четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Морковен сладкиш с мандарини!

    Компютъра ми, блога, камерата и мислите ми хванаха паяжина, точно преди седмица ежедневието ми беше заето от ремонто-бояджийско-дърводелско-мъжка работа, с две думи ще споделя, че отворихме нов магазин, стана прекрасен и нямам търпение да се стопли за да го видят повече хора. Пожелайте ни само успех!
   Заниманията ми в кухнята бяха сведени строго само в яденето на нещо поръчано, купено готово и т.н., а неща за показване имам, но време за публикуване нямах, а и съм изпуснала много голяма част и това, което сте показали, но сега е време за наваксване и се мятам веднага с един много лесен и жесток сладкиш, който направих онзи ден само заради факта, че адски ми липсваше камерата и ми се снимаше.
    Рецептата е адаптирана според съдържанието на моя хладилник, но пак се получи.
    Важно условие за хубавия морковен сладкиш са естествено морковите, ако са сухи и сладкиша ще стане такъв.


    Морковен сладкиш с мандарини!

    Продукти:
       идея BHG

    3 яйца
    1 ч.ч захар
    3/4 ч.ч. олио
    2 ч.ч. брашно
    1 с.л. бакпулвер
    1/4 ч.л. сол
    1/2 ч.л. канела
    1/2 ч.л. индийско орехче
    1 ч.ч. орехи, едро смлени
    150 г моркови, ситно настъргани 
    кората и сока от една голяма мандарина

    400 г заквасена сметана
    5 с.л. пудра захар


    Загряваме фурната на 180 градуса.
    Подготвяме тава за печене с големина 20-23 см.
    Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, солта, канелата, индийското орехче, разбъркваме добре и оставяме настрана.
    Разбиваме яйцата за кратко и започваме да добавяме захарта по-малко, нека захарта да се разтвори.
    Добавяме олиото, на този етап може да се използва шпатула.
    Слагаме брашното на две части, разбъркваме, не е задължително сместа да е гладка.
    Прибавяме морковите, орехите и сока и кората от мандарина, разбъркваме.
    Изсипваме в подготвената тавичка, заглаждаме сместа и печем 45-50 минути до суха клечка.


    Вече изпечения сладкиш охлаждаме напълно и може да гарнираме с пудра захар или с крем направен от заквасена сметана и пудра захар, аз предпочетох да сервирам всяко парче с обилна доза крем.


    Да ви е сладко!
   
    

   

9 коментара:

  1. Ами, прекрасен е, Павлинка! :) И стискам силно палци за магазина, ще чакам и да споделиш повечко около него. :)
    Прегръдки най-сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. На някакъв сладкиш с моркови се каня отдавна, но си оставям само с каненето! :) Това съчетание с любимите мандарини много ми допадна. Благодаря за идеята, Павлинка!
    Страхотни снимки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Uma bela dica esse bolo de cenoura e apresentação está belíssima. Parabéns.
    Tenha um ótimo dia.

    ОтговорИзтриване
  4. Чуден сладкиш си завъртяла,Павлинка,както винаги!Успех с магазина и дано да ви върви като по вода!Прегръдки и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Омайващо вкусен изглежда, Павлинче.
    Пожелавам ти късмет с магазина и само хубави емоции да ви носи ии високи доходи. На хубаво място е, както писа- ще е на късмет. Ще те посетя като идвам, а то ще е скоро надявам се :)
    Усмихнат ден.

    ОтговорИзтриване
  6. Прелест! Залитнах по последната снимка, много апетитен сладкиш.
    Желая ти успех в начинанието, Павлинче!

    ОтговорИзтриване
  7. Линка,още веднъж пожелавам да е много ползотворно и успешно начинанието ви,много доволни клиенти да посрещате всеки ден!
    Морковен кейк с квасена сметана е десерт,който никога не бих отказала,страхотен е!Прегръдка и ведър петък!

    ОтговорИзтриване
  8. Успех, ама много успех от мен!!! А сладкишът е фантазия, а пък снимките ме карат да се скрия под масата с моите:))) обаче преди това ще си дръпна и парченце от тази прелест:))) Прегръдки, Павлинче!

    ОтговорИзтриване
  9. Мандарини и моркови - звучи ми опияняващо вкусно! :)) Успех, много голям успех ви желая с магазина и тръпна в очакване да ни разкажеш повече... Прегръдка!

    ОтговорИзтриване