понеделник, 28 май 2012 г.

Hummingbird Cake!...и разходка на село!

    Нямам търпение да започна да разказвам, защото първо отдавна не съм писала, а и съм събрала толкова позитивизим от една страхотна разходка, която направихме онзи ден, която толкова много ме вдъхнови и ходих по поляните на няколко пъти и направих страхотни снимки и се заредих така истински и искам отново да хукна и да ходя, да ходя...


    Тази торта беше в целият антураж, с който тръгнах аз самата за страхотното селце Китка, в което ходим на гости на родителите на моят любим зет, за който беше и тази торта, защото той предната седмица имаше рожден ден и той е един от най-големите ценители на моите десерти и нямаше начин да не получи торта.


    Тръгнах с цялата екипировка стативи, чинийки, каренца и т.н., защото  нямах никакво време за снимки, а и нямаше как да разрежа тортата предварително, намерих си страхотна маса, отрупана със строителни отпадъци, които не ми попречиха разчистих си я и им казах, че могат да ми я завещаят, когато свършат с ремонта , а забравих да ви кажа, че вилата където ходим е в грандиозен строеж и някой ден ще стане великолепна.


    Селцето е абсолютно невероятно и името му е много на място - Китка, малко спретнато и страхотно красиво.


    ....с ей такива местенца, на които ти се спира погледа, но да се върнем на тортата, която е изключително невероятна и препоръчвам на всички, от тези в които няма доминираща част, всичко и е хубаво. Рецептата смесих от две места, добавих част от мен и се получи великолепно.


    Името на тортата е на английски, защото на български звучи твърде странно и няма точен превод, знаете на някой неща не им отива да бъдат преименувани, затова пък съм ви направила снимка на ето това сладко врабче, което стоя в ръката на Мартин доста дълго докато се върна от поредната разходка за да снимам.


    Hummingbird Cake!

     Продукти:

    За блатовете:
    3 ч.ч. брашно
    1 ч.ч. захар
    1/2 ч.ч. кафява захар
    3/4 ч.ч. олио
    1/2 ч.ч. смлени орехи
    1/2 ч.ч. кокосови стърготини
    4 яйца
    2 банана
    150 г ананас /аз използвах консерва, добре отцедена/
    1 бакпулвер
    1/2 ч.л. сода бикарбонат
    1 ч.л. канела
    1 ванилия

    Подготвяме три форми с диаметър 23/24 см. с хартия за печене.
    Пресяваме заедно брашно, бакпулвер, сода бикарбонат и канела, добавяме орехите и кокоса и смесваме всичко много добре.
    В блендер пюрираме бананите и ананаса.
    Разбиваме яйцата заедно със захарта и ванилията, добавяме олиото и пюрето от банани и ананаси.
    Смесваме със сухите съставки на няколко пъти и разбъркваме добре.
    Печем три блата, всеки около 40 минути.
    След готовност охлаждаме напълно.
    За да са ви еднакви блатовете използвайте везна и разделете сместа на равни части, така се получава красива торта.

 

    За глазурата:
    250 г пудра захар
    375 г крема сирене
    200 г сметана, бита
    125 г краве масло
    1 ванилия
    150 г ананас /от същата консерва/
    1/2/ ч.ч. смлени орехи

    Предварително нарязваме ананаса на едри парчета.
    Разбиваме сметаната и оставяме на страна.
    Разбиваме маслото и започваме да добавяме захарта на етапи до пълно смесване, винаги пресявайте предварително пудрата захар.
    Добавяме крема сирене и ванилията към маслената смес и разбиваме добре.
    Прибавяме и сметаната.
    Прибираме в хладилник.


    Сглобяване на тортата:
    Ако има някакви неравности по блатовете е хубаво да се отстранят предварително.
    В любимата чиния за торта поставяме блат част от крема, парчета от ананаса и смлени орехи, поставяме вторият блат и притискаме леко и продължаваме по същият начин и с другите два блата, отгоре намазваме леко с крем и прибираме в хладилника за да стегне.
    След като се охлади глазираме с останалият крем и украсяваме.
    Това е страхотна торта!
    Сега да продължим с разходката...


    
   
    ...това малко човече, което се вижда е моята сестра, която направи голямо офроуд каране на колело и това е пътят обратно...



