Коледното вдъхновение тази година като ли е малко по-малко от друга година, поне така ми се струва, няма ги всички ония фанфари, които малко ме дразнят, обичам точните и премерени емоции без да се преувеличава и прекалява. Аз съм умерена личност.
Въпреки, че тази година за разлика от всякога имам доста свободно време, но нещо не мога да се запаля да направя някакви коледни курабийки, от ония с украсата, май не са ми много на сърце, но пък ми се правят някакви "цвъчки" като тия, сещам се и за едни много хубави овесено-бананови бисквити, които са адски вкусни и за един куп други такива съкровища, но искам да кажа, че ми се прави и някаква много хубава и грандиозна торта и списъка ми с рецепти винаги е много дълъг и никога не зная и нямам никаква ясна представа какво да направя първо, ужасна организация.
...., но да говори сега за щруделите, толкова лесна рецепта отдавна не съм правила, за около час бяха направени, снимани и почти изядени. Много вкусни, фини и доста подходящи за да впечатлите всички.
Използвах прясно бутер-тесто от Лидл, жестоко е и филираните им бадеми, които са на много добра цена, абе тоя Лидл ми е станал любим, не ми е много на път, но има неща, които само от там купувам и от никъде другаде и зная, че на много от вас също ви е любим.
Щрудел с крем-сирене и портокалови кори!
Продукти:
идея BHG
1 пакет прясно бутер-тесто
80 г крема сирене
1/4 ч.ч. захар+1 с.л. захар
2 с.л. едри портокалови кори
2-3 с.л. филирани бадеми
Загряваме фурната на 190 градуса.
Подготвяме тава с хартия за печене.
Разбиваме крем-сиренето, захарта и портокаловите кори.
Разстиламе бутер-тестото без го разточваме допълнително, разрязваме на правоъгълници, аз получих 12.
Слагаме по малко от сместа върху всеки правоъгълник и завиваме на руло, намазваме леко края с малко вода за да залепне.
Поставяме ги в тавата с ръба надолу, поръсваме с малко захар и бадеми.
Печем около 30 минути.
*ако ви остане от крема го сервирайте заедно с щруделите, великолепно
Въпреки, че тази година за разлика от всякога имам доста свободно време, но нещо не мога да се запаля да направя някакви коледни курабийки, от ония с украсата, май не са ми много на сърце, но пък ми се правят някакви "цвъчки" като тия, сещам се и за едни много хубави овесено-бананови бисквити, които са адски вкусни и за един куп други такива съкровища, но искам да кажа, че ми се прави и някаква много хубава и грандиозна торта и списъка ми с рецепти винаги е много дълъг и никога не зная и нямам никаква ясна представа какво да направя първо, ужасна организация.
...., но да говори сега за щруделите, толкова лесна рецепта отдавна не съм правила, за около час бяха направени, снимани и почти изядени. Много вкусни, фини и доста подходящи за да впечатлите всички.
Използвах прясно бутер-тесто от Лидл, жестоко е и филираните им бадеми, които са на много добра цена, абе тоя Лидл ми е станал любим, не ми е много на път, но има неща, които само от там купувам и от никъде другаде и зная, че на много от вас също ви е любим.
Щрудел с крем-сирене и портокалови кори!
Продукти:
идея BHG
1 пакет прясно бутер-тесто
80 г крема сирене
1/4 ч.ч. захар+1 с.л. захар
2 с.л. едри портокалови кори
2-3 с.л. филирани бадеми
Загряваме фурната на 190 градуса.
Подготвяме тава с хартия за печене.
Разбиваме крем-сиренето, захарта и портокаловите кори.
Разстиламе бутер-тестото без го разточваме допълнително, разрязваме на правоъгълници, аз получих 12.
Слагаме по малко от сместа върху всеки правоъгълник и завиваме на руло, намазваме леко края с малко вода за да залепне.
Поставяме ги в тавата с ръба надолу, поръсваме с малко захар и бадеми.
Печем около 30 минути.
*ако ви остане от крема го сервирайте заедно с щруделите, великолепно
Няма коментари:
Публикуване на коментар