неделя, 15 март 2015 г.

Бадемови тарталети с малини и домашен сладолед!

    Конкурсите са хубаво нещо, не говоря за състезателната част, а за тази, че можеш да изкажеш гледната си точка, а наградата е след това, ако си я заслужил. Винаги е хубаво някой да те оцени, така се стимулираш да си винаги на ниво и по-добър, аз честно казано обичам да участвам, не мога да кажа, че съм печелила, но това никак не ме обезкуражава.
    Изпуснах първия срок, а сега съм на косъм да изпусна и втория срок. След две любезни покани, не мога да не се включа. Блоговодител ми един от любимите кулинарни указатели, там съм открила много от блоговете, които следя, а и сега съвместно с FoodPanda това предизвикателство пак ни стимулират интереса.
   Харесвам такива платформи, не разчитам винаги на тях, но често ги използвам, аз съм човек, който работи до почти осем вечерта и много бързо готвя с тях. Истината е, че са много удобни и да аз ги използвам.


    Избрах точно тази рецепта без да се замисля! Вкуса на тези тарталети е нежен, много фин и изискан, за секунди е леко кисел, но много бързо преминава, приказен резултат. Ето такава за мен е всяка жена отвън е нежна и ефирна, но винаги разбираш, че с нея шега не бива.



    Бадемови тарталети с малини и домашен сладолед!

    Продукти:
       идея What Katie Ate

    180 г брашно
    65 г бадемово брашно
    100 г пудра захар
    2 ч.л. бакпулвер
    1 ч.л. канела
    1 ч.л. лимонова кора
    щипка сол
    2 ч.л. ванилов екстракт
    120 г краве масло
    2 големи яйца

    1 ч.ч. малини
    30 г филирани бадеми
    2 с.л. кафява захар
    
    Подготвяме 12 форми за тарталети или кексчета.
    В купа смесваме брашното, бадемовото брашно, захарта, бакпулвера, канела, солта и лимоновата кора. Разбъркваме добре и оставяме на страна.
    Разбиваме маслото заедно с ванилията и добавяме яйцата едно по едно.
    На два пъти добавяме сухата смес и разбъркваме внимателно.
    Разпределяме сместа в подготвените форми, посипваме с малини, бадеми и кафява захар.
    Печем 25-30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
    След като са готови изкарваме върху решетка да изстинат напълно.



    За домашния сладолед:

    Това е моя много пъти изпитана рецепта и никога не ме предава, продуктите са само основа, може да се импровизира напълно.
    Продуктите и съда, в който ще замразите сладоледа трябва да са максимално изстудени.

    125 г сметана за разбиване
    1/2 ч.ч. пудра захар
    1 ч.ч. прясно мляко

    Разбиваме сметаната и захарта, добавяме млякото, разбъркваме много бързо и прибираме във фризера, най-добре за 1 нощ.
    Преди сервиране извадете сладоледа 5 минути на стайна температура.


    Прекрасна и топла неделя ви пожелавам!
    


    








13 коментара:

  1. Прекрасни рецепти!Непременно ще ги приготвя!БЛАГОДАРЯ!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са, Инка!
    Придърпвам си една :)
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Павлинка, все се опитвам да се сдържа, ама пред твоите снимки и вкусотии не мога. Явно са ми слаби ангелите... Прекрасен десерт, толкова изискан!
    Успех и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много изискани и стилни тарталети с прекрасни снимки! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  5. Десерт за ценители - много красиво поднесен и записвам идеята на момента! Снимките няма нужда да ги хваля за N-ти път. :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. За мен тарталетката със сладоледчето моля! И ако не е много нахално нека да се гушнат още 2 - 3 тарталетки до нея за да не и е самотно! Тъкмо ще ми стигнат, че рецептата ти и изпълнението ти са превъзходни!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Павлинче, както винаги снимките ти просто сами говорят за вкуса!
    Неустоими са ти тарталетките, особено тази със сладоледа е УНИКАЛНА!

    ОтговорИзтриване
  8. Нахрани всичките ми сетива,мила,толкова е колоритно и красиво,а за вкуса кой би имал съмнение,че си заслужава всяка хапка!Пожелавам ти успех в конкурса и хубава нова седмица!
    п.п.За първи път срещам такава рецепта за сладолед,някак изненадваща и ме накара да скролна наново нагоре,за да му обърна специално внимание.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Росинка, много ти благодаря, безкрайно мила както винаги! Сладоледа се получава изненадващо добре, използвах сметана на Мегле и мляко от Лидл, доказателство е че няма вода в тях, защото не се получават никакви кристали! Прегръдка!

      Изтриване
  9. Много красиво си ги поднесла, Павлинка! Страхотни са! Взимам си една със сладолед.
    Усмихната нова седмица!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Успех и силно стиснати палци! Хубав "гъдел" са конкурсите. ;) Снимките ти ги обожавам, както всичко останало! <3

    ОтговорИзтриване
  11. Е, страхотни тарталетки си приготвила!Красота!Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  12. Да, истинската жена - винаги може (и трябва!) да изненадва! В това е предизвикателството :) Много интересен паралел между женската същност и тарталетите в класическа комбинация от малини и бадеми!
    Успех в начинанието с това красиво предложение!

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...