Още от първият ред се извинявам на тези, на които поне мъничко липсвах и на тези, които се запитаха къде отиде това момиче! Обяснението е просто, никъде не съм ходила, нито съм забравила блога си, нямах интернет цели шест дни, това е истината, малко ми липсваше цялата атмосфера!
Очертава се една малко по-дълга статия, надявам се да издържите до края!
Единственото нещо, за което си заслужава да се говори тази седмица е една невероятна среща, която си спретнахме. Толкова приятно отдавна не съм си изкарвала и то с хора, с които се запознавам току що, казвам това защото колкото и да не ми личи аз съм малко резервирана към непознатите хора и не се отпускам лесно, но може би общият интерес, който ни събра ни сближи по-бързо. Беше ми изключително приятно и мисля наистина да ни стане традиция!
Освен този невероятен сладкиш, който ще споделя с вас, ще изпълня и едно обещание или по скоро едно предизвикателство, което Леви преди време ми отправи и е крайно време да изпълня.
Да припомня за какво ставаше въпрос, с две думи, с името на блога опиши себе си, надявам се да ви бъде интересно!
C-красота, това е думата, която ме води доста често в различни начинания, винаги търся красота в нещата, красота в хората, красота в отношенията ми с всички и разбира се в целият мой свят
A-аз съм истински представител на зодия Рак
S-сама, много трудно се научих да не бъда сама, дълго живях сама, но открих своя човек и съм истински щастлива
А-аз се съмнявам, това е девиза на моята зодия, мисля, че доста ми отива
P-педантичност, понякога изпадам в доста педантични състояния, но напоследък се улавям, че съм станала по-убрана в това, казвам понякога майната му и се обръщам и се забавлявам или си почивам като прочета хубава книга или гледам за пореден път "Властелина на пръстена", изобщо много е хубаво човек понякога да се променя по-малко
E-едно нещо много ме дразни в хората, нетактичността, не казвам, че не обичам прямотата, напротив, не обичам невъзпитаните хора, не зная понякога дори как да реагирам
R-решения, при мен всичко идва мигновено, решенията се вземат много бързо от раз, едно от последните такива, смених си квартирата точно за една седмица, решението беше взето само за около час, решението за този блог беше за около десет минути, заслужава си, с две думи почна ли да му мисля много нещата няма да се получат
F-фалша ми е много чужд, не обичам и не желая около мен да има дори и частица, благодарна съм, че имам до себе си много добри приятели, които обичам и мога да разчитам винаги на тях и те са толкова истински, че никога не съм се и усъмнила
E-естествено нека ви разкажа и за някой други мои привички и настроения, обичам дома си, обичам да готвя, обичам да творя разни неща, обичам да се излежавам в дъждовен ден, обичам да обичам
Т-три неща, които са важни за мен, семейството, напоследък си мисля, че колкото по-голяма ставам, толкова по-голяма привързаност изпитвам,въпреки че рядко се обаждам,/не обичам да говоря по телефона/, приятелите, не мога без тях, човека до мен, истински е, добър е и държи на мен
T-тридесет и три, на толкова години съм, мисля че живота сега започва истински за мен, винаги съм го знаела
А-аз съм това и много повече неща, но ще ви разказвам за тях друг път, нека има за какво да пиша по нататък
Надявам се да ви е било интересно, дори на мен ми беше и така човек като пише за себе си, осъзнава някой неща, за които, като че ли не се замисля, но стига за това, че нямам търпение да ви разкажа за този невероятен сладкиш!
Сладкиш "Мисисипи"
Продукти:
250 гр. масло
175 гр. черен шоколад
150 гр. захар
300 мл. гореща вода
1 с.л. нескафе или каквото имате
250 гр. брашно
3 с.л. какао
2 яйца, разбити
1 бакпулвер
пудра захар за поръсване
От сега ви казвам, че това един от най-вкусните и сочни сладкиши, които съм хапвала, а колко лесно се прави сега ще разберете, дори и миксер не ви трябва.
Подгответе си тавичка за печене, квадратна или каквато пожелаете.
В купа смесваме маслото, шоколада, захарта, водата и кафето и разтапяме всичко на водна баня докато всичко се смеси добре и стане гладко.
Оставете настрана да изстине за малко, след това добавяме постепенно пресятото брашно заедно с бакпулвера до пълно смесване и прибавяме и разбитите яйца.
Печем на 160 градуса, около 45-50 минути.
Получава се един сладкиш, който има толкова изискан и плътен вкус, че ви се иска да го сервирате на всички и то с чаша ароматно кафе или хубав чай!
