неделя, 10 май 2015 г.

Бананов кейк с течен шоколад!

    Колко е хубав този кейк? Много! Жесток вкус, така сочен и с разтичащ се течен шоколад, леко карамелен вкус с хрупкави препечени банани. Изключително лесен за приготвяне, а толкова зашеметяващ. Имам няколко любими плода за сладкиши, банани, малини и череши и всичко заедно с шоколад, зная че често присъстват тук, но не издържам да направя всяка рецепта, която видя, затова, че простете, но наистина са неустоими. Събудихте ли се вече! Е, добро утро с вкусен кейк! Хубаво е да започнеш понеделник с нещо такова! 




    Бананов кейк с течен шоколад!

    Продукти:
      идея TheBakerMama

    100 г краве масло + 100 г олио или 200 г краве масло
    1/2 ч.ч. захар
    2 големи яйца
    1 ч.л. ванилов екстракт или 1 есенция ванилия
    2 ч.ч. брашно
    1/2 ч.л. бакпулвер
    1/2 ч.л. сода бикарбонат
    3-4 банана на пюре /около 1 1/2 ч.ч./
    1 ч.ч. течен шоколад
    1/2 банан за гарниране, нарязан на филийки




    Трябват ви две купи, форма за печене и една бъркалка.
    Загрейте фурната на 170 градуса.
    Подгответе форма за печене 24/9 см, леко намаслена и с хартия за печене.
    Пресейте брашното заедно с бакпулвера и содата.
    Разтопете маслото и добавете олиото към него, оставете да изстине за 5 минути. 
    Добавете захарта и разбъркайте докато захарта е почти разтопена.
    Следват ванилията и яйцата едно по едно, като след всяко бъркате леко докато се разбият.
    Добавете брашното на два пъти, може и да има бучки, не пребърквайте сместа.
    Накрая са бананите. Сместа не е нужно да е гладка.
    Сложете 1/4 от сместа и няколко лъжици течен шоколад във формата, с дръжката на лъжица направете няколко "осмици" в тестото. Сложете още една част смес и течен шоколад и така още веднъж докато сместа и шоколада свършат, направете още няколко "осмици".
    Отгоре с остър нож направете лек разрез по средата.
    Наредете от двете страни на разреза нарязания банан.
    Печем около 60-70 минути, до суха клечка.
    След като е готов кейка охладете напълно и гарнирайте с още малко шоколад за разкош.




   
    
    

6 коментара:

  1. Павлинка, хубаво за понеделник, ама неделната нощ? Как ще я изкарам сега след тези снимки...
    Омайващ кекс, направо е омазващо омаен! :)
    Прегръдки и спорна седмица. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Това нещо е превъзходно, Павлинче! Може ли така още от сутринта да ме изкушаваш с тези снимки?!
    Прегръдки и усмихната седмица.

    ОтговорИзтриване
  3. Неустоимо.............
    Прекрасна нова седмица,Павлинче!

    ОтговорИзтриване
  4. Павлинче,и на мен не би ми омръзнал подобен сладкиш-направо е уникален....
    Хубава седмица !

    ОтговорИзтриване
  5. Неустоим е наистина!
    Хубава нова седмица, Павлинче!

    ОтговорИзтриване
  6. Както казваш, Поли - жесток е! Колкото повече чета продуктите и приготвянето толкова повече си представям поредната вкусотия при теб! Поздравления, момиче хубаво! :)))

    ОтговорИзтриване

Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!

    Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...