е чудесно, домочадието изгреба крема и ябълковия топинг с лъжици. Та моля да ме посъветвате - къде според вас съм оплескала работата! Благодаря предварително!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Благодаря Ви, че сте избрала моя рецепта. Ако разбирам правилно, чийзблата не се е изпекъл, което е много озадачаващо, защото за това време трябва да се изпече, единствената причина, която се сещам е, че в крема сиренето е имало много вода, това е обяснението за брашнения вкус, в някой видове слагат повече нишесте, както в киселото мляко. Имала съм подобен проблем и единствено така мога да си обясня това.
ИзтриванеНадявам се да не сте се разочаровали. Сърдечни поздрави от мен!