Честит Празник!
Нищо по-важно от това да се чувстваме добре там където сме, да уважаваме въпреки всичко това, което имаме, да сме добри, да се научим да спазваме правилата и да не казваме, че живеем на най-лошото място. Аз вярвам, че живея на правилното място, че живея на най-красивото място на света и обичам моята страна.
Март ми донесе хубава новина и то от най-вълнуващите, за които дори не съм се и надявала, но някой гледа и оценява. Много благодаря на Блоговодител за тяхната инициатива и труд да организират едно великолепно събитие, а именно Кулинарните награди за кулинарни блогове на Блоговодител. Напоследък не съм от най-редовно пишещите, но явно това не е важно. Моята номинация е в категория " Визуално пиршество" /Блог с най-добро визуално представяне на рецептите/food styling//. Дали заслужавам Вие ще кажете.
Днес ще благодаря много!
Повода да направя тези великолепия е поканата на Гери и Мария, които се постараха и създадоха едно великолепно списание SO into FOOD, много им благодаря за поканата, да знаят, че винаги когато имат нужда ще им помагам с каквото мога, защото не стига, че публикуваха три мои рецепти ме изненадаха, че публикуваха и реклама на новото ми начинание brimka, не зная как ще им се отблагодаря.
Кексчета с шампанско и глазура от бял шоколад!
Продукти:
За 12 броя
190 г брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
75 г краве масло
120 г захар
1 с.л. ванилов екстракт
3 големи яйца, разделени на жълтъци и белтъци
80 мл шампанско
конфитюр от малини
200 г бял шоколад
200 мл сладкарска сметана
червена сладкарска боя /по желание/
- Първо и много важно е да се приготви глазурата, белия шоколад се стяга много по-бавно от черния шоколад. Препоръчвам да се приготви ден по-рано.
- В касерола поставете натрошения шоколад и 100 мл от сметаната, поставете на слаб огън, леко да се затопли, но не и да завира. Започне ли шоколада да се топи, махнете от котлона и бъркайте докато се получи хомогенна смес. Охлажда се до стайна температура и се прибира в хладилник.
- Подгответе тава с 12 гнезда с хартиени чашки за печене.
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре да се смесят.
- Разбийте белтъците с 1 ч.л. захар на сняг и оставете на страна.
- Разбийте маслото и добавяйте захарта на части, бийте докато се получи мек крем. Добавете ванилията.
- Добавете жълтъците един по един и разбивайте колкото да се смесят.
- Започнете да добавяте брашното и шампанското като ги редувате.
- Накрая са белтъците, бъркайте с бъркалка или шпатула, добавете на два или три пъти, внимателно и с кръгообразни движения за да не спадне сместа.
- Разпределете сместа в чашките. Печете 35-40 минути.
- След като са готови охладете върху решетка.
За глазурата:
- Изкарайте шоколадовия ганаш от хладилника.
- Разбийте останалите 100 мл сметана и добавете към вече стегналия бял шоколадов ганаш. Разбъркайте с тел за разбиване не с миксер, глазурата става прекалено твърда.
- Ако желаете оцветете половината от глазурата в цвят, за да станат още по-сладки.
Честит празник и на теб! Аз също вярвам ,че съм на правилното място!
ОтговорИзтриванеЧестита заслужена номинация!
Ако може за мен разрязаното кексче с разтеклия се конфитюр :)
Благодаря ти много! Прегръдка от мен!
ИзтриванеПрекрасна си, Павлинка! Много, много те прегръщам! Честит празник и честити поводи за празнуване!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти мила моя и аз те прегръщам много!
ИзтриванеМного красиви снимки:)
ОтговорИзтриванеПавлинче, за мен винаги е огромно удоволствие да посещавам това местенце!
ОтговорИзтриванеИзключително съм щастлива, че те познавам, макар и само виртуално и винаги, винаги си добре дошла отново да ни гостуваш! Честито за номинацията, напълно заслужена, защото и рецептите ти, и снимките са невероятни!
Стискам палци и те подкрепям от сърце! @}-}--
Павлинка,създала си невероятно красиво изглеждащо,изкушаващо кексово съвършенство!Браво!Прегръдки!:)
ОтговорИзтриванеЕхааа, децата ще онемеят. особено момичетата с всичкото това розово и нежно;)
ОтговорИзтриванеЗдравейте , може ли да се направи рецептата без шампанското или с какво може да се замени ? Искам да ги направя за детски рожден ден .
ОтговорИзтриванеБлагодаря !