Надявам се всичко това да ви е било интересно, написах го с удоволствие и ми беше много приятно!
Поздрави на всички и нека ви е вкусно!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бадемова панакота с черешов сос и мащерка!
Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...
-
Ау, не съм писала тук много отдавна. Малко повече работа, малко проблеми с компютъра и то времето минало. Ще наваксам, обещавам. Днешна...
-
Трябва да уточня тройно шоколадова е тази торта, а фъстъчения крем беше отдавна запланувана дестинация. Фъстъченото масло е продукт, ко...
Лина,беше ми много приятно да се "запозная" с теб!
ОтговорИзтриванеНаписала си чудесни неща за себе си,все качества,които много харесвам,но за съжаление някои от тях не притежавам!
Отношението ти към семейството е логично следствие от хода на живота,особено за един самостоятелен човек!
Прекрасна си!
Сладкиша ти е невероятен!Така ми се искаше да е пред мен,да си взема парченце за сутрешното кафе...изкуши ме много силно!
Прегръщам те и ти пожелавам прекрасен есенен ден!
Павлинче, благодаря, че прие моето предизвикателство!
ОтговорИзтриванеБеше ми толкова интересно да прочета за още едно раче!
Страхотна си!!!
Страхотен е и десерта, който ни предлагаш днес!
Прегръдки!
Павлинка, и на мен ми беше много интересно да прочета повече за теб :)
ОтговорИзтриванеСладкишът изглежда неустоимо вкусен!
Приятна почивка през днешния дъждовен ден! :)
Ехо, Павлинка добре дошла! Бих издържала и още по-дълга статия щом е пълна с толкова интересни неща! Първо да кажа, че ви завиждам за срещата :) Сигурна съм, че е била много интересна!
ОтговорИзтриванеС удоволствие четох за теб :) Открих доста общи неща - педантичността, хубавите книги, Властелинът на пръстена, обичам да се излежавам в дъждовен ден, обичам да готвя, познато ми е дългото живеене сам. Възхищавам се на умението ти да вземаш бързи решение - при мен това е мноого труден и бавен процес :) А от сладкишът си грабвам веднага едно парченце към чая и си го записвам в to-do-list. Поздрави и хубав ден от мен!
Ехооо,добре завърнала се в интернет пространството и при нас,Павлинка!
ОтговорИзтриванеМного е досадно без нет,леле,колко сме зависими вече от него!А че блогът ти е липсвал съм твърдо убедена,поне аз така се чувствам,когато нямам достъп няколко дни!
Радвам се,че срещата е оставила и у теб хубави впечатления,а че ще има продължение то е ясно,а има и нови попълнения,така че следващата ще е още по-интересна надявам се!
Мисля да предложа,да е предколедно,в началото на Декември.
А сега да вдъхна от аромата на този невероятен десерт,даже направо ще си придърпам едно парченце за кафенцето следобед!
Харесва ми колко фин ти се е получил!И влажен!Перфектен!
Пожелавам ти хубава вечер до любимия!
Роси
Ех, момичета много мили думи съм получила от всички вас, толкова добри познанства завързах от няколко месеца от както имам тази страничка, толкова добре се чувствам и пиша с удоволствие, а коментарите ги чакам с нетърпение и чета с такова въодушевление, защото всяка добра дума означава, че добре съм си свършила "работата". Благодаря и ви прегръщам силно!
ОтговорИзтриванеПавлина,
ОтговорИзтриванедобре завърнала се!
Радвам се, че научих нови неща за теб;-)
Радвам се, че научих и още една рецепта от теб, която съвсем скоро ще опитам;-)
Лека вечер!
Здравей Павлинка!Досега те бях влизала в блога ти,а тук е толкова уютно и благодарение на ппредизвикателството (и аз имам отправено от Габи)но още не съм отговорила)разбрах интересни неща за теб.Допадат ми и вкусните неща,които приготвяш!
ОтговорИзтриванеПоздравления и много обич да те обгражда!
Направих този сладкиш, но сместта ми се получи много рядка и не можа да се изпече хубаво. Замина в боклука... Иначе беше мноого вкусен. Къде сбърках?
ОтговорИзтриванеЗдравей! Сместа наистина е много по-рядка отколкото за другите сладкиши, но се учудвам, че за 50 минути не се е изпекъл, това е идеята на нисък градус и по-дълго печене, малко прилича на брауни, леко е лепкаво! Надявам се да не си разочарована и да пробваш пак! Поздрави!
Изтриване