вторник, 9 август 2011 г.

Сладкиш "Милфей"!

    След няколко дневно творческо затъмнение, реших да ви направя един много лесен сладкиш. Отсъствието наистина се дължи на нещо, което като че ли се нарича "мисли загубени в горещината", но драги мои отново съм на линия.
    Този сладкиш е вдъхновен от крем "Милфей", който не си мислете, че направих в тая жега, купих го колкото и лошо да звучи, но на този точно не мога да устоя никога, това е крем на прах "Милфей" на Йотис, обожавам го.
    Направих малка рекламка, но наистина си заслужава да опитате ако не сте.




    Така онзи ден ходихме на разходка с моето Веси и специално отидох да си купя това кремче, знаете ли на какво ми напомня, на крема, с който пълнеха еклерите едно време и на следващият ден решавам да направя точно този сладкиш и още повече, че ми останаха две-три праскови и то откъде мислите от сладкото, което спретнах /отново с помощта на добрият доктор/, отплеснах се.
    Десерта е толкова лек и вкусен, че да си призная честно хапвахме и по-допълнително.
  
    Сладкиш "Милфей"


     Продукти:


    За блата:
    125 гр. краве масло
    120 гр. захар
    240 гр. брашно
    3 яйца
    1 бакпулвер
    1 есенция ванилия


    2-3 обелени праскови


    За сиропа: той е по желание
    50 гр. кафява захар
    50 мл. вода 


    и разбира се крем "Милфей"




    Подгответе си тавичка, в която да изпечем и да залеем сладкиша, аз използвах голяма тава за пай, тъй като се получава голям блат от тези продукти и е хубаво крема да бъде буквално излят отгоре.
    Разбиваме маслото със захарта до побеляване.
    Добавяме яйцата едно по едно до пълно разбъркване.
    Следва пресятото брашно и бакпулвер по-малко също до пълно поемане от сместа.
    Накрая е ванилията.
    Получава се гъсто и лепкаво тесто.
    Разстиламе го в намазаната с масло тавичка и печем на 180 градуса около
40-45 минути.
    Хубаво би било ако ще сиропирате да направите сиропа предварително за да изстива.
    След като е готов блатът оставете на страна да изстива и направете крема да е готов, не го слагайте в хладилник става много стегнат и трудно се разнася.
    Сиропираме блата, подреждаме отгоре обелените и нарясани на тънки филийки, праскови и заливаме с крема.




    Не може обаче без нещо какаово, ами къде освен обилно поръсено отгоре.
    Добър апетит!

6 коментара:

  1. Знам си аз, че рано сутрин не се гледат кулинарни блогове :) Страхотен сладкиш си спретнала и няма как да не си взема парченце :) Не съм опитвала до сега този крем, но непременно ще го потърся. Хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Линче,идвам да си пия кафето при теб!Много ми хареса тортата!И аз като Габи не съм опитвала,но ще си взема бележка!Прегръдки и поздравления за хубавия десерт!

    ОтговорИзтриване
  3. Павлинче, страхотен сладкиш си приготвила, вземам си едно малко парченце към кафето, докато разглеждам, какво се случва по блогчетата. Ммммм, вкусен, прекрасен е!:-))
    Хубав ден с много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  4. Мили,момиченца, благодаря ви, кремчето го купувам единствено от Пикадили, само там го продават във Варна.Много хубав ден ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  5. Много хубаво сладкишче си спретнала,сочно и пухкаво.
    Приятелски прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусно ми изглежда това десертче!И точно по мой вкус и критерий за страхотен сладкиш-да има блат,крем и плодове!
    Ще обърна внимание на този крем,щом го похвали толкова много,Павлинче!

    Благодаря,че сподели и хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...