Напълно съм пристрастена!
Всъщност не обичам да правя бисквити, но не защото не ги обичам, а все не ми се получават, колко пъти пробвам все нещо им куца, не ми харесват, не са достатъчно хрупкави, не са достатъчно меки, лудница! Много обичам онези маслените с пълнеж, баба ми им казваше "виненки", колко пъти ги правя, все не е това, което си спомням и как да не се откажеш, колко по-лесно е да направиш една торта:)
Обаче мисля, че направих откритие!
Преди време минавайки покрай една сергия за книги втора употреба, погледа ми привлече нещо много познато "Гръцкото съкровище", купих си я, прочетох я отново, бих я прочела пак след време. Там едно от нещата, което ми ухаеше постоянно е аромата на тяхната кухня, печенето на бисквити и на вкусни ястия. Сетих се за тази книга, защото на същата сергия някой беше зарязал и тази книга, от която е тази рецепта, а именно "Да печем с любов" и още една толкова ценна, не зная защо хората не ценят какво имат и захвърлят хубавото.
, а аз обичам книгите, някога ходех на кръжок в училищната библиотека!
Шоколадови бисквити!
Продукти:
идея "Да печем с любов"
За 24 големи бисквити
240 г меко краве масло
160 г кафява захар
1 щипка сол
есенция ванилия, с каквато разполагате
2 яйца
300 г брашно
1 ч.л. бакпулвера
40 г какао
100 г черен шоколад
100 г орехи, лешници или каквито ядки имате
2-3 с.л. сварено кафе или мляко, по желание
Загряваме фурната на 190 градуса и приготвяме две тави покрити с хартия за печене.
Маслото, захарта, солта и ванилията се разбиват добре.
Добавят се яйцата едно по едно.
Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват върху маслената смес и продължаваме да бъркаме с миксер на средна скорост.
Добавих кафето защото ми беше останало малко в каната.
Шоколада и орехите се нарязват, за да се усещат и стават леко хрупкави, когато бисквитите изстинат, добавяме ги към сместа.
За по-лесно използвам лъжица за сладолед.
Нареждаме бисквитите на разстояние и леко ги сплескваме с леко мокра вилица.
Печем около 15-20 минути.
Изваждаме от фурната и ги оставяме да изстинат добре върху решетка.
В къщи издържаха точно до преди малко, но могат да издържат още поне толкова.
Да пристрастена съм! Започвам да пробвам повече бисквити.
Всъщност не обичам да правя бисквити, но не защото не ги обичам, а все не ми се получават, колко пъти пробвам все нещо им куца, не ми харесват, не са достатъчно хрупкави, не са достатъчно меки, лудница! Много обичам онези маслените с пълнеж, баба ми им казваше "виненки", колко пъти ги правя, все не е това, което си спомням и как да не се откажеш, колко по-лесно е да направиш една торта:)
Обаче мисля, че направих откритие!
Преди време минавайки покрай една сергия за книги втора употреба, погледа ми привлече нещо много познато "Гръцкото съкровище", купих си я, прочетох я отново, бих я прочела пак след време. Там едно от нещата, което ми ухаеше постоянно е аромата на тяхната кухня, печенето на бисквити и на вкусни ястия. Сетих се за тази книга, защото на същата сергия някой беше зарязал и тази книга, от която е тази рецепта, а именно "Да печем с любов" и още една толкова ценна, не зная защо хората не ценят какво имат и захвърлят хубавото.
, а аз обичам книгите, някога ходех на кръжок в училищната библиотека!
Шоколадови бисквити!
Продукти:
идея "Да печем с любов"
За 24 големи бисквити
240 г меко краве масло
160 г кафява захар
1 щипка сол
есенция ванилия, с каквато разполагате
2 яйца
300 г брашно
1 ч.л. бакпулвера
40 г какао
100 г черен шоколад
100 г орехи, лешници или каквито ядки имате
2-3 с.л. сварено кафе или мляко, по желание
Загряваме фурната на 190 градуса и приготвяме две тави покрити с хартия за печене.
Маслото, захарта, солта и ванилията се разбиват добре.
Добавят се яйцата едно по едно.
Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват върху маслената смес и продължаваме да бъркаме с миксер на средна скорост.
Добавих кафето защото ми беше останало малко в каната.
Шоколада и орехите се нарязват, за да се усещат и стават леко хрупкави, когато бисквитите изстинат, добавяме ги към сместа.
За по-лесно използвам лъжица за сладолед.
Нареждаме бисквитите на разстояние и леко ги сплескваме с леко мокра вилица.
Печем около 15-20 минути.
Изваждаме от фурната и ги оставяме да изстинат добре върху решетка.
В къщи издържаха точно до преди малко, но могат да издържат още поне толкова.
Да пристрастена съм! Започвам да пробвам повече бисквити.
Чудесни!Идват ми точно за кафето :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Много красиви снимки, Павлинче! И аз не си падам много по направата на бисквити и други дребни, предпочитам да забъркам торта :), но винаги се радвам и не отказвам такива малки сладости. Твоите ми звучат и изглеждат перфектно! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеПривет Павлинка!
ОтговорИзтриванеВъв всяка една от публикациите ти лъха индивидуалност и стил, които сташно ми допадат и като че ли попадам в друг свят.А от тази ... тишина и домашен уют:)
Прекрасно фото представяне на тези бисквитки, няма как, ще ги пробвам, още повече че и аз не съм попаднала все още на подходящата шоколадова рецепта.
"Ще ги опека с любов"
Линче,
ОтговорИзтриванеявно си намерила верните бисквитки ... и то къде.
Изглеждат прекрасно. Аз пък напоследък само на бисквитки карам, че все ми се получават;)))
Прегръдки!
Страхотни са :) Поздрави и благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден!!!
Чудесни са, както и снимките, Лин! Много зимно настроение внесе и много уют :)
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая :)
Много атмосферична публикация! И аз се натъквам на находки по сергиите за стари книги. Чудесно е че съществуват, за да могат да дадат втори шанс на захвърлените вещи :-)
ОтговорИзтриванеБисквити с чаша топла напитка и книга в ръка - класика, която върви по всяко време...
Поздрави
Аз много обичам бисквити и напоследък много често правя.
ОтговорИзтриванеТези изглеждат фантастично, Павлинка!
И снимките са фантастични! А кутийката ти е много сладурска :)
Поздрави!
Всичко тук е красиво и ароматно-с доволствие те навестявам.
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни,Павлинче!