Още миналата седмица щях да ви разказвам за този сладолед, но нещо не можах да се организирам, но обещавам да съм по-дейна този път.
Като казах по-лесна рецепта аз наистина този път съвсем я улесних дори няма нужда от предварително охлаждане и всичките му там приготовления, които изискват всички ония разбърквания и продукти безброй.
Тук вече трябва максимално да съм ви заинтригувала.
Днес не съм много разговорлива, но нямам търпение да ви споделя и ще карам по същество.
ice cream "оreo"
Продукти:
400 мл прясно мляко
500 мл сметана за разбиване
1 ч.ч. пудра захар
бисквитки "оreo"
Това са продуктите за сладоледа и се получава много сериозно количество.
Млякото и сметаната трябва да са много добре охладени.
Разтваряме захарта в млякото.
Разбиваме сметаната.
Добавяме млякото към сметаната и разбъркваме добре.
Натрошаваме бисквитките и добавяме и тях, бъркаме много малко.
Изливаме в метален съд и прибираме във фризер за няколко часа, най-добре за през нощта.
...великолепен е!
Надявам се да ви хареса и този вариант! Много по-лесен е за приготвяне и може би ми е малко по-любим от другият!
Прегръдка на всички и ... добър апетит!
О, изглежда възхитително, поздравления!Преглъщам като гледам снимките и чета текста, въпреки че не съм голям любител на сладоледа! Усмихната седмица от мен и топли прегръдки!
ОтговорИзтриванеСъвсем си му улеснила приготвянето - със само 4 съставки :-) Страхотно изглежда наистина!
ОтговорИзтриванеРазкошен и много любим, съпроводен с красиви снимки...яко!
ОтговорИзтриванеЛинче, нямаше нужда от повече убеждаване, още предния път ни спечели за каузата 2/3/ от хората,които наминаваме оттук;) макар да не съм фен на ОРЕО, има хиляди други бисквитки, които мога да сложа вътре;)Прекрасни снимки!
ОтговорИзтриванеох и аз не съм фен на OREO,но сладоледа изглежда страхотно и ще го пробвам!
ОтговорИзтриванепоздрави Павлинка и прекрасна седмица
Страхотни снимки и рецепта!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден*)
Изглежда невероятно вкусно,даже по-примамливо от купения! Нещо ги недолюбвам тия ОРео, купувала съм, с голямото желание, че няма как слъд всички облизвания и драматични реклами, то не бе облизване и топене в млякото...и въпреки,че и рекламите ми действаха дразнещо си взех-не ми харесва консистенцията на бисквитата,уж хрупкава, но после прекалено "глинена"не знам как да ти го обясня.Но стига съм бъбрила-обичам други бисквити и непременно ще опитам твоя сладолед!!!
ОтговорИзтриванеТо единственото бавно нещо в този сладолед е да го чакаш да замръзне май!
ОтговорИзтриванеПоздравления Павлинка!Прекрасно предложение и снимки!
Ммммм истинско изкушение. Първата снимка ми е много любима:)
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
Благодаря, момичета!
ОтговорИзтриванеВеликолепен, е наистина! А снимката с надписа е много оригинална!:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки отново,Линка!
ОтговорИзтриванеИ десерт,разбира се!
Прегръдки!
Ех, Павлинка, защо не пусна рецептата по-рано?
ОтговорИзтриванеАз правих един сметанов сладолед, но нещо не се получи както трябва.
Записвам си твоята рецепта.
Поздрави :)
E, нищо, тъкмо повод да направиш още един! :)
ИзтриванеЗдравейте. Случайно попаднах на рецептата, но много ме заинтригува. Може ли да попитам, какво ще стане, ако вместо обикновено мляко ползвам такова с вкусове (ягода, ванилия, кафе) и вместо Орео, ползвам какаови бисквити ? Дали ще загуби от качествата си ? Също така за колко време горе долу замръзва (знам, че фризерите са различни)? Искам да е изненада и ако го сложа вечерта, дали до обед на другия ден ще е готов ?
ОтговорИзтриванеЗдравей! Извинявай, че чак сега ти отговарям! Използвай каквото обичаш, ще направиш своя собствена рецепта, просто спазвай пропорциите. Даже сега ми хрумна идея, ако използваш бисквити с плодов пълнеж ще се получи страхотно. Ще се получи точно за времето, което си мислиш, аз го правя вечер и на другата сутрин е супер. Пожелавам ти успех и ще се радвам ако ви хареса! Поздрави от мен!
ОтговорИзтриванеМерсии :) Ще го правя тази вечер. Ще кажа после какъв е бил резултата. Стискай палци :)
ОтговорИзтриванеОхх, леле! Леко завиждам за този сладолед. По-скоро на теб, която си му се насладила :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Много ми хареса рецептата и реших да я пробвам. Тази сутрин сладоледът беше вече замръзнал във фризера и нямах търпение да го опитам... На вкус е страхотен, но стои на кристалчета и се е разделил на два слоя. Според мен е имало доста вода в млякото, като цяло сладоледът беше като замръзнало прясно мляко... Възможно ли е това да е причината?
ОтговорИзтриванеЗдравей, много ми е приятно! Напълно е възможно това да е причината, но и температурата на сметаната и млякото трябва да е еднаква, максимално студени, защото като се сложи във фризера се получава реакция и за това има кристали. За да се застраховам аз понякога разбивам сметаната и я охлаждам допълнително.
ОтговорИзтриванеНадявам се да не си се разочаровала и да пробваш пак, препоръчвам ти и шоколадовият, той ми е фаворит! Поздрави от мен!
Павлина, благодаря за бързия отговор. Изобщо не съм се разочаровала, даже вече купих продукти за шоколадовия :) Беше ми ясно, че ще е голям късмет ако се получи от първия път... Блогът ти е невероятен, ще го следя с интерес. Поздрави и весели празници!
ОтговорИзтриванеПрекрасен,прекрасен.Толкава апетитен и такива хубави снимки!Наистина ще го направя!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване