Замириса ми вече на сладки, идва онова зимно време, в което студеният въздух носи онзи лек аромат на домашни изпечени сладки. Спомням си онова време, в което нямаше на пазара разни лакомства и във всяка къща се печаха едни крупни количества сладкиши, курабийки и т.н., ние в нашата къща не падахме по-долу, всеки си имаше желания и всичко се изпълняваше, но много ми е интересно защо в такива бройки, да не би да дойдат гости и да си кажат колко малко сладки са изпекли в тази къща или пък да не вземат да стигнат поне до февруари, не зная, трябва да попитам.
Тези бисквити са много вкусни, почти сама си ги изядох за срамотите, но много ми харесаха, какво да сторя!
Лесна рецепта, тестото е много хубаво и се работи много бързо с него, ароматно...,в оригиналната рецепта се използва кленов сироп, поради липсата му в моята кухня, беше достойно заместен с пчелен мед, който дори и замести много голяма част от захарта.
Рецептата съм си я записала много отдавна и нямах търпение да ми стане малко коледно за да ги направя.
Орехови бисквити!
Продукти:
идея Fresh
За 40 бисквити
400 г брашно
125 г масло
125 г маргарин
5 с.л. пчелен мед
1 яйце
50 г пудра захар
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
180 г едро смлени орехи
ванилия
*ако имате кухненски робот ще си улесните много живота
Загряваме фурната на 180 градуса.
Подготвяме две големи тави с хартия за печене.
Пресяваме брашното, захарта, солта и канелата и поставяме в робота, разбъркваме няколко пъти.
Добавяме маслото и маргарина и миксираме докато се получи еднородна смес.
Следват всички други продукти, смесваме добре.
Изсипваме на леко набрашнен плот и ако тестото е лепкаво, може да се добави още малко брашно, меси се още 5-10 минути.
Разточваме на дебел лист и режем във форма по желание.
Печем 15 минути или докато леко покафенее долната част.
След като са напълно изстинали покриваме с пудра захар и съхраняваме в добре затворена кутия 3-4 дни.
Хубав утрешен ден!
Тези бисквити са много вкусни, почти сама си ги изядох за срамотите, но много ми харесаха, какво да сторя!
Лесна рецепта, тестото е много хубаво и се работи много бързо с него, ароматно...,в оригиналната рецепта се използва кленов сироп, поради липсата му в моята кухня, беше достойно заместен с пчелен мед, който дори и замести много голяма част от захарта.
Рецептата съм си я записала много отдавна и нямах търпение да ми стане малко коледно за да ги направя.
Орехови бисквити!
Продукти:
идея Fresh
За 40 бисквити
400 г брашно
125 г масло
125 г маргарин
5 с.л. пчелен мед
1 яйце
50 г пудра захар
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
180 г едро смлени орехи
ванилия
*ако имате кухненски робот ще си улесните много живота
Загряваме фурната на 180 градуса.
Подготвяме две големи тави с хартия за печене.
Пресяваме брашното, захарта, солта и канелата и поставяме в робота, разбъркваме няколко пъти.
Добавяме маслото и маргарина и миксираме докато се получи еднородна смес.
Следват всички други продукти, смесваме добре.
Изсипваме на леко набрашнен плот и ако тестото е лепкаво, може да се добави още малко брашно, меси се още 5-10 минути.
Разточваме на дебел лист и режем във форма по желание.
Печем 15 минути или докато леко покафенее долната част.
След като са напълно изстинали покриваме с пудра захар и съхраняваме в добре затворена кутия 3-4 дни.
Хубав утрешен ден!
Прекрасни са, Павлинка! Снимките също :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки и страхотни бисквити! Като гледам аз захарта направо ще я махна:)
ОтговорИзтриванеМного празнична публикация, Павлинка!
Прегръдка!
Добре, че си успяла да ги снимаш поне! И аз бих ги омела бързо- бързо! Страхотни снимки и стайлинг! Целувки Лин*)
ОтговорИзтриванеЧудни са - и бисквитките, и цялата публикация, Поли! Поздрави!
ОтговорИзтриванеПрекрасни! А от снимките направо лъха на аромати!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Павлинче, бисквитките са чудни, а снимките прелестни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМай и аз бих ги унищожила бързо-бързо... Голяма вкусотия, Поли! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави с пожелания за много коледно настроение. :)
Каква готина елхичка от бисквити :)) Много красиви и вкусни изглеждат Павлинче :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много усмивки и коледно настроение :)
Страхотни са, ето че сама си дала отговор на въпроса защо толкова много сладки са се правели- за да останат, аз като направя една доза и додето се обърна всичко е ометено, а като има количества, остават, иначе отварям кутията да предложа на някой гост и поглеждам сконфузено...празно....
ОтговорИзтриванеПоли, още вчера вечерта видях снимките във фейсбук и ми се доядоха толкова много тези прекрасни сладки! А как си ги подредила..ммм :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и много усмивки!
Виж как сама си стигнала до отговора за количеството- ами толкова са сладки, че сама си ги изяла;))
ОтговорИзтриванеМного яки снимки! Прегръдка, Линче!
Прекрасни снимки на несъмнено вкусни сладки!! Много ми харесаха! Хубава вечер от мен, Поли :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, много, мили мои! За мен беше удоволствие отново да споделя с вас!
ОтговорИзтриванеЧудесни са, вземам си няколко за кафето :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Мед, орехи и канела - перфектната комбинация,
ОтговорИзтриваневълшебно изглеждат, сякаш усещам аромата им и си представям нежния им вкус!
Страхотни снимки, Поли, благодаря за чудесната идея, поздрави и
пожелания за много усмихнати, вдъхновени и споделени празнични дни!
Чудесна комбинация и перфектен резултат!
ОтговорИзтриване