вторник, 24 март 2015 г.

Трюфели от сушени сини сливи!

    Досега май нямам една напълно постна рецепта, тази си идва без да искам точно на време, за тези които постят е добър начин да си повдигнат тонуса с по един такъв бонбон. Трюфели правя за втори път, най-лесният десерт мога да кажа, наистина. Вида, за който днес ще говорим изисква точно 3 съставки+1 по желание.





    Трюфели от сушени сини сливи!

    Продукти:
       идея: DessertForTwo

    100 г почистени сушени сливи
    100 г черен шоколад
    2 с.л. пчелен мед
    какао по желание

    Накиснете сливите в топла вода, нека да постоят около 30 минути.
    Разтопете шоколада в микровълнова за 1 минута на пълна мощност.
    Готовите сливи отцеждаме добре и смиламе в блендер, добавяме шоколада и меда. Завъртаме още два оборота и сме готови.
    Оформете трюфели с леко влажни ръце и поставете върху кухненска хартия, приберете ги в хладилник за 2 часа.
    Може да ги оваляте в какао, но не прекалявайте, внимавайте да не станат горчиви.




     До утре!
    

7 коментара:

  1. Фантазия! Снимките са невероятни! Много се радвам, че зачестиха публикациите ти - доставяш истинско удоволствие и наслада, прекраснице! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам трюфели, а твоите са фантастични :)
    Прекрасни снимки правиш, момичеееее :))))
    Браво!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни са, Павлинче. Взимам си не един,а цялатааа чинийка :) Нали може?
    Ще ги пробвам само да си набавя хубави сливи.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Трюфелите ти са прекрасни,Павлинче!А фотографиите са толкова изразителни ,че сякаш мога да усетя влагата по плода....
    Браво!

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...