четвъртък, 12 декември 2013 г.

Орехови бисквити! /коледно-медено-канелени/

    Замириса ми вече на сладки, идва онова зимно време, в което студеният въздух носи онзи лек аромат на домашни изпечени сладки. Спомням си онова време, в което нямаше на пазара разни лакомства и във всяка къща се печаха едни крупни количества сладкиши, курабийки и т.н., ние в нашата къща не падахме по-долу, всеки си имаше желания и всичко се изпълняваше, но много ми е интересно защо в такива бройки, да не би да дойдат гости и да си кажат колко малко сладки са изпекли в тази къща или пък да не вземат да стигнат поне до февруари, не зная, трябва да попитам. 



    Тези бисквити са много вкусни, почти сама си ги изядох за срамотите, но много ми харесаха, какво да сторя!
    Лесна рецепта, тестото е много хубаво и се работи много бързо с него, ароматно...,в оригиналната рецепта се използва кленов сироп, поради липсата му в моята кухня, беше достойно заместен с пчелен мед, който дори и замести много голяма част от захарта.
    Рецептата съм си я записала много отдавна и нямах търпение да ми стане малко коледно за да ги направя.





    Орехови бисквити!
  
     Продукти:
       идея Fresh

    За 40 бисквити
    400 г брашно
    125 г масло
    125 г маргарин
    5 с.л. пчелен мед
    1 яйце
    50 г пудра захар
    1 ч.л. канела
    1/2 ч.л. сол
    180 г едро смлени орехи
    ванилия 


    *ако имате кухненски робот ще си улесните много живота
    Загряваме фурната на 180 градуса.
    Подготвяме две големи тави с хартия за печене.
    Пресяваме брашното, захарта, солта и канелата и поставяме в робота, разбъркваме няколко пъти.
    Добавяме маслото и маргарина и миксираме докато се получи еднородна смес.
    Следват всички други продукти, смесваме добре.
    Изсипваме на леко набрашнен плот и ако тестото е лепкаво, може да се добави още малко брашно, меси се още 5-10 минути.
    Разточваме на дебел лист и режем във форма по желание.
    Печем 15 минути или докато леко покафенее долната част.
    След като са напълно изстинали покриваме с пудра захар и съхраняваме в добре затворена кутия 3-4 дни.


    Хубав утрешен ден!

16 коментара:

  1. Прекрасни са, Павлинка! Снимките също :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни снимки и страхотни бисквити! Като гледам аз захарта направо ще я махна:)
    Много празнична публикация, Павлинка!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Добре, че си успяла да ги снимаш поне! И аз бих ги омела бързо- бързо! Страхотни снимки и стайлинг! Целувки Лин*)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудни са - и бисквитките, и цялата публикация, Поли! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни! А от снимките направо лъха на аромати!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Павлинче, бисквитките са чудни, а снимките прелестни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Май и аз бих ги унищожила бързо-бързо... Голяма вкусотия, Поли! :)
    Поздрави с пожелания за много коледно настроение. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Каква готина елхичка от бисквити :)) Много красиви и вкусни изглеждат Павлинче :)
    Прегръдки и много усмивки и коледно настроение :)

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотни са, ето че сама си дала отговор на въпроса защо толкова много сладки са се правели- за да останат, аз като направя една доза и додето се обърна всичко е ометено, а като има количества, остават, иначе отварям кутията да предложа на някой гост и поглеждам сконфузено...празно....

    ОтговорИзтриване
  10. Поли, още вчера вечерта видях снимките във фейсбук и ми се доядоха толкова много тези прекрасни сладки! А как си ги подредила..ммм :))
    Поздрави и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  11. Виж как сама си стигнала до отговора за количеството- ами толкова са сладки, че сама си ги изяла;))
    Много яки снимки! Прегръдка, Линче!

    ОтговорИзтриване
  12. Прекрасни снимки на несъмнено вкусни сладки!! Много ми харесаха! Хубава вечер от мен, Поли :)

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря, много, мили мои! За мен беше удоволствие отново да споделя с вас!

    ОтговорИзтриване
  14. Чудесни са, вземам си няколко за кафето :)
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  15. Мед, орехи и канела - перфектната комбинация,
    вълшебно изглеждат, сякаш усещам аромата им и си представям нежния им вкус!
    Страхотни снимки, Поли, благодаря за чудесната идея, поздрави и
    пожелания за много усмихнати, вдъхновени и споделени празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  16. Чудесна комбинация и перфектен резултат!

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...