Казвала съм не веднъж, че правенето на бисквити не ми е много на сърце, обяснение нямам, просто така не ми е много интересно, но винаги има обрат в мислите и действията. Мен разни кулинарни неуспехи не ме плашат и не ме е страх да си призная, че вината е мен и не съм достатъчно внимавала в картинката, но истината е в повторението и това е! Мисълта ми е, че тези бисквити са страшно успешни и може да са ми обърнали леко мнението са правенето на бисквити, времето ще покаже. Едни от най-любимите ми, правила съм ги няколко пъти и не са ми изневерили нито веднъж. Прекрасни са!
Прекрасен аромат на масло и ванилия, боровинките придобиват хрупкав ефект, а вкуса им е леко пристрастяващ.
Царевични бисквити с боровинки!
Продукти:
идея CookingTackle
За 20 големи бисквити:
2 ч.ч. бяло брашно
1/4 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. сушени боровинки
1/2 ч.ч. захар
250 г краве масло
щипка сол
ванилия /есенция или суха/
Загряваме фурната на 180 градуса.
Подготвяме голяма тава с хартия за печене.
Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем докато захарта се разтопи.
Пресяваме бялото брашно, царевичното брашно и солта.
На ниска скорост и с помощта на бъркалките на миксера за тесто добавяме брашното на няколко пъти и накрая е ванилията.
Добавяме боровинките и доумесваме с ръце докато се получи хубаво меко тесто.
Оформяме тестото на бисквити като използваме или лъжица за сладолед или оформяме с ръце малки топчета, така се получават повече бисквити.
Притискаме отгоре с вилица или лъжица, зависи каква форма искате да получите.
Печем 20 минути.
Ароматна и прекрасна седмица!
Прекрасен аромат на масло и ванилия, боровинките придобиват хрупкав ефект, а вкуса им е леко пристрастяващ.
Царевични бисквити с боровинки!
Продукти:
идея CookingTackle
За 20 големи бисквити:
2 ч.ч. бяло брашно
1/4 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. сушени боровинки
1/2 ч.ч. захар
250 г краве масло
щипка сол
ванилия /есенция или суха/
Загряваме фурната на 180 градуса.
Подготвяме голяма тава с хартия за печене.
Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем докато захарта се разтопи.
Пресяваме бялото брашно, царевичното брашно и солта.
На ниска скорост и с помощта на бъркалките на миксера за тесто добавяме брашното на няколко пъти и накрая е ванилията.
Добавяме боровинките и доумесваме с ръце докато се получи хубаво меко тесто.
Оформяме тестото на бисквити като използваме или лъжица за сладолед или оформяме с ръце малки топчета, така се получават повече бисквити.
Притискаме отгоре с вилица или лъжица, зависи каква форма искате да получите.
Печем 20 минути.
Ароматна и прекрасна седмица!
Оооо, чудни бисквитки! Записвам си и задължително ще ги пробвам, най-вероятно с една лееека промяна :) Само да намеря време за тях, защото вече друг командва парада вкъщи :) А и едно малко човече се опитва да ми превземе кухнята и май му се получава ;)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мило другарче и се надявам много скоро да се видим :-*
Изглеждат чудесни. С една такава бисквита и чаша мляко, мога да започвам деня си всеки ден.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесени бисквити с пристрастяващи снимки, Линка! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Невероятни чисти и нежни снимки....,а бисквитките са чудесни.....Поздрави:)!
ОтговорИзтриванеЗа уютни утрини, за приятни следобеди, за наслада.... прелестни снимки! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЕхаааа-изглеждат прекрасно вкуснички !!!
ОтговорИзтриванеИзглеждат чудесно! Ще се пробват, щом има царевично брашно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Аз пък обожавам бисквити и бих правила да има постоянно у дома,ако имах това време,защото особено милото постоянно рупа някакви купешки.Линка,страхотни са твоите,точно както ги харесва-бързи,лесни,без много врътни и безкрайно вкусни със сигурност!Великолепни и много уютни кадри!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеСтрахотни бисквитки! Чаената чаша колко милилитра е? 200 или повече?
ОтговорИзтриванеЗдравей! Използвам чаша от 250 мл, но ако нямате точно такава използвайте, която и да е чаша и мерите само с нея, пак се получава! Надявам се да ви харесат!
ИзтриванеПавлинка,тези бисквитки са точно моята"кръвна група"!Ужасно вкусни изглеждат,а стайлинга страшно много ми харесва!Поздрави!
ОтговорИзтриванеP.S.И продължавай с бисквиткоправенето /нищо,че не ти е на сърце/...много добре ти се получава ;)
Пак щях да изпусна страхотна рецепта. Откраднах си я вече:)
ОтговорИзтриванеПоли, страхотни са, чакам с нетърпение бисквитена серия! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеАма те изглеждат разкощно, звучат разкошно, как да не ги опитам? Мерси, Линче, и прегръдки!
ОтговорИзтриванеПредставям си колко са хрупкави заради царевичното брашно. :) Боровинки, масло, захар... Ех, да мечтая ли още? Павлинка, страхотни са! Усмихната вечер ти желая!
ОтговорИзтриванеЛинка, обожавам както твоите снимки, така и твоите рецепти! Винаги си много оригинална в предложенията си и това не ме изненада - прекрасни са тези бисквитки! С удоволствие бих си хапнала някоя ( какво те лъжа, ще се натъпча, докато не гледаш) :) Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки, Павлинче! А бисквитките са истинско бижу ! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЧудни са!
ОтговорИзтриванеОмайваш ме с тази красота и аромати! Харесвам семплите и изчистени кадри - винаги ме радваш с твоите. :)
ОтговорИзтриване