    ... и ето такива дребни неща, които те трогват и те карат да се усмихнеш 


    .... по тези пътечки се разхождах и се наслаждавах на житните полета



    
    Има още много снимки, но ще ви ги показвам по нататък.
    Надявам се да съм ви пренесла малко от моето настроение и от вкуса на тази торта.
    Пожелавам ви страхотен утрешен ден и обещавам да не отсъствам вече толкова много.
    Добър апетит!



    
    

     



    


17 коментара:

  1. Линка, прекрасна торта и страхотна разходка! Сигурна съм, че рожденика е оценил подобаващо това богатство на вкусове :) А аз много високо оценявам и нея и снимките... а снимките ме пренесоха на място извън дъждовната и мрачна софия и наистина повярвах, че все пак ще дойде лятото :) Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. :) тортичката е прекраснааааа :) и снимките са прекрасни :) истинската красота е в природата и в малките нещица около нас :)

    ОтговорИзтриване
  3. Павалинка , наистина ме развълнуваха снимките от разходката ти .Прекрасни са !
    Честито на рожденника ,жив и здрав да е ! За тортата не ми останаха думи освен една - великолепна !

    ОтговорИзтриване
  4. Павлинче,всичко тук е красиво и омайно...Снимките ми стоплиха душата.
    Тортата със сигурност вкусна-да е жив и здрав рожденика!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Павлинче,появи се с гръм и трясък!
    Снимките са невероятни,имах чувство че съм в тях,а тортата изглежда адски вкусна,за това си записвам рецептата за в бъдеще
    поздрави и прекрасна седмица

    ОтговорИзтриване
  6. Пренесе ме там, преди сто лета, там.... Толкова добре поднесено в снимки, с думи. Направо не ми се иска да излизам от тази публикация...Тортата така добре се връзва на обстановката. Изобщо цялата публикация е изпълнена с едно невероятно очарование, което само там може да откриеш, детайли, акценти, птички, полета... Да е жив и здрав рожденика! Поздрави на теб и ти благодаря за насладата!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за виртуалната разходка, положителния заряд и чудесната рецепта!



    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна торта,много ми допада рецептата!
    Снимките са много зареждащи,благодаря за приятната разходка,Линка!
    Както винаги си презентирала много стилно !
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесна тортичка,със сигурност се е зарадвал рожденика!
    Много позитивна публикация!
    Снимката с пиленцето е прекрасна,както и всички останали!
    Поздрави и ще чакам и още красоти!

    ОтговорИзтриване
  10. Линочка, великолепна торта и снимки! Полетата ме грабнаха моментално, както и онзи симпатичен врабчо, кацнал на пръта.
    Зетът е късметлия :))

    Хубава седмица и от мен :)

    ОтговорИзтриване
  11. Ех, каква страхотна разходка си направих с теб, Павлинче! Толкова много обичам разходките сред природата, така разтоварващо ми действат, но за съжаление все по-рядко ми се случва напоследък.

    Тортата е уникална вкусотия!

    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  12. Много благодаря на всички, вие на свой ред ме накарахте да се усмихна широко и да разбера всъщност с две думи и три кадъра да свържеш много хора и да им предадеш своето усещане! Прегръщам всички!

    ОтговорИзтриване
  13. Павлинка, позабавих се, ама сега да кажа:
    Фантастична торта, чудни снимки правиш, доходи ми се в село Китка, което не съм търсила, но подозирам, че е в далечния край на БГ;)
    Продължавай и ако може по-честичко да доставяш радост на сетивата ми;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Марте! Селцето е на 20 минути от Варна и като отидеш там чак не ти се вярва, че има такова хубаво място близо до шума! Поздрави и лека!

      Изтриване
    2. Знаех си, че е на края на света;))
      Но ако тръгна натам , ще го видя;)))

      Изтриване
  14. Павлинка, тортата е истинско изкушение!
    А снимките са прекрасни! Доста си се постарала да предадеш красотата на това място и, определено, си успяла!
    Поздрави и пожелания за хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  15. The hamsters on farmacia on line recovered from jet
    lag, cGMP also acts in a person's brain to regulate the thyroid gland, which in turn can trigger active real-time communication among users. 10 scRnd 4: Sc in each sc around, join with sl st in first sc = 8 small shells. The wrong one can be detrimental to the health problems due to Farmacia On Line Women, this medication is considered as next generation ofpharmacy.

    Feel free to surf to my site: Http://Kwamoja.Com/

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...